Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: De ce apicultura?

Mesajde stuparul2011 » 17 Noi 2011, 23:58

de ce??
imi plac albinele, daca am fi si noi precum albinele romania ar fi mult mai sus, dar nu se poate(sau nu vrem). nimic nu se compara cu o dimineata in care mergi in stupina si vezi cum sarmanele albine lucreaza de zor(lucru pe care noi nu prea il facem), pentru a aduna orbeste. sau cand mergi fara masca si albinele incearca sa te alunge de acolo, pe mine ma impresioneaza cum isi apara ele cuibul.acum iarna imi va lipsi lucrul acesta. este o meserie care te invata foarte multe. ma fascineaza simplul fapt cum albinele reusesc intr-o bezna completa sa construiasca fagurii pe o parte si pe cealalta cu o exactitate pe care noi oamenii nu o putem depasi. mai este un lucru care ma face sa imi doresc foarte mult sa reusesc. am scris cateva cuvinte pe forum in care intrebam ce am putea sa facem noi incepatorii in apicultura pentru a reusi. pe mine nu ma prea sustine nimeni pe aici(culmea mai ales dintre prieteni si neamuri). toata lumea spune ca noi nu putem reusi, k ala are sute de stupi k are de ani de zile si noi nu putem sa facem fata, nu putem lupta cu ei. eu nici nu imi doresc asta vreau doar sa pot avea o stupina a mea. nu le pot explica nici cum acestor persoane k in timp cu lectia bine invatata si cu experienta acumulata putem si noi sa facem apicultura. nu ma las voi reusi. daca mai sunt cazuri ca al meu sau au fost vrea sa stiti ca sunt alaturi de dumnevoastra, pentru ca stiu cum este sa iti placa ceva si sa nu prea ai sustinere(culmea de la apropiatii tai).
numai bine
stuparul2011

Mesajde Florin Dobre » 09 Oct 2013, 10:17

La inceput a fost hobby.
S-a transformat in pasiune.
Pasiunea a adus si primele venituri.
Am realizat ca as putea trai din asta.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde duma » 09 Oct 2013, 10:34

stuparul2011 scrie:de ce??
imi plac albinele, daca am fi si noi precum albinele romania ar fi mult mai sus, dar nu se poate(sau nu vrem). nimic nu se compara cu o dimineata in care mergi in stupina si vezi cum sarmanele albine lucreaza de zor(lucru pe care noi nu prea il facem), pentru a aduna orbeste. sau cand mergi fara masca si albinele incearca sa te alunge de acolo, pe mine ma impresioneaza cum isi apara ele cuibul.acum iarna imi va lipsi lucrul acesta. este o meserie care te invata foarte multe. ma fascineaza simplul fapt cum albinele reusesc intr-o bezna completa sa construiasca fagurii pe o parte si pe cealalta cu o exactitate pe care noi oamenii nu o putem depasi. mai este un lucru care ma face sa imi doresc foarte mult sa reusesc. am scris cateva cuvinte pe forum in care intrebam ce am putea sa facem noi incepatorii in apicultura pentru a reusi. pe mine nu ma prea sustine nimeni pe aici(culmea mai ales dintre prieteni si neamuri). toata lumea spune ca noi nu putem reusi, k ala are sute de stupi k are de ani de zile si noi nu putem sa facem fata, nu putem lupta cu ei. eu nici nu imi doresc asta vreau doar sa pot avea o stupina a mea. nu le pot explica nici cum acestor persoane k in timp cu lectia bine invatata si cu experienta acumulata putem si noi sa facem apicultura. nu ma las voi reusi. daca mai sunt cazuri ca al meu sau au fost vrea sa stiti ca sunt alaturi de dumnevoastra, pentru ca stiu cum este sa iti placa ceva si sa nu prea ai sustinere(culmea de la apropiatii tai).
numai bine

Salutare ! Prietene am tot primit incurajari si promisiuni de la toti .....si cand sa merg sa imi iau primele 2 famili sau tras toti pe c*r , atunci am spus .... " na lasa cai bine asa " si m-am dus am luat bani in prumut si m-am dus singur sa transvazez din lada lui nenea in a mea si cu cata cultura in apiculturra aveam , fara masca , fara manusi , am strans din dinti si am facuto si mi-am propus sa nu renunt indiferent ce imi rezerva viitorul , ma ajuta mult faptul ca imi plac si ma face sa ma simt tare bine in preajma lor . Nu mor cai , cand vor caini si nici caini cand vor stapani !
Capu sus si cu puterea Domnului care te calauzeste vei ajunge unde iti doresti !!!
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE