Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: A lucra sau a nu lucra in zi de sărbătoare la albine?

Mesajde Trantorul@ » 06 Oct 2014, 11:37

TDI scrie:
In fiecare sarbatoare in care am facut cate ceva am patit cate ceva si nu am lucrat in multe sarbatori.

Dumnezeu, daca are ceva, are mai abitir cu credinciosii.
Pentru cei care nu le pasa, nu exista, si la multi le merge cat de bine se poate.
Si eu mă feresc. Dar de multe ori am remuscari.

Stiu , altcineva te incearca si cu cat esti mai credincios, cu atat mai mult incearca te faca sa te ratacesti .
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde PAGANEL » 06 Oct 2014, 11:40

Trantorul@ scrie:Stiu , altcineva te incearca si cu cat esti mai credincios, cu atat mai mult incearca te faca sa te ratacesti .

Fii serios. Are g.p.s (constiinta) :twisted:
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde BogdanU » 06 Oct 2014, 12:53

PAGANEL scrie:
BogdanU scrie:
Totusi, ce-ar fi lumea fara credinta si oprelistile ei?

O lume mai buna!!!!!!!!

Cred ca sunteti căsătorit, cand ati facut-o de ce v-ați dus la Biserica? Poate aveti copii, sa va traiasca, i-ati botezat crestineste, de ce? Poate mrgeti la Biserica, nu foarte des doar la Pasti si la Craciun, de ce?

Nu v-ati intrebat niciodata:"ba si daca e adevarat? "

Nu sunt chiar un fan a ceea ce se întâmplă astazi in sectorul religie si credinta dar sunt convins ca fiecare in adancul sufletului, inainte de a incalca o" lege" simte putina tăgadă

Scuze pentru off!
Cand e prea mult lapte in stup nu e miere deloc!!!
http://bogdanungureanu.sunphoto.ro
BogdanU

Mesajde PAGANEL » 06 Oct 2014, 13:11

BogdanU scrie:
PAGANEL scrie:
BogdanU scrie:
Totusi, ce-ar fi lumea fara credinta si oprelistile ei?

O lume mai buna!!!!!!!!

Cred ca sunteti căsătorit, cand ati facut-o de ce v-ați dus la Biserica? Poate aveti copii, sa va traiasca, i-ati botezat crestineste, de ce? Poate mrgeti la Biserica, nu foarte des doar la Pasti si la Craciun, de ce?

Nu v-ati intrebat niciodata:"ba si daca e adevarat? "

Nu sunt chiar un fan a ceea ce se întâmplă astazi in sectorul religie si credinta dar sunt convins ca fiecare in adancul sufletului, inainte de a incalca o" lege" simte putina tăgadă

Scuze pentru off!

Crezi ca ma intrebat cineva daca vreau sa ma botez? M-am cununat la biserica, fiindca asa au vrut neamurile, nu eu. Botez la copii, tot de gura... Si nu mai merg la biserica. Da deloc. Si daca e adevarat? Eu sunt , dupa legile mele(constiinta), mai credinceos decat popa. Cu sectorul religie, ai fost pe sufletul meu :lol: , ca la sectorul zootehnic, am un amic cunoscator. Fiecare in adancul sufletului, simtim tagada, dar aia vine tot de la constiinta. Si daca ai sta sa o asculti, nu ai mai comite fapta(pacatui, daca vrei tu)
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde gigibecalul » 06 Oct 2014, 13:15

modigliani scrie:Vezi Becali , un fariseu tampit care se bate cu pumnii-n piept ca-i credincios . E pe dracu ! E prost de-abia-si tine echilibrul

...sper că nu despre mine e vorba... :lol: :lol:

Cândva, am întrebat şi eu un preot acelaşi lucru...răspunsul lui a fost: "Dacă lucrezi în zi de sărbătoare pentru că e nevoie, atunci nu e păcat...dacă lucrezi doar ca să strici sărbătoarea, atunci e păcat mare"
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde BogdanU » 06 Oct 2014, 13:19

Asa e nene Paganele. Spor sa fie, si mai este o vorba: Dumnezeu nu bate cu parul! le randuie pentru fiecare.
BogdanU

Mesajde PAGANEL » 06 Oct 2014, 13:22

BogdanU scrie:Asa e nene Paganele. Spor sa fie, si mai este o vorba: Dumnezeu nu bate cu parul! le randuie pentru fiecare.

Da de legea compensatiei ai auzit?
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde BogdanU » 06 Oct 2014, 13:36

Nu!
BogdanU

Mesajde PAGANEL » 06 Oct 2014, 13:40

Cu alte cuvinte, este cam ce zici tu, dar nu este semnata de dumnezeu.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde proapis13 » 06 Oct 2014, 13:59

Mai oameni buni,lucrul in stupina duminica nu te face mai apicultor.....
....la fel si mersul cu regularitate la biserica NU te face ....mai credincios.....
.... la fel ca si statul duminica ...in garaj... nu te face .... masina... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde BogdanU » 06 Oct 2014, 14:16

proapis13 scrie:Mai oameni buni,lucrul in stupina duminica nu te face mai apicultor.....

Eu cred ca pe mine m-a facut sau cel putin așa cred eu. De ce? Pentru ca de la 2 pana la 20 de stupi, sa zicem, am lucrat la ei in mare parte dumunica, deci sunt un asa numit apicultor de duminica si daca am capatat ceva experienta, am capatat-o in timpul liber.
P. S.
Acum am facut o autoevaluare, poate prin actiunile mele m-am indepartat de apicultura. Trebuie un ochi din exterior sa-mi spuna daca asa este!
BogdanU

Mesajde B.K » 06 Oct 2014, 21:01

Eu Duminica nu lucrez la nimic altceva in afara de albine , insa asa cum a mai spus cineva , "lucrul" la albine bate mai mult spre o relaxare si nu e acelasi lucru ca si cum ai turna o fundatie , a sapa un sant , a bate cuie la acoperis.....s.a.m.d, . Cand ai job si lucrezi toata saptamana , va asigur ca nu se mai tine cont de nicio sarbatoare. Personal , Duminica ma relaxez............pe la albine , pe la porumbei , la caini si tot asa :)
Atitudinea creeaza viitorul !!! Facebook : https://www.facebook.com/viorel.bk
B.K

Mesajde modigliani » 06 Oct 2014, 21:40

Io maine nu "lucrez" , na !!!!!!!!!!!!!!!!!! De fapt nu fac nimica-n forumuri ! Ca cica maine-i Maaaaare Sarbatoare , nene ! E Sfanta ..... BRUMA DE ZAPADA , nascatoarea de neghiobi !

Asadar , adicatelea , din solidaritate sacra cu sfintele dureri ale nasterii BRUMEI DE ZAPADA , zamislitoarea agaricilor comunitari de tot soiul ( de obicei Vraci de Grota de profesie ) , ma angajez solemn ca maine sa nu le iau la misto progeniturile ! AMIN !

Si , Paule , am credinta , mah ! CRED in angajamentele de mi le-am asumat !
modigliani

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE