jenica67 scrie:Hai sa ma bag si eu desi eu am fost invatat ca : "numai prostii mor de grija altora".
Pai masura 141 zice ca "Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă", dexul zice SUBZISTÉNT, -Ă, subzistenți, -te, adj. (Livr.) Care subzistă, care se menține, care rămâne. si deci daca este semi-subzistenţă, noi zicem ca se mentine pe jumatate, fiind carcotasi zicem ca, cealalta jumatate nu se mentine, sau nu va ramane. De aici eu trag concluzia dupa definitie ca ei (cei care dau fondurile), se asteptau din start, ca va ramane sau, se va mentine, numai cei care vor sa faca asta ( ca sa nu zic ca numai jumate). Credeti ca pentru cei care vor sa faca apicultura, este determinant sprijinul ? Eu zic ca nu, dar daca il au, sigur vor realiza mai mult, decat nu il vor avea. Ca sunt uni in Romania care cauta cu toate mijloacele, sa prinda orice ban, uitati-va la guvernanti si la cel de la conducerea partidelor. Si atunci zic eu, ce rost are sa ne uitam la cei cu maruntis, cand altii au luat pentru 20-100 de generatii ? Cei care vreau sa faca ceva si au prins ceva fonduri, eu zic sigur ca au reusit sa treaca la un nivel superior, de exploatare si cred ca sunteti multi printre acestia. Deci dupa parerea mea fondurile trebuiesc date, ca sigur vor avea ecou in viitor. Unii zic ca trebuiau sa primeasca numai .......... Eu zic ca daca era asa, primeau numai ce aveau pe cineva acolo sus, restul sigur nu primeau numai daca, stiau tabla impartirii sau, legea lui om. Asa ca dupa parerea mea, este bine cum a fost, daca va mai fi. Dadeau colegii mai sus, diverse exemple, mai va dau si eu unu in cazul meu, am cules in stationar la salcam si tei cu 4 familii si la poliflora cu 5 (din totalul de 6, cele care nu au participat la cules au participat la inmultire), am extras 140 de kg de miere si am intrat in iarna cu 17 famili ( cu tot cu roi) si au toate cel putin 12 kg de miere (pana la 18-20 de kg). Ce concluzie trageti din toate exemplele ??
intradevar de subzistenta dar ce trebuie sa faci ca sa fii cum vor ei ....la banii astia ...nu poti fi si rentabil.te obliga sa te dezvolti haotic.din 27 sau 30 de stupi tre sa faci 70 in 3 ani.dezvoltare de 250% la familii.logistica unde e?....dan margarit ,la posibilitatile din canada a facut si el o noua vatra de stupina...noi tre sa crestem ....tre sa fim mai zmei