Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stup vertical cu mai multe cat-uri 1/1

Mesajde Mircea_63 » 20 Feb 2013, 22:12

Seller881, la ce voi scrie acuma, voi fi off-topic, dar si matale esti in aceeasi situatie! Logica scrierii mele este simpla:
-exista riscul ca cineva sa ia de bun ceea ce scrii!

Nu mai citesc nimic pana nu incep sa fac practica Asta e o mare greseala si -personal- m-as bucura sa nu faca si altii la fel.
De ce? Te intreb: ce practica au avut cei ce au ajuns prima data pe Luna?
Lenin spunea: Invatati, invatati, invatati! In privinta asta sunt Leninist! Trebuie deosebit graul de neghina si conceptiile proaste de cele bune.

Pana sa am albine, am citit cat incape. Cand am deschis primul stup, am fost dezorientat, dar nu se compara cu situatia in care as fi fost daca nu citeam nimic. Am stat de vorba cu multi stupari, dar putini erau cititi. Crede-ma ca de la cei necititi n-aveam de invatat. Tot ce mi-au spus, aflasem de mult! Ca aveau ochiul format, ca aveau indemnare...aveau experienta, dar n-am aflat de la ei nimic in plus fata de ceea ce era scris deja!

Este minunat sa ai un indrumator, un exemplu practic, dar cititul si invatatul nu poate fi inlocuit cu nimic! Cu totul altfel intelegi ce vezi dupa ce ai citit despre asta si ....tocesc tastatura degeaba!

Toti "monstrii" apiculturii indeamna la citit si invatat! Sper sa nu se ia niciun incepator dupa tine, ci dupa ei!

Postarea mea n-are neaparat treaba cu tine, ci se vrea un semnal pentru "lenesii" care n-au chef de invatat!

Ce faci? Intai scrii si apoi inveti alfabetul, sau invers?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BeesDream » 20 Feb 2013, 22:27

Mircea_63 scrie:Seller881, la ce voi scrie acuma, voi fi off-topic, dar si matale esti in aceeasi situatie! Logica scrierii mele este simpla:
-exista riscul ca cineva sa ia de bun ceea ce scrii!

Nu mai citesc nimic pana nu incep sa fac practica Asta e o mare greseala si -personal- m-as bucura sa nu faca si altii la fel.
De ce? Te intreb: ce practica au avut cei ce au ajuns prima data pe Luna?
Lenin spunea: Invatati, invatati, invatati! In privinta asta sunt Leninist! Trebuie deosebit graul de neghina si conceptiile proatse de cele bune.

Pana sa am albine, am citit cat incape. Cand am deschis primul stup, am fost dezorientat, dar nu se compara cu situatia in care as fi fost daca nu citeam nimic. Am stat de vorba cu multi stupari, dar putini erau cititi. Crede-ma ca de la cei necititi n-aveam de invatat. Tot ce mi-au spus, aflasem de mult! Ca aveau ochiul format, ca aveau indemnare...aveau experienta, dar n-am aflat de la ei nimic in plus fata de ceea ce era scris deja!

Este minunat sa ai un indrumator, un exemplu practic, dar cititul si invatatul nu poate fi inlocuit cu nimic! Cu totul altfel intelegi ce vezi dupa ce ai citit despre asta si ....tocesc tastatura degeaba!

Toti "monstrii" apiculturii indeamna la citit si invatat! Sper sa nu se ia niciun incepator dupa tine, ci dupa ei!

Postarea mea n-are neaparat treaba cu tine, ci se vrea un semnal pentru "lenesii" care n-au chef de invatat!

Mircea treaba e ca am citit si poti vedea si in poza postata pe pagina mea personala ca am si cumparat doua carti dar crede-ma ca nu am invatat nimic care sa ma ajute... Exemplu in cartea mare care o vezi in poza explica cum sa tin o rama in mana, ca exista mai multe tipuri de albine sau ce echipament e bun... :))) Intradevar nu e rau ca citesti ca dintr-o carte inveti ceva din alta inveti altceva si un pic cate un pic se aduna dar fara un apicultor cu experienta langa tine cu care sa faci practica normal ca inveti foarte foarte greu si e posibil sa te lasi pagubas dupa 2-3 ani cand vezi ca nu produci nimic si eventual ramai si fara familii ca roiesc :))) ce mi-a explicat vecinul nu am citit nicaeri si nici nu cred ca am unde citi... Eu abea astept sa tin prima rama populata in mana si sa prind si eu ceva experienta :D
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde Mircea_63 » 20 Feb 2013, 23:32

Acuma...exista doua feluri de oameni. Unii scriu istoria, altii o citesc! Fiecare se viseaza scriitor de istorie, dar distanta de la visator sau cititor pana la scriitor, e mare.

Adevarata performanta e rezervata celor care au stofa de scriitori ai istoriei, chiar daca nu vor adauga nimic acestei istorii. Una e sa fii calfa toata viata si alta sa ai stofa de maistor.
Unii au stofa de stapani si altii de slugi. ;) Stiu, suna urat, dar asta e parerea mea!
Stapan in engleza= master. Una e sa-ti iei masteratul in stuparit si alta sa umblii mereu dupa fundul unuia sau altuia ...poate, poate iti destainuie vre-un secret.

Masteratul se ia cu citire si invatatura! Poate tu ma injuri acum, dar daca cineva imi va urma sfatul, poate peste niste ani imi va multumi in sinea lui!

LE A trecut vremurile secretelor. Informatia e pretutindeni. Trebuie doar sa vrei sa o accesezi.

Important e ca incepatorii care vor veni, sa inteleaga importanta teoriei si a invataturii!
Mircea_63

Mesajde BeesDream » 20 Feb 2013, 23:39

Mircea eu am spus ca am citit si vreau sa fac si scoala de apicultor pentru diploma... Nu mai spun nimic ca ma intelegi gresit iar daca tu imi spui ca ai invatat singur si nu ai facut practica niciodata cu un apicultor cu experienta mare langa tine NU TE CRED!
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde Mircea_63 » 21 Feb 2013, 00:13

seller881 scrie: am cumparat carti si ma simt prost ca am dat banii pe ele degeaba asta in primul rand ca am descarcat din torrente alte zeci de carti iar fara practica nu invat nimic :))) Nici nu am mai citit si nici nu mai citesc pana nu incep sa fac si practica :D la inceputul lunii martie imi cumpar primii stupi si ce mai am de cumparat si abea astept sa fac practica clara cu vecinul langa mine :)

Ce sa spun? N-am facut practica cu nimeni! Nu ca n-as fi vrut si nici ca as sustine ca asta e bine.
Raman Leninist!
Invatati, invatati, invatati!
Mircea_63

Mesajde catalin.profiri » 21 Feb 2013, 03:11

Seller,
"am citit si vreau sa fac si scoala de apicultor pentru diploma" asta e egal cu 0. De multe ori poti lua diploma fara sa dai pe la cursuri sau sa copii la examen.
Mircea vorbeste despre altceva, mult mai ... rafinat. E vorba (inteleg eu) despre a citi tot ce poti despre subiect sa iti ramana doar partea de aplicare. E drept ca poate nu vei incepe cu Cresterea Matcilor de Ruttner, dar sunt multe alte carti pe care le poti citi inainte de a baga nasul in stup.
Avantajul la aceasta metoda e ca atunci cand te confrunti cu o problema sunt sanse sa iti aduci aminte ce ai citit, sau macar sa stii ca gasesti informatia respectiva intr-o carte pe care o ai.
Spor la citit!

PS: din punctul meu de vedere intrebatul pe forum ar trebui facut doar pe o problema care nu este dezbatuta suficient in carti sau intr-una in care cartile spun lucruri contradictorii. Dar se vine si se intreaba acelasi lucru de 1000 de ori si ajunge lumea sa nu mai posteze. Fii atent la trend: inca nu s-a topit zapada si deja e activ topicul de inmultire de la 29 la 70.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde kamy » 21 Feb 2013, 07:08

Cataline ,,iarna car si vara sanie,,
kamy

Mesajde pin » 21 Feb 2013, 15:57

Mircea_63 scrie: Te intreb: ce practica au avut cei ce au ajuns prima data pe Luna?
Au avut sute daca nu mii de ore de simulator

Invata tu sa scrii doar citind alfabetul fara sa pui mana pe stilou si sa vezi ce iese (cred ca e tarziu acum dar ca idee)

Nu vreau sa fiu carcotas dar cititul isi are rostul lui pana la un moment la care este obligatoriu sa ai si o experienta practica pentru a intelege ce scrie in carte.
pin

Mesajde catalin.profiri » 22 Feb 2013, 01:17

Corect. Si asa ajungi sa citesti carti (si topicuri) dupa 1 an dupa ce ai luat primii stupi si sunt sanse mari sa intelegi mult mai mult.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde Adi Hodis » 22 Feb 2013, 13:03

seller881 scrie: catalin si eu am cumparat carti si ma simt prost ca am dat banii pe ele degeaba asta in primul rand ca am descarcat din torrente alte zeci de carti iar fara practica nu invat nimic :))) Nici nu am mai citit si nici nu mai citesc pana nu incep sa fac si practica :D la inceputul lunii martie imi cumpar primii stupi si ce mai am de cumparat si abea astept sa fac practica clara cu vecinul langa mine :)

Asa ? ... si cand vei ajunge in situatia asta, viewtopic.php?f=8&t=3588 o sa procedezi la fel, cand defapt raspunsul este simplu. Deasemenea si rezolvarea.
Deci, nu citi ca nu are rost ... pina te intalnesti cu necazul si ... atunci e atunci. :roll:
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde pescador » 08 Mar 2013, 20:20

Parerea mea este sa il ajutam ptr.ca nimeni nu s-a nascut invatat,asa ca nu te lua dupa umbre si fa cum te duce capul succes ;)
pescador

Mesajde catalin_CJ » 14 Mar 2013, 00:03

Vreau sami cumpar stupi verticali dandant cu 2 caturi . Acu am o dilema sami iau pe 10 sau 12 rame sa fie cu fund fix sau detasabil , capac cu orifici de ventilare sau fara si nu in ultimu rind caturile sa se inbine in falturi sau sa fie drepte ma refer sa le pot asaeza unele peste altele fara sa intre unele in altele )) sper ca mam facut inteles si nu am complicat prea tare ideea astept sugesti multumesc.
catalin_CJ

Mesajde kamy » 14 Mar 2013, 09:30

io am pe 12 si e mare pentru o matca si mica pentru 2 matci asa ca nu-ti recomand calduros; fa-ti cate una din fiecare si vezi ca ti se potrigeste!
kamy

Mesajde catalin_CJ » 14 Mar 2013, 17:19

bun zic ca pe 10 e bun pentru mine dar nu stiu restu. fundu detasabil e mai bun de cit fixu si magaziile sa fie la inbinare una peste alta fara falturi sau cu falturi ?
ori cum ma duc la meserias sa vad diferentele dintre ele o sami comand 40 de lazi
catalin_CJ

Mesajde catalin_CJ » 14 Mar 2013, 22:31

as vrea sami raspunda cineva cu experienta sami fac falturi la magazii sau sa le fac drepte cu coltare dupa stasul dandant si sami dati va rog si motivul (avantajele sau dezavantajele) la un sistem de inbinare sau altul multumesc anticipat oricarui binevoitor
catalin_CJ

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 14 Mar 2013, 22:42

A-ti citit m.p. de la mine?
stoenescu gheorghe-gabriel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE