Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: disparitia larvelor?!?! cauza?

Mesajde gica.mosu » 23 Aug 2012, 22:43

Ioan Guist scrie:
gica.mosu scrie:In...pastoral ("rahat" amestecat nu-i bun iata rez) pleci curat si te intorci plin deeee bube(abia e inceputul!!!!) p.v s-au loca!!!!
Trimite fag cu puiet la analize si om mai vedea ce iese si ce e de facut....Mosuu!!!

Va salut Domnule Gica.
PV si loca se intalneste la puietul din alte stadii.
Pastoralul, cei ce fac pastoral, au familii mai sanatoase si mai robuste decat cei ce stau in stationar.

Va salut cu respect.

Ioane-sa traiesti...bine :!: Ai dreptate dar daca "DASV" i-a mina de pe apicultura(obligatia bt de analize in pastoral)
treburile vor fi naspaaa rau de tot.Si inca ceva o sa vedeti in2-3 ani!??! In zona mea e"gravida"situatia-Mosu!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Ioan Guist » 23 Aug 2012, 22:57

Mosule,
Nu zic sa nu mearga la analize.Da...ce sa duca acolo? Fagure cu miere si albine moarte - vii.Ca puiet...moca.La ce s abeleasca ochii DSVSA-ul??
Sa mearga ca ...oamenii aia stiu meserie si e bine.Da ...nu la judet.La Tic -tac la Bucale .Musai.
Pab se poate exprima pe problema.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde balutoiu gabriel » 24 Aug 2012, 12:43

marian sima scrie:Prietene Ioan cind venim cu afirmatii;intimitati;discutam pe privat .Atunci discutam la oha ,eu unul am vorbit serios si am incercat sa rezolvam problema prin eliminare,am spus situatii din care putea sa iasa problema nu s-au intilnit asa ca le-am eliminat ,Gabriel e un apicultor incepator (asa cum el spune)nu cred ca a facut toate matcile cu larve de la un stup,si chiar daca a-r fi facut ramin matcile mai batrine care au mers normal pina acum.
Si eu am avut anul acesta doi roi la care matcile sau imperecheat acum o luna dar de pontat a pontat abia acum cind m-am dus la roi ca sa-i desfiintez (am cunoscut semnul de imperechere al matci) si in ce hal ponteaza acum rama plina cu oua,am intilnit situatii in care un nr de stupi au fost fara larve ,pur si simplu in mijlocul veri nu aveau larve, cauzele pot fi multiple, polenul adus (asa cum unele plante stimuleaza ponta altele o inhiba)stresul atunci cind umbli prea des in ei si poate fi o multitudine de cauze . La toti stupi acelasi fenomen in acelasi timp nu poate sa i-l dea decit o problema in alimentatie .
E parerea mea o parere care asa cum ai zis poate fi probata.
Gabriel nu are nici P.V. nici loca problema lui e remediabila decit ca el sa speriat .

sa fie doar o sperietur ...sa dea DOMNUL..referitor la roire...am cumparat botci in luna mai ..au iestit matcile ...s-au imperecheat...au pontat....au avut puiet capacit ...a iesit in regula in perioada teiului...deci totul a fost normal ...pana cand am venit cu ei din pastoral acasa si am observat k nu mai ponteaza----ceva normal ca nu mai avea cules...dupa cum am zis de la 1 august m-am pus sa-i alimentez cam la 2-3 zile cu sirop 1/1 a inceput ponta pe la 4-5 august dupa vre-o 3 stimulari a cate un alimentator...in jurul datei de 15 am obs ca disparusera ouale...trebuia sa fie transformate in larve ..din cate am mai vazut dar in fundul celulei nimic. am chemat verisorul meu care dupa cate am zis are o vechime de 15 ani cu un efectiv de 65 fam. si observase si el ouale cu cateva zile in urma ....dupa care a ramas socat celulele goale...incepusera sa puna miere...........C I U D A T :!: N E M A I I NT A L N I T :o
balutoiu gabriel

Mesajde balutoiu gabriel » 24 Aug 2012, 16:38

marian sima scrie:Gabriel anul acesta a fost un an ciudat pentru apicultura si asa a inceput din primavara,matcile s-au imperecheat tirziu ,vremea a fost anapoda pe urma canicula cu blocari de cuiburi la floarea-soarelui,tehnica de aplicare a apiculturi a facut diferenta ,stimulatul din primavara si marirea progresiva a cuibului a dus la populatie mare si de aici la formarea de roi,la floare o activitate mai intensa in stupi a dus la doua culesuri pe stationar ,o stimulare inceputa cu o luna si ceva in urma a dus la rame intregi cu puiet,am umblat in urma cu doua saptamini in cuib ,duminica trebuie sa umblu iar a pune un cat deasupra si a astepta ca restul il face cutia e pura fictiune.

Spicuieste pe forum si ve-i vedea ca nu esti singurul cu probleme in privinta puietului ,decit ca la tine sa manifestat altfel.

multumesc mult domnule MARIAN SIMA pentru sfaturi . In seara asta o sa plec la stupina sa vad in ce stagiu se mai afla . dupa ce le-am despartit in urma furtisagului am dus 8 in alta locatie ... la o distanta de 1,5 km de RAUL GILORT (comuna JUPANESTI) judetul GORJ . Cei 8 sunt cu 3-4 rame de puiet . Merg bine. Posibil sa ajunnga pana pe malul raului unde mai infloreste izma sau alte flori.
balutoiu gabriel

Mesajde balutoiu gabriel » 25 Aug 2012, 16:00

sunt la a doua stimulare cu protofil. am pus jumate apa .jumate fructoza si o lingura de protofil la litrul de sirop.se observa la familiile mai bunicele ca au inceput cateva oua sa se transforme in larve :shock: posibil sa fi scapat d belea :?: ii mai las pana saptamana viitoare pe marti,dupa care ii testez iar
balutoiu gabriel

Mesajde balutoiu gabriel » 25 Aug 2012, 21:30

in zona mea nu a mai plouat de o luna si jumate. aveti dreptate ca daca ar ploua si ar reveni
dimineata pana la 10 cara si ale mele polen..dar slabut...
si referitor la fructoza este aproape de densa ca mierea
observai dupa cum spusai la cei 8 care i=am dus pe malul unui rau ca ponteaza frumusel 3-4 rame de puiet (larve)
posibil sa ajunga albinele pana pe malul raului? ii am cam la 1,5 km de rau
balutoiu gabriel

Mesajde balutoiu gabriel » 26 Aug 2012, 10:49

marian sima scrie:Raza economica a albinelor este 2,5 km ,raza pentru o mutare in siguranta a stupilor este de 4 km,deci ajunge usor la riu.

mi-am dat seama ca vin incarcate si cu ceva nectar nu numai polen cei 8 care sunt pe malul raului. dar cei 24 abea acum dupa cum am zis in urma protofilului au uinceput sa - si dea drumul cat de cat la puiet..... sigur a fost o reactie care nu le-a placut ( ceapa cu sirop din toate plantele...puneam o lingura de ceapa in alimentator dupa care turnam siropul) au facut si diaree...
balutoiu gabriel

Mesajde filip » 26 Aug 2012, 10:53

@balutoiu gabriel
Fi te rog mai explicit.
Cum se manifesta diarea in plin sezon de zbor?
filip

Mesajde balutoiu gabriel » 26 Aug 2012, 13:32

filip scrie:@balutoiu gabriel
Fi te rog mai explicit.
Cum se manifesta diarea in plin sezon de zbor?

pete maronii in celule...si pe rame...posibil din cauza siropului administrat..nu i-a placut...ce mi- a ramas de la o stimulare la alta l-am bagat in frigider pt. ca sa nu se acreasca....si tot au depus in celule pete maronii.si pe rame :o
balutoiu gabriel

Mesajde balutoiu gabriel » 26 Aug 2012, 19:47

marian sima scrie:Scoate apa din ecuatie da siropul simplu ,mai putin dar simplu.

adica sa pun mai multa fructoza sau mai multa miere?
eu faceam pt. stimulare jumate / jumate
balutoiu gabriel

Mesajde balutoiu gabriel » 29 Aug 2012, 16:08

sa incerc si asa
balutoiu gabriel

Mesajde balutoiu gabriel » 30 Aug 2012, 00:23

marian sima scrie:Cind te mai duci la stupi i-a o monstra de miere din rama (miere necapacita)si verifica aciditatea,gusti din ia,verifica ramele de la un stup si vezi daca in celule vezi niste bule mici de aer.

in seara asta am fost la cei 8 stupi am ajuns tarziu le -am facut varachetul,dupa care le-am pus cate un alimentator de sirop
nu stiu daca am procedat bine
normal se punea sirop seara si dimineata se dadea cu fum
nu am ramas peste noapte langa ei si stau la 40 km de casa ....eram in trecere si am zis k este bn sa le dau cu niste varachet
la cei 24 le -am dat saptamana trecuta o data si le dau si vineri seara a doua oara cam 10 zile diferenta :oops: in loc de 7 zile ( intre tratamente) am observat ca au avut ceva paduchi..se observau cateva pete mici intr-un colt al stupului...puneam varful degetului si se lipeau --erau paduchi
vineri seara ma duc la cei 24 ( cei cu problema) o sa gust din mierea care lucesti(cea necapacita) trebuie sa nu fie acra?
cei 8 care v-am zis ca se afla cam la 2 km de un rau merg bine chiar imi place ce puiet au in timpul asta...dupa stimularile facute reginuta a pontat la inceput mai greu dar dupa ce am ajutat=o cu o lingura de protofil la litrul de sirop si - a dat drumul bine....are puiet de toate categoriile
balutoiu gabriel

Mesajde balutoiu gabriel » 30 Aug 2012, 09:11

marian sima scrie:Nu acra ,are gustul dulce dar schimbat fata de mierea normala .

o sa incerc vineri seara .
inca o intrebare mai am DL.MARIAN SIMA:de ce cei 8 merg bine pentru perioada in care ne aflam si cei 24 jalnic,mentionez ca acelasi tratament le-am facut la toti
posibil de zona?
balutoiu gabriel

Mesajde balutoiu gabriel » 02 Sep 2012, 13:09

pare in regula gustul mierii
balutoiu gabriel

Mesajde munguriu » 02 Sep 2012, 17:50

Atentie la cantitatea de ceai adaugat in sirop . Va spun asta din proprie experienta din perioada de debut in apicultura prin 87 cand am aflat ca ceaiurile medicinale sunt bune la albine. Am luat un pumn de plante in combinatie am facut infuzie concentrata pe care am amestecat-o cu sirop de zahar si am administrat-o dlbinelor.Rezultatul a fost dezastruos la sfarsitul toamnei am gasit ramele cu miere intacte dar fara albine la 80% din efectiv. Au scapat roii la care nu am pus sirop de frica sa nu declansez furtisag ( asa gandeam atunci).Ulterior am aflat ca nu trebuie pusa infuzie de ceai mai mult de 1 lingura de infuzie la litru de sirop
munguriu

Mesajde balutoiu gabriel » 02 Sep 2012, 19:43

munguriu scrie:Atentie la cantitatea de ceai adaugat in sirop . Va spun asta din proprie experienta din perioada de debut in apicultura prin 87 cand am aflat ca ceaiurile medicinale sunt bune la albine. Am luat un pumn de plante in combinatie am facut infuzie concentrata pe care am amestecat-o cu sirop de zahar si am administrat-o dlbinelor.Rezultatul a fost dezastruos la sfarsitul toamnei am gasit ramele cu miere intacte dar fara albine la 80% din efectiv. Au scapat roii la care nu am pus sirop de frica sa nu declansez furtisag ( asa gandeam atunci).Ulterior am aflat ca nu trebuie pusa infuzie de ceai mai mult de 1 lingura de infuzie la litru de sirop

posibil asta sa fie cauza....am pus la 10 l de apa cam doua maini de plante cam mult :o
balutoiu gabriel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE