gica.mosu scrie:Baieti ma bucur ca faceti asa.....Uni apicultori lacomi trag tot (la blana) inclusiv r cu puiet si apoi baga K......I si ii auz ca au mari probleme de ce...

Cristi,parca anul trecut ....altfel....sirop la greu,dar iata ca nici un an nu seamana cu altul

Anul trecut am extras la FS cam prin 25 iulie. Deja picase culesul. După, n-a prea mai fost cules, așa că a trebuit completat (cam 5-6 kg pe familie. La unii mai mult, la alții deloc). Se știe ce secetă a fost.
Am ieșit bine din iarnă, am avut și rezerve, mai ales că știm cum a fost în martie. Cei care au primit mai mult sirop nu au fost afectați.
Anul acesta am extra în 5 august. Nu am extras tot nici măcar din caturi. În cuiburi era miere destul de multă (am mers pe prudență). După extracție a urmat un val de cules foarte bun, în așa fel că stupii aveau mai mult ca atunci când am extras.
Nu-i văzusem 2 săptămâni. Între timp cântarul colegului mergea pe minus 500 g pe zi, iar eu am mers pregătit să stimulez.
El i-a mutat și am rămas doar eu pe vatra aceea și am un cules bunicel de întreținere, n-am stimulat decât roii, care au rezerve mai puține.
Am mers pregătit să fac VF. Așa se face că n-am mai extras și am lăsat toată mierea în stupi. Am mai pus niște rame cu miere la rezervă, că prin bine mai apoi.
Am zis că siropul îmi va prinde bine anu viitor când nu va fi cules.
Nu că nu mi-ar prinde bine și mierea în bidoane, dar așa am decis.