Avea o vorba un stupar de la mine din sat : ''Daca vrei sa vezi cum iti zbora banii, cumpara-ti albine''.
Sustin ideea colegilor de a investi la inceput foarte putin, sa vezi cum e si apoi te orientezi daca se merita sau nu.
CATALIN scrie:salutari!
asa am gandit si eu odata...sa ma mut la tara,insa sunt multe care te pot impiedica sa faci treaba asta
nu stiu ce varsta ai!....insa eu dupa multe calcule am decis sa raman ,,la oras"
in primul rand e vb de copil..sa-l dau la scoala la tara sa se joace pe ulita![]()
stau la buncici in concediu,1luna dupa n-as mai trece pe acolo 1an
asa cum calculezi u am facut-o si eu si socoteala nu se potriveste deloc in fatafaptului implinit
retine..parerea mea, pentru profit in apicultura iti trebuiesc cel putin 50 famili albine bomba, iar investitia a 50 de famili bomba e uriase
in apicultura la inceput trebuie investit......credema mult mult...pentru a avea pretentii sa traiesti din asta
cipry74 scrie:o sa-ti raspund direct ....intocmai cum ai pus tu problema....NU TE APUCA DE APICULTURA..o sa fii dezamagit....apicultura se rezuma la practica si nu la teorie si calcule..
catalin.profiri scrie:Nu te apuca de apicultura in conditiile enumerate mai sus.
Investeste mostenirea in ceea ce stii tu sa faci mai bine, nu arunca banii pe albine. Si nu te lasa de servici.
Asta as face (si am facut-o deja) in locul tau.
Cumpara-ti 5-10 roi, cauta-ti un profesor si vezi cu ce se mananca. Dupa 2-3 ani mai vorbim.
stefanmadalin scrie:Avea o vorba un stupar de la mine din sat : ''Daca vrei sa vezi cum iti zbora banii, cumpara-ti albine''.
Sustin ideea colegilor de a investi la inceput foarte putin, sa vezi cum e si apoi te orientezi daca se merita sau nu.
cipry74 scrie:o sa-ti raspund direct ....intocmai cum ai pus tu problema....NU TE APUCA DE APICULTURA..o sa fii dezamagit....apicultura se rezuma la practica si nu la teorie si calcule..
asdf scrie:Sunt cam in aceeasi situatie, adica la tara, satul de oras, sunt navetist si nu mai rezist.
M-am apucat de albine anul trecut cu 2 stupi. Azi iarna mi-am facut singur circularul, lazile, ramele.
Anul asta in primavara mi-am mai luat 5 familii, prin Mai am facut matci prin transvazare apoi nuclee. Acum am in total 31 de nuclee variate ca si putere(in medie in jur de 5 rame - 3/4).
Fiind in stationar, desi pare o zona buna, ma gandesc sa merg in principal pe vanzare de material biologic - matci, albine si in paralel miere. As fi putut sa investesc si mai mult dar mi-a fost frica sa n-o dau in bara. Oricum cu timpul am stat f. prost si am muncit de m-am rupt; nu cred ca as fi facut fata la mai mult.
Nu se pune problema muncii sau a pasiunii ca toate dau pe afara.
Tot asa m-as multumi cu vreo 800/luna.
Ce spuneti, am vreo sansa?
State scrie:@maxmedia
Spune sincer, de unde ti-a venit ideea asta cu albinele ? Pasiune nu poate fi, din moment ce n-ai contact cu albinele.
gica.mosu scrie:Maxmedia,din...SUEDIA????....Beieti,mai citesteee ce scriu colegii,in special Johhny si Catalin de mai multi ori....Daca aveai norocul sa scrii si sa te cunosc acm 10 ani ,le rezolvai pi ta'ti.....adica iti dade-am fiica,casa,si .....stupii=prindeai 3 iepuri deodata
.....Nici acum nu-i prea tarliu,am o vecina langa mini -blonda ,tanara si nelinistita. frumoasaaaa,si digraba acasa
iar cu stupii o rezolvam urgent....Pana atunci sa ai bani in punga si chef de munca+sanatati ca le rezolvi pe toteeee-Spor sa ai -mosuuu!!!!
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Kostas, unincepator şi 51 vizitatori