Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: sindicatul apicultorilor romani

Mesajde so-ri-pan » 04 Feb 2013, 00:58

Pentru AKMM, si nu numai!

Am fost astazi o fuga in targ la Slobozia. Am vrut sa ma informez despre doua lucruri. 1-Cum sunt preturile sa stiu cum ma planific pentru targul de la CAMPINA, si 2-care este STAREA DE SPIRIT printre apicultori privind impozitarea.

Concluzia privind al doilea punct M-A BULVERSAT!
Multi "batranei" nici nu stiau, iar dintre cei intre doua varste... erau resemnati. Mai mult unul mi-a zis, citez: "...mi se rupe p..la de impozitarea lor".

. Expresia poate fi rodul indolentei, sau a rea vointei. Eu inclin sa consider ca a doua varianta este valabila. Nu as vrea sa generalizez insa, evidenta o arata, sunt mult prea multi care dintr-un individualism exagerat, au o asa gandire si o asa abordare sociala.
. Sindicatul, asa firav cum il considera lumea, gandit si facut pentru asemenea situatii(conflictuale in raport cu autoritatile), TREBUIE SA SUPLINEASCA ASOCIATIILE, in nici un caz sa le INLOCUIASCA. Am spus in nenumarate randuri acest lucru si constat cu mahnire ca nu am fost suficient de clar. Probabil o fi o greseala in exprimarea mea, iar daca este asa...mea culpa.
Spun sa SUPLINEASCA dat fiind faptul ca, in asemenea momente, ASOCIATIILE nu pot face altceva decat sa sensibilizeze autoritatile prin declaratii scrise sau prin comunicate de presa pe un anumit subiect. SINDICATUL insa mai are o posibilitate. ACTIUNEA DE TIP SINDICAL!!! Situatie de loc de neglijat pe care multi au inceput sa o inteleaga la justa ei valoare.

Abordari contrare spiritului actiunilor sindicatului aflate in desfasurare, tot din reavointa si individualism, sunt si la nivelul unor sefi de asociatii. Pe siteul uneia, cu circuit inchis al forumului, unul din "sefi" indeamna pe ceilalti la BOICOT pe motiv ca: "...ce, am ajuns sa ne faca Sorin programul!? Cine este Sorin!!??"

Poate le spuneti voi ca sunt cel care a luat de aici postarile voastre, le-a condensat intr-un protest, si impreuna tot cu voi, le-am facut cunoscute autoritatilor.
Tot Sorin, tot cu voi si pentru voi, aduce in 11 februarie in fata apicultorilor Ministerele. Sa aiba si omul de rand posibilitatea de a se plange direct la sursa.
Tot NOI, daca este cazul, vom iesii in strada cu lozinci si in engleza, rusa, franceza, germana... Numai sa vrem, si Sorin promite.
Ce nu poate face Sorin este SA NU FIE "CURVA"!! Dar asta ei nu o vor intelege niciodata pentru ca asa le este caracterul.

Nu-l mai intreb pe AKMM ce fac acum asociatiile, ca-i inutil. Da-i spun EU. Pun piedica.
Si ca sa te comvingi ca din eroare ai facut postarile, am sa iau legatura cu FILIALA TULCEA a SAN sa te aduca si pe tine la Bucuresti. Asta in conditiile in care si doresti.

Numai de bine tuturor!
so-ri-pan

Mesajde so-ri-pan » 04 Feb 2013, 02:16

Am sa redau mai jos cateva pasaje dintr-o scrisoare primita de la un OM care a pus suflet in creearea unei asociatii, ba chiar a unei federatii.
Dezamagirea, scarba chiar, se poate citii printre randuri.
Ma gandesc cu groaza ca, daca si un om cu un caracter tare este scarbit, tineretul este de-a binelea bulversat.

Draga Sorine,
Sunt dezamagit din toate punctele de vedere. Romanul a uitat ca se mai numeste ROMAN.
Sunt dezamagit ca noi ca Natie nu putem sa depasim anumite obstacole, pe care singuri ni le facem. Suntem un popor de netoti, invidiosi, rautaciosi, nepunticosi, iscoditori. Ma refer la toate clasele, nu exista diferente. Ar fi multe de spus, dar eu unul m - am saturat sa ma vad inconjurat de oameni cu coarne....
Lumea apicola era axata pe Legea apiculturii, pe PNA si.... colac peste pupaza a venit OG 8/2013, una sovina facuta de niste NEMERNICI. Cand s - a facut colectivizarea aveai 2 vaci una mergea la CAP, Aveai 3 oi una mergea la CAP, aveai un plug si o rarita, una mergea la CAP. Vorbesc la CAP, in comuna, nu la Bucuresti. Acum este diferit fata de atunci. Cand eram la CAP un apicultor mi - a spus sa ma duc cu el in pastoral si, daca fac contract cu statul imi da bani pt. 50 familii de albine ,dau miere si albinele raman ale mele. Asta era prin 80. Eu unul nu am auzit vreodata sa se puna impozit pe albinarit. Da, am citit intr - o carte ca pe timpul turcilor se proceda la zeciuiala, albine, ceara sau miere. Imparateasa Maria Tereza a impanzit imperiul cu stupari, stia ea de ce. Nu le mai dadea ajutor social, avea ardeleanul, ungurul si care o mai fi fost, ceva de lucru. Nu cerea papa la Palat cum cer acum hotii, lingusitorii, darguitorii, romii si lista poate continua.

Curios as fi ce face P. I. de la Bucuresti cu cele 600 familii. 500 x 98 x 16% sunt cateva mii de euro nu gluma!
Nu se mai satura acesti hoti care, NUMAI prin TVA de 360 euro/ an apicultorul cotizeaza la statul roman prin proiectele accesate. Vorbesc de cei cu Masura 141 cate 1500 euro/an.

Au fost ani cand nu s- a facut miere, au fost ani cand albinele au disparut din stup. Cine a platit? Sa impozitezi albina este cea mai mare CRIMA, Sa te mai miri de ce 800.000.00 euro se dau pe citostatice? Sa te mai miri cand, numai in Timis, cei dependenti de cistotatice cresc anual cu 15%. Am facut eforturi deosebite pt. a introduce Mierea in Scoli. Am aratat documentat cum o lege este calcata in picioare de UN JURIST si de UN PROFESOR UNIVERSITAR MEMBRU AL ACADEMIEI ROMANE SI FOST MINISTRU. Spunea ca apicultorii sunt cei mai organizati? Ce perfidie, ce linguseala. O lege a apiculturii nefunctionala. o Camera Agricola Nefunctionala promovata de aceeasi academie de intelectuali, ministri si parlamentari? Astazi Gh. SIN se plangea ca din 62 de proiecte de lege nu au fost decat 2 luate in considerare. Oare cine a fost la putere? Nu Tabara, nu Sin, Nu Manolache, nu Otiman. De vina sunt si fermierii, apicultorii. Nu suntem UNITI. Asta este lozinca.

Il ajuti pe om si te uita sau te vorbeste, te barfeste. Am ajutat 2 preoti sa faca proiecte. Cand am spus sa vina la asociatie au spus ca da. Siii, au uitat. Au plecat in tabara adversa. Si nu sunt persoane ca oricare alta, sunt preoti, popi !!!!!!!!!!!!!!!?????????????????

Ce sa mai ceri? Am facut o federatie. Ma gandeam ca apicultorii constientizeaza ce rol are si ce menire are in viitor. Eu m - am gandit ca se poate face mult mai mult. Dar...!!!
Impozitul pe VENIT in apicultura este o mare EROARE, GAFA din partea practicienilor, politrucilor, guvernantilor si neimplicarea apicultorilor a asociatiilor, a federatiei.

Pana acum spuneau toti ce face federatia, dar de cand cu impozitul nu mai macane nimeni nimic. Mai face unul un targ, se mai inveselefte lumea un pic si pleaca acasa fiecare.

Nu este fundamnetata cu nici un sambure de adevar. Nu tu protectie prin lege, nu tu protectie din partea medicilor veterinari
so-ri-pan

Mesajde Gicone de BmV » 04 Feb 2013, 02:41

akmm scrie:
so-ri-pan scrie:Akmm, te rog sa-mi explici.........
Ai stima mea.

Mare putere de explicatie nu cred ca am.SAN sau ACA.
O fi valabil in restul tarii acolo unde ACA este la Bucuresti.La noi la Tulcea, ACA Tulcea are personalitate juridica.Nu spun ca si acum avem litigii la tribunal legat de patrimoniul ACA local.
Daca SAN inseamna refacerea increderii intre apicultori atunci da, orice asociere este binevenita faramitarii, cu conditia ca reprezentanii SAN sa fie apicultori vechi, cum am mai spus, cu 150-200 familii si nu tovarasi de-ai nostri mai vechi ce au cumparat din ordonanta 15-20 familii si acum au sarcina sa ne reprezinte.
Mai sunt multe de facut in vanzoleala noastra, ceea ce nu stie omul este ca ,,raul umbla racnind ca un leu cautand pe cine sa inghita'', chiar daca citind pe forum ai avea impresia ca in lume sunt numai miei.

SAN Romania afiliat la AGROSTAR organizeaza manifestatii impotriva ordonantei de urgenta nr. 8/ 2013
Cu cit mai multi membri cu atit mai bine. Vizitati situl www.agrostar.ro
Robert Magnamara : Meritul lui in viata a fost ca a stiut sa se inconjoare de oameni mai destepti decit el.
Gicone de BmV

Mesajde MIHAI BALS » 07 Feb 2013, 20:35

so-ri-pan scrie:TREBUIE sa-mi exprim nedumerirea ca Mihai nu mai posteaza in aceasta perioada. Dorea sa faca un sindicat, iar acum cand sindicatul are nevoie de toti apicultorii tace.
Oare de ce!?

salut Sorin,acum ti-am citit intrebarea.
pai ce sa fac,tac.
nu sunt pe tarlaua mea,am alte conceptii si am o fobie fata de reguli.
in acea perioada vroiam multe,acum nu mai vreau nimic,nu mai am timp.
MIHAI BALS

Mesajde so-ri-pan » 07 Feb 2013, 21:41

MIHAI BALS scrie:
so-ri-pan scrie:TREBUIE sa-mi exprim nedumerirea ca Mihai nu mai posteaza in aceasta perioada. Dorea sa faca un sindicat, iar acum cand sindicatul are nevoie de toti apicultorii tace.
Oare de ce!?

salut Sorin,acum ti-am citit intrebarea.
pai ce sa fac,tac.
nu sunt pe tarlaua mea,am alte conceptii si am o fobie fata de reguli.
in acea perioada vroiam multe,acum nu mai vreau nimic,nu mai am timp.

Mihai, i-ti respect optiunea. Necazul mare ca tocmai acum este nevoie de TOTi pentru TOTI. Invidiile si egoismul, in actuala conjunctura, nu-si au rostul. Am mai spus-o si in alte postari: " cine tace acum, sa taca vesnic!!" ca nu v-a mai avea nici o credibilitate!!

In resat numai de bine!
so-ri-pan

Mesajde davcosti » 13 Mar 2013, 20:22

:arrow: În 24 de ani s-a mers pe DEZBINARE-Clasa Politică"-Dezbină și stăpânește!" Și ne-au adus unde au vrut-să nu putem să ne înțelegem între noi,
ca ei să poată să ne umilească cum vor,să ne desconsidere,să fim în întuneric!-Să nu-i vedem pe EI când își adună averile cinstite,câștigate după 1989.
Orice Lider de sindicat în afară de "martirul de la Tepro Iași",(UCIS de mafia patronatelor pentru nesupunere-Că nu l-au putut cumpăra)s-au vândut toți-
indiferent de prețul lor,cel mai bun exemplu:făcându-se politicieni și mâncând Rahat -Mai reprezintă ei pe cineva? I-au mințit pe oamenii care i-au ales
și i-au lăsat în baltă. Așa se întâmplă la noi,așa suntem noi românii,restul apelativelor nu le mai înșir. Lumea corectă ar fi un vis pentru România!
davcosti

Mesajde so-ri-pan » 16 Mar 2013, 14:04

"Lumea corectă ar fi un vis pentru România!"

Inteleg de la Costi ca si el viseaza la o lume corecta.
Comform DEX:
1- CORECTITÚDINE s. f. 1. Calitatea de a fi corect; lipsă de greșeli. 2. Ținută sau purtare corectă; cinste. 3. (Log.) Însușire a gândirii care respectă legile logice.
2- CORECT: 1-Care respectă regulile, normele dintr-un domeniu dat; așa cum trebuie. 2. (Despre oameni) Care are o ținută, o purtare, o atitudine ireproșabilă; cinstit, leal. – Din fr. correct, lat. correctus.

In ce ne priveste pe noi, apicultorii, as vrea sa cred ca macar in situatiile dificile care ne privesc pe toti (cazul impozitarii spre exemplu), sa fim CORECTI cu noi insine. A avea o "tinuta sau purtare corecta" comform definitiei, nu pentru o persoana sau o institutie, ci pentru o actiune in interes general al acestora, inseamna a te implica in rezolvarea problemei.
In cazul in discutie, chiar cand problema a aparut, multi dintre noi au luat atitudine avand astfel o TINUTA CORECTA fata de nedreptatea ce ne pastea pe TOTI. Foarte multi insa au preferat sa... astepte. Oare asta este "o tinuta, o purtare, o atitudine cinstita" comform definitiei?
Daca se lua in calcul CORECTITUDINEA de fiecare in parte si alaturi de cei putini de la Ploiesti, Iasi, Bucuresti, Constanta, Tulcea... se miscau macar in nume propriu pe plan local sensibilizand parlamentarii locali, poate reusita era mai substantiala. Asa insa...! Trebuie sa ne multumim cu ce s-a reusit.

Un raspuns pentru Costi:
Din postarea de mai sus se vede ca privesti partea goala a paharului. Eu recunosc ca ai tot dreptul sa fi suspicios, exemplele date fiind elocvente. Asta este caracterul derbedeilor. Nu esti primul care ma atentioneaza ca pot fi si eu unul din aceasta tagma.
Ma repet, am mai postat in acest sens, batranetea si sanatatea nu-mi permit sa am astfel de intentii. Am ajuns in aceasta pozitie cu totul intamplator. 15 "nebuni" am hotarat sa facem sindicatul (comform legii 54,a sindicatelor), iar dintre toti eu am fost cel care avea timp si disponibilitate. Ideea infiintarii acesuia a plecat de la neputinta implicarii asociatiilor in anumite conjuncturi. Atata tot. In ce priveste dorinta mea, ti-o spun sincer, este sa am posibilitatea cat mai curand sa predau stafeta unuia mai tanar, bine intentionat si cu mai multa vlaga si "sange in instalatie", mai mult sa se incadreze in definitia dexului privind CORECTITUDINEA.
Sperand ca am fost lamuritor si bine inteles, va spun ca eu am incredere in asociatii(care-si au rolul si rostul lor), ca sindicatul este cu totul altceva, iar daca apar "probleme" in viata acestor entitati privind persoanele din fruntea lor nu este decat vina fiecaruia dintre noi. Neimplicarea noastra naste "monstrii". Mi-ar fi rusine de mine insumi sa fiu si eu unul.
so-ri-pan

Mesajde prisecarul » 16 Mar 2013, 14:25

discurs tipic!
nimeni nu fura in tara asta, toti sunt corecti si vin cu bani de acasa, nu au interese, pur si simplu se pun in slujba oamenilor!
oare nu ne-am saturat sa auzim tot timpul asemenea baliverne?
prisecarul

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE