Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: dati o parere ...

Mesajde paul » 30 Iul 2015, 13:02

Trantorul@ scrie:.... asa ca, cat suntem aici pe pamant niciodata nu-i prea tarziu sa incercam sa fim buni!

Eu ... incerc ! Numai ca, nu-mi prea iese ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Adi Hodis » 30 Iul 2015, 13:12

Trantorul@ scrie:
paul scrie:...
Parca-mi vine sa-i dau dreptate mamei cand imi zice ... mai du-te mai baiete la vreun popa sa-ti citeasca ! ;)
....

Atat de buni suntem si asta meritam !!! La un moment dat culegem "ponoasele bunatatii noastre" .... asa ca, cat suntem aici pe pamant niciodata nu-i prea tarziu sa incercam sa fim buni!

Haideti domnilor, terminati cu d-astea ... n-are nimic a face bunatatea s-au rautatea omului cu patzania.

Asa s-a intamplat pentru ca stupii respectivi au avut foarte multe albine intr-un spatiu mic + caldura + ceva miere ... doar a explicat ... e logic.
Noi ceilalti care mutam de zeci de ori stupii, in tot felul de situatii ... de ce nu se sufoca ?.

Pare rau Paul ... cam scumpa lectia. De-acu' o sa le faci aerisiri, sint convins.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde tuturicius » 30 Iul 2015, 13:32

Citesc multa apicultura si in limba engleza, asta incluzand si forumuri apicole, exact ca ale noastre. Pe cuvant daca am mai vazut pe undeva atatia filozofi si zgandaritori ca si la noi. Si vorbitoare de limba engleza sunt multe natii...
Ii mor omului cativa stupi si hop ca si-o si capata ... Exact de asta a si intrat el pe forum... Eu zic ca si Sfantul Patru daca ar mai umbla pe pamant si s-ar apuca de apicultura, daca ar muta stupii in conditii improprii i-ar muri albinele. Nu credeti ca doamne doamne are alte lucruri mai bune de facut decat sa-i de-a lui paul peste nas omorandu-i albinele???? Care pana la urma sunt si ele niste fiinte vii??? O fii paul mai rau de felul lui? Sa-i fie de bine, aici discutam teme apicole :mrgreen:
tuturicius

Mesajde mellis » 30 Iul 2015, 15:24

Salut Paul,
Imi pare rau de pierderea suferita. Stii cum e apicultura, cu bune si rele, mereu trebuie sa fi puternic sa indrepti greselile, sa te ridici din cenusa. Trebuie avuta mare grija cu pregatirea de mutare, de multe ori ne grabim sau suntem nevoiti dar trebuie facut planul cu o zi sau mai multe inainte.
Multa sanatate si putere, stiu ca poti..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde Trantorul@ » 30 Iul 2015, 16:42

Adi Hodis scrie:
Trantorul@ scrie:
paul scrie:...
Parca-mi vine sa-i dau dreptate mamei cand imi zice ... mai du-te mai baiete la vreun popa sa-ti citeasca ! ;)
....

Atat de buni suntem si asta meritam !!! La un moment dat culegem "ponoasele bunatatii noastre" .... asa ca, cat suntem aici pe pamant niciodata nu-i prea tarziu sa incercam sa fim buni!

Haideti domnilor, terminati cu d-astea ... n-are nimic a face bunatatea s-au rautatea omului cu patzania.

Asa s-a intamplat pentru ca stupii respectivi au avut foarte multe albine intr-un spatiu mic + caldura + ceva miere ... doar a explicat ... e logic.
Noi ceilalti care mutam de zeci de ori stupii, in tot felul de situatii ... de ce nu se sufoca ?.

Pare rau Paul ... cam scumpa lectia. De-acu' o sa le faci aerisiri, sint convins.

Dupa fapta si rasplata!!! Cred ca ii destul de cunoscuta si adevarata ..... chiar daca rasplata vine mai tarziu cand nu te astepti !!!

Auzi pe cate unu altu ca in zi de Pasti , Craciun ... Duminici ..... mestaca prin stupi si se mira cand patesc cate ceva si se mai si intreaba ......
Ultima oară modificat de Trantorul@ pe 30 Iul 2015, 16:51, modificat 1 dată în total.
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Trantorul@ » 30 Iul 2015, 16:50

tuturicius scrie:Citesc multa apicultura si in limba engleza, asta incluzand si forumuri apicole, exact ca ale noastre. Pe cuvant daca am mai vazut pe undeva atatia filozofi si zgandaritori ca si la noi. Si vorbitoare de limba engleza sunt multe natii...
Ii mor omului cativa stupi si hop ca si-o si capata ... Exact de asta a si intrat el pe forum... Eu zic ca si Sfantul Patru daca ar mai umbla pe pamant si s-ar apuca de apicultura, daca ar muta stupii in conditii improprii i-ar muri albinele. Nu credeti ca doamne doamne are alte lucruri mai bune de facut decat sa-i de-a lui paul peste nas omorandu-i albinele???? Care pana la urma sunt si ele niste fiinte vii??? O fii paul mai rau de felul lui? Sa-i fie de bine, aici discutam teme apicole

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S. Grija mare la "vrajmasi" !!!
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde MUSTA » 30 Iul 2015, 17:22

Florin Dobre scrie:
ignatov andrei scrie:Poate fi albina moarta la transport, scoasa afara si nenea propitaru sa fi observat abia acum!

Sau albina afectata la transport care nu capoteaza imediat. :idea:

de ce nu moare imediat albina afectata, dupa transport? ce se intampla cu ea? in ce fel e afectata si nu se observa atunci? cand moare? multumuesc!
MUSTA

Mesajde paul » 30 Iul 2015, 17:51

mellis scrie:Salut Paul,
Imi pare rau de pierderea suferita. Stii cum e apicultura, cu bune si rele, mereu trebuie sa fi puternic sa indrepti greselile, sa te ridici din cenusa. Trebuie avuta mare grija cu pregatirea de mutare, de multe ori ne grabim sau suntem nevoiti dar trebuie facut planul cu o zi sau mai multe inainte.
Multa sanatate si putere, stiu ca poti..

Multumesc frumos Mellis !
Asta e . Mergem mai departe sau ... ma duc in padure ! :) Mai am timp sa decid ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 30 Iul 2015, 18:42

Trantorul@ scrie:

Dupa fapta si rasplata!!! Cred ca ii destul de cunoscuta si adevarata ..... chiar daca rasplata vine mai tarziu cand nu te astepti !!!

Auzi pe cate unu altu ca in zi de Pasti , Craciun ... Duminici ..... mestaca prin stupi si se mira cand patesc cate ceva si se mai si intreaba ......

Trantorasule, foarte adevarat ce spui ! Numai ca, nu-i cazul meu sa fac glume dintr-astea !
In cazul meu nu-i vorba de fapta si rasplata ... pe linia asta !
Cred mai degraba ca-i ceea ce spunea Guist (ce ma enerveaza ca trebuie sa-i dau a enspea oara dreptate :lol: ) ... esecurile si blocajele vin atunci cand ne incredem prea mult in noi !!! Despre asta cred ca a fost vorba-n cazul meu ! ;)
paul

Mesajde lucky5strike » 30 Iul 2015, 21:41

In lucrul cu albina nu ai voie sa te dai rotund, ca o incasezi.
Nimic nu costa mai scump ca nestiinta...
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 30 Iul 2015, 21:43

lucky5strike scrie:Nimic nu costa mai scump ca nestiinta...

Dezvolta te rog ! ;)
paul

Mesajde lucky5strike » 30 Iul 2015, 21:45

Neajunsurile vin din lipsa de experienta.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Florin Dobre » 30 Iul 2015, 21:47

paul scrie:Greseala mea ... le-am inghesuit pe cele care erau in format cuib + 2 sau 3 caturi pe ... cuib + 1 cat de 1/2 ( ca sa ma descurc la transport) !!! :oops:

Greseala asta am facut-o si eu acu' 2 ani. Lacom sa-i indes pe toti in duba. Le-am inghesuit cu fum in lada dupa ce le-am dat jos caturile. Rezultatul...tragic. Plângeam singur pe camp. Cunosc sentimentul. Merem inainte. ;)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde paul » 30 Iul 2015, 21:56

Cristi, problema la mine nu s-a numit nestiinta, necunoastere sau lipsa de experienta.
Problema s-a numit ... merge si asa. Adica, am apreciat in mod usuratic situatia, mergand pe premisa ca in 2-3 ore n-o sa se intample nimic, ore care de fapt au fost vreo 6 ! :evil:
Problema la mine s-a mai numit ... comoditate. Am considerat ca daca las stupii cu 2 caturi pe ei o sa am mai mult de lucru la asezat in masina la transport existand chiar posibilitatea sa nu-mi incapa intr-o masina.
Una peste alta ... asa a fost !
Sper sa ajung sambata la ei sa-i deschid si sa vad ce-i in ei !
ESECURILE SI BLOCAJELE VIN ATUNCI CAND NE INCREDEM PREA MULT IN NOI !!!
paul

Mesajde lucky5strike » 30 Iul 2015, 21:58

Stupii se transporta in curent de aer. Altminteri, riscurile sunt mari. Pe caldurile astea, de preferat catre dimineata.

In duba se pot transporta mortaciuni, dar familii, hm... fara ceva ventilatie e jale!

:roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 30 Iul 2015, 22:05

Florin Dobre scrie: Merem inainte. ;)

Adica tu zici sa nu ma duc in padure ??? :oops:
paul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE