Dragos2006 scrie:Printre prietenii mei circula o vorba : 'apicultura este un tzantzaram"" adica poti produce un ban putin ca numar dar facil.
Din apicultura nu poti trai bine dar din comert cu produse apicole poti sa fii boier.
Sincer va spun ! pe la targuri sau prin tara cand vad stupari cu 'pantalonii rupti in c*r " imi vine sa rad de cei care cred ca vor face plus-valoare din apicultura....
alt stupar scrie:popik50 scrie:Va mai ocupati cu altceva in afara de albine pentru a scoate ceva banuti?
Da.
Cu datu-n carti si urmatoarele calcule:
acum (in noiembrie) am 69 de stupi pe 3 rame. In primavara vor iesi 96 dar mult mai tari, probabil pe 10 rame deja (ca tot e o moda ca toti incepatorii sa caute stupi de vanzare obligatoriu pe 10 rame la 1 februarie)
Apoi, dupa ce belesc tot polenul ce-l aduc albinele in primavara, fac si putina economie la siroape, ca... deh, sa nu se ingrase albina si sa nu mai poata zbura. Pe urma, de la salcamii aia doi din capul satului astept recolte de minim 30 kile pe familie. II rup apoi in doua dar le mai pun si magazii ca oricum is prea tari si la floarea soarelui clar autofertila mai iau minim 50 kile pe familie fosta roi cu botca de salvare.
Deci clar, sunt rentabil !
Daca nenorocitele ale cu ac in fund intraznesc sa-mi strice calculele... au pus-o...clar... dau foc la lazi...ca daca e o afacere neprofitabila de ce s-o mai continui ????
Beiiii... pai io-s tampit, sa ma "faca" pe mine niste muste ???
popik50 scrie: nu pe cei in ""mistouri""
Avram Sorin scrie:... Planul de afaceri trebuie sa fie de nota 10.
Avram Sorin scrie:... Si servici si 100-150 familii. Nu poti face nici una nici alta bine. SI nici bani nu ai. ...
Avram Sorin scrie: Dar nu ma sperie pe mine munca.
gica scrie:Avram Sorin scrie: Dar nu ma sperie pe mine munca.
Nici pe mine dar toata viata am ocolit-o si cat pe mai departe.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 29 vizitatori