IGNITE scrie:
se alocă fonduri, dar noi nu le folosim aşa cum trebuie...ş.a.m.d.
în orice caz, în timp, vor rămâne numai cei mai competitivi. suntem noi competitivi? am putea fi.
Generalizarile nu sunt o metoda corecta. Poate ca unii nu folosesc fondurile asa cum trebuie, dar in mod sigur altii se zbat sa evolueze si investesc, investesc, investesc.
Suntem noi competitivi? Unii chiar sunt!
Ca suntem in urma din motive financiare, e drept. Ar fi suficient un acces mai facil la credite si deja ar conta foarte mult. Cateva prevederi si facilitati pentru mijloacele de transport din apicultura ar conta foarte mult. Nu stiu daca europeanul are de platit atat de mult daca isi aduce masina din alt stat european, nici nu stiu ce taxe auto plateste pentru camionul folosit in scopuri apicole, dar pentru noi ar conta foarte mult ca aici sa existe niste reduceri.
In mod sigur pot fi facute multe imbunatatiri pentru dezvoltarea apiculturii, dar nu stiu daca europa e vinovata sau cei care ne conduc, pentru lipsa acestora. Stiu ca ei pot accesa credite mai usor si cu dobanzi mai omenesti.
Stiu ca va fi greu ca naiba pentru noi, dar abia astept sa ne europenizam, macar pentru ca faptul ca politicienii nu vor mai putea face chiar ce vrea muschiul lor. Sanatosi sa fim si cine vrea sa puna osul la treaba va supravietui.
N-avem sanse egale, dar nici macar natura nu ne-a oferit din nastere sanse egale. Asa a fost dintotdeauna.
Eu, la varsta mea nu am dreptul la fonduri. Daca ii spun la un tigan ca-i tigan, discriminez. Daca statul ma discrimineaza pe criterii de varsta...nu-i bai.
Poate statul totusi a socotit ca am acumulat suficienta experienta ca sa il fentez.
Ce naiba ne vaicarim atat? Capul sus si dati-i inainte, ca inainte era mai bine.

Cum mai stati cu albinele?

Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)