Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: S-a redus la juma'te coeficientul de calcul al UDE pt st

Mesajde iosca » 31 Aug 2011, 16:49

leopreda scrie:Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine! Mam inregistrat special ca sa pricep asta.
Daca vor fi tot 6 UDE, adica de data asta 134 de stupi baza de plecare, pt care nise da 12000 de euro, inseamna ca diferenta pana la 40000 de euro, de 28000 de euro, s-ar acoperi cu 7 UDE, adica alte 156 bucatzi. De aici avem 134+156 = 290 de familii necesare pt. 40.000 de euro. La care adaugam 4 UDE cresterea, in caz ca se mai mentine conditia veche, deci alte, 89 de familii... iese ca trebuie sa ai in anul III 380 familii. 380 de familii in final ptr 40000 de euro.

Am dreptate?
Daca nu, cum calculeaza colegii care vorbesc de 470-500 de familii???

Calculul tau e bun numai ca atunci cand am calculat nu stiam ca se va pleca de la 12 000 si se vor da 4000 pt fiecare UDE in plus. Se facea calculul plecand de la 10 000 si adugand cate 2 000 la fiecare UDE asa cum era inainte. Ulterior am aflat si de aceste posibile modificari.
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde leopreda » 31 Aug 2011, 17:02

Nu am calculat eu, mi-a calculat lucky5strike in raspuns la o intrebare.

Multumesc iosca. Poate mai iesim un pic din ceata.
leopreda

Mesajde lucky5strike » 31 Aug 2011, 17:38

Calculele sunt mai simple ca realitatea pe teren.

Deocamdata e zvon, si pentru noiembrie ar fi bine sa ramana tot zvon. Zau, parca nu-mi vine a crede ca se modifica la sesiunea ce urmeaza. Banuiesc ca s-or gandi si dumnealor... stuparul ce s-a pregatit de aplicatie, ca sa-i zic astfel, pentru noiembrie, a facut pregatirea inca de asta vara. Trebuie albina, trebuie lazi. Proiectele, scl, se mai fac in preziua depunerii, acasa, in cabinet, pe hol... Ca tu, stat, sa-i dai cu tifla cu cateva zile inainte de termen... Modificarile deci ar fi normale pentru sesiunea din primavara.

N-am gasit in topic o singura linie cu care sa nu fiu de acord. Ce stanjeneste e ca au ramas destui apicultori vechi care nu au accesat masuri, fiind devansati de neapicultori, dar cu acces la informatie. Insa nu e vina ultimilor ca primii au ramas in spate. Orice fond atras e benefic, pana la urma. E apicultura pe val, dar cred ca mai avem pana la a fi o tara de apicultori... bineinteles calitativ; nu zic, cantitativ cam asa sta treaba. :lol:

PS: daca priviti la linkul lui jimm, http://www.madr.ro/pages/page.php?self= ... &tz=011304 , e nemiscat din aprilie 2011 tabelul asta cu UDE.

Ce naiba-i de inteles :?:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde victor s » 31 Aug 2011, 18:05

ce sa fie de inteles domn profesor Radut, eu unul i-am bagat demult acolo unde au vazut lumina zilei prima oara, cu masurile lor cu tot...
ma apucat ameteala cand colegul leopreda a ajuns la suma finala de 380 de stupi...pai acolo e munca de sisif nene, iar cine are acei 380 de stupi, garantat nu mai are timp si de facut acte si dosare.(nici macar de stupi nu are timp, a demonstrat-o colegul altstupar)
chiar si pentru 141 si tot este un efort peste masura sa te incadrezi (efort financiar pentru stupi si albine)
raman la parerea mea (strict personala) ca era ''peste imposibil'' sa fim ajutati in vreun fel cu aceste masuri.
care a prins trenul, la prins...cinste lor si sa fie cu folos, dar cu ceilalti, care poate ca si-ar fi dorit si vedeau apicultura ca o sansa pentru viitorul lor, cum ramane?
eu unul raman la principiul meu si anume acela de a te dezvolta mai incet dar sigur si prin propriile mijloace si puteri...poate pana la pensie poate reusesc sa fac si eu macar 50 de stupi acolo si sa-mi duc batranetile linistit :lol:
inca o data subliniez: aceasta este doar umila mea parere cu privire la acordarea de fonduri europene.
victor s

Mesajde barbu radu » 31 Aug 2011, 18:06

CITIM....TRAGEM CONCLUZII.....COMENTAM......Apropo se spune foarte des e un,,zvon,,.....de ce nu se aude in tara asta si un zvon benefic COMUNITATII??? http://www.madr.ro/pages/page.php?self= ... ar=0150202
barbu radu

Mesajde victor s » 31 Aug 2011, 18:28

7. COSTURI DE PRODUCŢIE:

Cheltuieli anuale de producţie pentru o stupina intre 60 familii
Manopera
- martie – octombrie 20 ore pe săptămână
- noiembrie – februarie 5 ore pe săptămână
8 luni x 4 săptămâni x 20 ore = 640 ore
4 luni x 4 săptămâni x 5 ore = 80 ore
Total = 720 ore x 9 lei = 6.480 lei
Alte cheltuieli:
- deplasare cu autoturismul la stupi şi aprovizionare desfacere
1.000 km anual x 7,5 l/100 km x 4 lei/l = 3.000 lei
- biostimulatori: 10 kg zahăr x 6 lei x 60 stupi = 3.600 lei
- medicamente de uz apicol: 10 x 60 stupi = 600 lei
- cheltuieli necesare înmulţirii efectivului 10 x 750.000 lei = 4.500 lei
- cheltuieli pentru vatra de stupină (300.000 lei/lună) = 360 lei
Total cheltuieli de producţie = 18.540 lei

Cheluieli pe familia de albine: 18.540 / 60 stupi = 309 lei
Venit pentru o familie de albine: 25 kg miere x 8 lei/kg = 200 lei
*************************************************************************************************************
mi-am permis sa extrag un fragment si am facut un calcul simplu, deci, daca scadem manopera pentru fiecare stup (108 ron), din total cheltuieli, ramanem cu extraordinara suma de 201 ron, iar daca reusim sa vindem mierea cu 8 ron, o sa avem in buzunar un imens profit de 1 ron/stup
munca apicultorului de o vara intreaga valoreaza 1 ron; mai ceva ca la C.A.P.
oauuu, in ce tara traim........! UNDE E IMPOZITUL...VREAU SA PLATESC IMPOZIT...SA VINA CROTALIEREA !
P.S. rog un moderator sa stearga postarea deoarece sigur este off topic; dar a trebuit sa rabufnesc cumva !
victor s

Mesajde jiji » 31 Aug 2011, 18:44

salut
vreau sa spun ca sant tare abatut , mahnit de cele citite aici si ce ma deranjeaza si mai mult este cum gandesc unii ca se fura baniii si nu le ajung si lor , bani sant destui numai ca trebuie sa te zbati putin sa ii iei .la masura 141 nu inteleg care este problema dc se face tot romanu apicultor sa puna mana pe pe niste bani 3 a si sa mai cumpere si el mancare poate o fi mai rasarit la minte si isi cumpara un utilaj sa faca ceva .
banii sant de neajuns numai pentru cine nu depune proiectul.
la masura 112 este alta treba accesezi aceasta masura numai dc vrei sa te apuci cu adevarat de apicultura nu mai merge cu ,cutia goala ca dai banii inpoi , in concluzie aceasta reducere a coeficientului va avea numai urmari nasoale ,nimic bun , inca odata se adevereste ca santem condusi de capete de lemn
dc unii dintre noi ,care scriu aici , gandesc asa , ce pretentii sa mai avem de aia de la birouri care fac legile.
ps. o petitie online nu putem sa o facem sa nu se aprobe magaria asta de masura?
jiji

Mesajde jiji » 31 Aug 2011, 18:48

cum p .. da masii vine asta nu pot sa mi dau seam acreste pretul familiei de albine cu 50% cel putin si ei reduc ude ul , ca si cand la o companie listata la bursa caruia ii merge mai bine sa scada pretul pe actiune , asa ceva numai la romania se putea intampla
jiji

Mesajde iosca » 31 Aug 2011, 19:37

jimm scrie:pe site
http://www.madr.ro/pages/page.php?self= ... &tz=011304
la SO 2007, anul aplicarii 2010,2011 la familii de albine UDE/cap - 0,045 ?
Ce se intelege din asta? ca se va aplica din 2012?

Deci zvonul incet, incet prinde contur, din pacate !?!?!?!?!?!?!
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde jimm » 31 Aug 2011, 21:23

iosca scrie:
jimm scrie:pe site
http://www.madr.ro/pages/page.php?self= ... &tz=011304
la SO 2007, anul aplicarii 2010,2011 la familii de albine UDE/cap - 0,045 ?
Ce se intelege din asta? ca se va aplica din 2012?

Deci zvonul incet, incet prinde contur, din pacate !?!?!?!?!?!?!

Pai, ce vrau eu sa spun...pe aceasta pagina se gaseste un prim tabel COEFICIENŢI STANDARD OUTPUT - SO 2007 in care la familii de albine- c_7= 0,045 ude/familie.
LA sfarsit se gaseste un alt tabel "Noua tipologie Regulamentul CE 1242/2008" anul aplicarii 2010 si 2011- SO 2007, adica pentru familii de albine 0,045 ude/cap.
Ce inteleg eu de aici .. ca in anul 2010 si in anul 2011 pentru familiile de albine - 1 familei = 0,045 ude :shock: :shock: si acrescut fata de anul 2009... studiati cu atetie tabelele!!!!!!! i
Parerea mea este ca sunt cam in ceata toti cei angajati sa ne lumineze sau eu care citesc nu ma prind care este treaba!
Ce vroiam sa mai spun... daca eu astazi fac un proiect in care se stipuleaza ca o sa cresc exploatatia cu x UDE, fac calculul si programez o crestere necesara pentru atingerea acestui prag de Y familii.. daca pe parcurs acest indice scade la jumatate consecinta nevoia de familii pentru atingerea obiectivului devine dublu..
Asta cred eu, nu am vazut un contract..este stipulata cresterea numerica sau ca si valoare UDE a exploatatiei? :roll:
jimm

Mesajde jiji » 31 Aug 2011, 22:49

CE ZICETI DE O PETITIE ONLINE PENTRU A NU SCHIMBA COEFICIENTUL DE CALCUL AL UDE PT STUPI
MODERATORI AI ACESTUI SITE CE ZICETI DE O ASEMENEA INITIATIVA ?
http://www.europarl.europa.eu/parliamen ... pageRank=1
http://www.ursuletiisuparati.ro/index.p ... etitii_how
jiji

Mesajde Ioan Guist » 31 Aug 2011, 23:03

jiji scrie:cum p .. da masii vine asta nu pot sa mi dau seam acreste pretul familiei de albine cu 50% cel putin si ei reduc ude ul , ca si cand la o companie listata la bursa caruia ii merge mai bine sa scada pretul pe actiune , asa ceva numai la romania se putea intampla

Mare dreptate
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde smady » 31 Aug 2011, 23:44

buna seara

Citesc mesajele scrise de dumneavoastra pe aceasta tema si ma minunez , uitati ca unii au facut adevarate ferme apicole plecand de la o ardoare de munca si de mai bine fara a primi aceste ajutoare . Acesti bani ar trebui sa fie destinati doar celor care chiar vor sa faca ceva in acest domeniu ( chiar daca acum mor sau nu de foame ) si nu celor care vor sa vanda stupii dupa control .
Dupa parerea mea toate eforturi mentala , financiare si fizice ar trebui indreptate catre aceste fonduri pentru a le lua si nici pe departe sa ne gandim ca nu se poate sau ca e greu . Mai oameni buni sunt bani dati moca , fara munca si tot e greu ???
REALITATEA : pana acum mergea treaba de genu luai stupii , 25 cu 2000e( bani de la cunostinte si ce mai aveai si tu ) , proiect aprobat 3 ani cate 1500e/an , videai stupii si mai si primeai 3 ani cate 1500e . Asta da afacere . Acum se pare ca nu mai renteaza si lumea e suparata . Mama lor de hoti au ajuns inaintea noastra .

Sanatate .
smady

Mesajde Bambucha » 01 Sep 2011, 00:21

Ar fi o normativa stupida care nu va contracara reala scurgere de fonduri. Domniile lor ar trebui sa inteleaga ca problema nu este la coeficintul UDE, ci la implementarea masurilor. Daca s-ar merge pe principiul "Increderea e buna, insa controlul e si mai bun" s-ar ajuta real si in mod evident aceasta ramura a agriculturii.

Una mica sugestie: introducerea controlului anual si realizarea bilantului in concordanta cu planul de afaceri. Nu te-ai tinut de plan, returnezi banutii.

Domnule Smady, si cum veti explica unui tanar de 25 de ani, ce si-a investit toate economiile lui in stupi si utilaje, cutreiera padurile dupa roiuri la salcam, se extinde de la 20 la 80 de unitati, isi pune toate sperantele, banii, sanatatea si toata munca in aceasta activitate, se dedica total albinelor, pentru ca la anul sa-si recupereze partial din investitie, sa prinda macar un cheag subtire si sa munceasca intr-un sector unde tinerii lipsesc cu desavarsire... ca dintr-o data nu mai este eligibil pe masura 112?
Treaba asta cu hotii striga hotii se cunoaste, n-ar fi mai bine sa se curete buba din capul locului!? :(

Sper ca aceste zvonuri sa nu devina realitate.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde smady » 01 Sep 2011, 00:48

dl bambucha uite ce as spune eu acum , care am 30 ani unuia care e descris de dumneata : munceste dormi pe camp sa te fure mai putin decat daca nu ai fi acolo , ziua are 24 ore nu 9 , saptamana are 7 zile nu 5-6 , roaga te la Dumnezeu sa te ierte pentru ce gresesti [ asta in primul rand ( pt. cei ce nu au inteles de ce a fost la urma)]. Sa nu uitam multumeste ca esti sanatos si primesti un ajutor de care altii nu au avut parte .

PS nu inteleg numele meu si " hotii striga hotii " eu tare as vrea sa iau unu dasta de i se pare greu sa ia bani deageaba un sezon cu mine pe camp . Sa vedem .
smady

Mesajde jiji » 01 Sep 2011, 12:21

salut
dupa cum zice si bambucha masura aceasta este proasta de la inceput , rezolvarea este in control nu in a descuraja obtinerea banilor ,si pana la urma care e problema dc ia romanu banii pe masura 141 si nu are stupi ? ca doar nu se imbogateste , daca erau bani destui nu se mai ingramadea nimeni la ojca pentru amarati astia de bani , santem saraci si de aia facem pe drq in 4 sa luam de unde putem .
smady si zici ca e grea munca la camp? pai dc e cu sapa e greu stiu si eu dar dc iei banii pe 112 pe pamant ca la asta nu s a redus coeficientu cu 40000 poate iti cumperi un tractoras la 10000e 50cp si ceva utilaje sa nu mai dai cu sapa si sa vezi ca nu mai este asa greu
jiji

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE