Ma doare inima cand vad multimea de albine intepenite, pe firele de iarba, majoritatea avand polen pe picioare.
La fiecare nor, vantul le tranteste la pamant. Cand iasa soarele, majoritatea sunt resuscitate, dar raman destule, a caror soarta e pecetluita

Temperatura a fost 14 grade la umbra, dar rafalele de vant sunt asa de reci incat baga frigul si in organismele cu sange cald, adica in apicultori.
Am adunat un pumn de albine intepenite, pe care le-am rasturnat intr-un stup, sub folie. Si-au revenit in 2 min.
Dupa o furtuna puternica, milioane de scoici au fost aruncate pe nisipul unei plaje. A iesit soarele, iar scoicile au inceput sa moara. O fetita care se plimba pe plaja a inceput sa adune scoicile muribunde si sa le arunce inapoi in mare. Un nene, trecand pe acolo, i-a spus fetitei: '' Ceea ce faci tu nu conteaza. Sunt mult prea multe.'' Raspunsul fetitei a fost: ''Pentru acestea din mana mea, conteaza.'' Si a continuat sa arunce scoici in mare.Daca un apicultor gandeste la fel despre albinele sale, inseamna ca este un apicultor adevarat. Chiar daca este un ''pinguin''

care si-a cumparat albinele cu banii Europei.