Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015

Mesajde Dragos2006 » 29 Iun 2015, 17:54

Ma simt nevoit sa fac o precizare importanta : pe rafturile magazinelor din Romania se afla numai miere de salcam din China necupajata cu nimic romanesc . Toata mierea romaneasca merge la export . Eu am gustat din mierea de salcam chinezeasca si sa stiti ca este OK , cica si la analize iese perfecta .
La mierea romaneasca , mai ales cea de salcam , este o problema grava cu adulterarea . Procesatorii cumpara miere de salcam doar de la vechii furnizori sau de la cei noi doar pe recomandare serioasa.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Mircea_63 » 29 Iun 2015, 19:05

Dragos2006 scrie: Procesatorii cumpara miere de salcam doar de la vechii furnizori sau de la cei noi doar pe recomandare serioasa.

Procesatorii cu care am vorbit, nu m-au intrebat daca sunt vechi sau nou, mi-au spus pretul si conditiile. O conditie rezonabila a fost cantitatea, deoarece sub o anumita cantitate ponderea pe kilogram al analizelor este prea mare, iar analizele sunt scumpe.
Daca un producator are cantitati care sa justifice analiza si indeplineste standardele de calitate, ce motiv ar avea un comerciant sa nu cumpere de la el?? Tu Dragos daca ai fi comerciant, sau eu, crezi ca ne-ar impiedica ceva sa facem o tranzactie intr-o piata cu cerere si oferta? Si bani/marfa ta circula. ;)

Chestia cu recomandarea ar folosi celor ce vor sa faca economie la analize.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde luci » 29 Iun 2015, 19:08

Mierea de salcam care ar putea fi cunparata azi e cu cel putin 50% mai putina din motive obiective(jumatate a fost vanduta deja).Mierea China are o problema cu clorantfencolul.Nu cred ca a inebunit lupu(sa-mi dea mie 24 daca poate lua cu 4).Din acest moment cantitatea de miere marfa salcam scade continuu; pana cand?
“Nimeni n-a vazut vreodata pe Dumnezeu; singurul Lui Fiu, care este in sanul Tatalui, Acela L-a facut cunoscut.”
luci

Mesajde thomas » 29 Iun 2015, 20:50

Se pune problema scaderii pretului la miere o data cu scaderea tva-ului. La prima vedere e ok. Dar ia uitati-va la merele explorator si producator de petrol din Romania, cand a scazut barilul la jumatate, a scazut preturile carburantilor??? Nuuu! Nu vreu sa insinuez ca apicultorii ar trebui sa faca aceasta jonglerie, dar multi au vandut fara tva si inainte ca acesta sa scada si vand fara tva si acum ;) in concluzie, pretul nu scade. 21 ron salcam en gross sau 25 detail, pretul ramane asa si creste daca nu se face mare branza la tei si floare sau poliflora. Pot sa vina chinezii cu tone de miere de jojoba, migdal si alte sf-uri, dar majoritatea cumparatorilor prefera mierea autohtona de la producator, nu borcanelele de pe raftul supermarket-urilor.
In ce ma priveste eu nu mai vand salcam, dar ce am avut de dat mi s-a luat din curte la un pret mai bun decat dau achizitorii. Bine, nu am avut tone, dar ma bucur ca mi-am recuperat o parte din investitie. Si faza tare: nu m-a intrebat nimeni de tva, pentru ca prretul pe kg era pe jumatate fata de cel din supermarket.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde Dragos2006 » 29 Iun 2015, 21:54

Mircea_63 scrie:Procesatorii cu care am vorbit, nu m-au intrebat daca sunt vechi sau nou, mi-au spus pretul si conditiile. O conditie rezonabila a fost cantitatea, deoarece sub o anumita cantitate ponderea pe kilogram al analizelor este prea mare, iar analizele sunt scumpe.
.

Oamenii te-au ”citit” si te-au refuzat elegant . Alte comentarii sunt inutile.
Dragos2006

Mesajde Dragos2006 » 29 Iun 2015, 21:55

="luci".Mierea China are o problema cu clorantfencolul.

Esti depasit , nu mai are aceasta problema.
Dragos2006

Mesajde mihaibursuc » 29 Iun 2015, 22:15

Dragos2006 scrie:
="luci".Mierea China are o problema cu clorantfencolul.

Esti depasit , nu mai are aceasta problema.

Dv ar trebui sa fiti ministru va pricepeti la tot si in toate domeniile sunteti cel mai bun in toate
mihaibursuc

Mesajde kiloz » 29 Iun 2015, 22:18

Nu mai are aceasta problema.

Cu siguranta,dar numai din cauza motivului,ca nu a fost marfa nici cantitativ,nici ca preti asa mic,care putea lua locul-segmentul lipsa- din piata.Si cine a avut de pierdut.si de cistigat?
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde joohny » 29 Iun 2015, 23:01

Va salut.Cei de la Apicola Vs.de mult nu mai achizitioneaza miere si inca ceva timp de-acum incolo,la altii trebuie sa le-o duci la poarta si pretul e de max. 18 lei.Oare de ce?Si totusi este posibil sa scada pretul la miere si nu din cauza TVA.Din informatii (neoficiale) am inteles ca este posibil ca mierea de salcim sa fie inclusa la mierea poliflora deci pretul o sa fie cel de la poliflora.Nu pot sa cred acest lucru(repet este o informatie neoficiala) insa mintea imi fuge la fondurile europene.Oare unul dintre motive de acordare a fondurilor europene este ca sa aduca mierea de salcim la ce-a de poliflora?Vom trai si vom vedea.Sanatate.
joohny

Mesajde iunicu » 29 Iun 2015, 23:45

Pai daca tu vinzi mierea de salcam la pret de poliflora inseamna ca tuica de pere, e lichid de parbriz.. Adevarul ca pentru mierea de salcam nu ajunge decat o floare. De aceia e poliflora. Nu baga in seama, daca vine cineva la tine si iti spune ca salcamul nu mai e la cautare, sigur ii indesi sireturile intre fese. Hai, jura pe rosu ca nu!
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde Trantorul@ » 03 Iul 2015, 16:59

Am trecut azi prin Kaufland si intalnindu-ma cu un prieten si vb. de miere ne oprim la raftul cu pricina si .... "SURPRIZA" .... miere sa Salcam la juma de kg de la Mos ........ BOCNA < TAPANA in borcan de nici 2 luni recoltata la aproape 29 RON/KG .... :lol: :lol: :lol:
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Mircea_63 » 03 Iul 2015, 18:11

Trantore, pe bune ca e foarte ieftina la 29 /kg.

Tu o predai cu 20 fara TVA. Daca o da mai departe cu 20, adica cu cat a luat-o, trebuie sa puna TVA adica 4.8 lei/kg.
Cand o da cu 24.8 inseamna ca a dat-o cu cat a luat-o. Manopera de ambalare, borcan, eticheta, transport, adaosul supe-hiper-mega-marketului- asta nu e mic deloc- si ajungi la concluzia ca acest pret este exagerat de mic pentru acest producator si acest produs.

Saaau... nu e salcamul ala de care stim noi ca SALCAM.

Las` ca am vazut la TV reclama: "Miere cruda de salcam, la 149.0 lei/kg"
Mircea_63

Mesajde io01 » 03 Iul 2015, 18:41

Mircea probabil era vorba de 29 RON/05 kg.
io01

Mesajde Trantorul@ » 03 Iul 2015, 20:11

Nu, era exact 28 si ceva Ron / kg adica 14 Ron si ceva 500g unii au inteles ce am scris altii nu prea , si unii se fac ca nu au inteles :lol: .... MIEREA RESPECTIvA PE ETICHETA SCRIA SALCAM RECOLTAT NICI DE 2 LUNI SI ERA CRISTALIZATTTTTTT ( BOCNA /TAPANA) .... Adica miere aia o fi fost achizitionata cu .... nici nu ma intereseaza eu mi-am propus ca fara 30 / kg sa nu dau decat la vreo 2...3 persoane fidele maxim si nici la alea sub 25 !!!

P.S. Nu stiu cand "intra iar SALCAMUL pe la mine prin gradina" asa ca nu ma grabesc sa scap de ea ....
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde Murinhio » 04 Iul 2015, 22:07

TVA la miere este 9% a la toate alimentele... Deci la 20 lei TVA este 1.8 lei rezultă 21.8 lei kg...
Murinhio

Mesajde Mircea_63 » 04 Iul 2015, 23:34

Da, ai dreptate. Am omis ca s-a redus TVA-ul la alimente. :oops:

Tata-de-albina incerca sa ne spuna ca a vazut miere pe care scrie "salcam" si numai salcam nu era. Cred ca fiecare dintre noi a vazut lucruri asemanatoare. Daca as fi consumator de miere, fara sa stiu mare lucru despre alte amanunte, as cumpara mierea numai direct de la stupari. Posibil chiar si in acest caz sa nu fie in regula, dar foarte putin probabil.

Candva -demult- citisem ceva numit aproximativ :"Scrisorile unui rus ajuns la Paris". In nota comica, dar relata o faza in care un comediant urca pe scena cu un sac si mimeaza ca ar avea acolo un purcel care guita si vrea sa scape. Guitaturi, zbateri si un succes de scena imens. Rusnacul nostru vede in asta sansa vietii lui, ia un sac in care baga un purcel si urca si el pe scena. Numarul lui a fost absolut autentic, insa s-a ales cu huiduieli si abia a scapat nebatut. ;)

Pana una alta, trebuie sa ne vindem mierea si sa invatam de la cei care stiu sa o vanda.
Mircea_63

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE