Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pretul unei familii de albine in aprilie2012

Mesajde Ioan Guist » 19 Apr 2012, 07:22

Hai ma ca nu-i asa.Cumpartorul , merge si el cu un prieten ce de bine de rau, o vazut albina in ultimii doi ani.Rar se duce singur la cumparat un om ce nu o vaz't albina.Asta nu exclude si cateva tzepusele pe ci pe colo.
Pe deasupra, un vanzator de orice produs ar fi, incearca sa-si faca un nr de clienti.Sa fie si el ...cineva... in branse.Nu e chiar asa ca ...uite io vand albine si cand vi la mine bagam in lada viespi.Ca ...zboara la fel.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde gica.mosu » 19 Apr 2012, 07:58

janese scrie:acu eu sunt intre vanzator si cumparator...ca il cunosc si pala si palalalt.... si sigur sare unu din doi de c*r in sus!!!! :P aseara ..vine un baiat...nea jane...hai cu mine sa cumpar cinci stupi....nu stiam de la cine....cand ajung acolo...propretaru...preten.....ce sa zic???sa ma cert cu asta???noroc ca facusem intelegere cu cumparatorul...ma!!!daca nu zic nimic...nu-i iei!!!...ajung...jale...n-am zis nimic....cumparatorul tot astepta sa zic ceva.....si astepta...astepta....cand am dat sa plecam.......cumparatorul...gata nea jane ii iau!!!!...pe drum il intreb...de ce dracu ia-i luat ma???pai nea jane...vine salcamu...lasa ca-i dezvolt eu.....ai vazut ce zice pe forum..ca anu asta este an de salcam......am tacut si am zis iar in mintea mea...de ce dracu m-ai mai luat ma??? ziceai ca vine razboiul cu bombardamentre si nu mai apuca stupi!!!si erau bani munciti...nu din fonduri!!...zici ca au inebunit si cumparatorii astia!!!

stupari!!!!.....tot ce e prost la tine in stupina si nu merge....declaratzi-l roi din 2011...matca selectionata din 2011..sa vezi ca asta e in dezvoltare... peste trei saptamani o sa bubuie de albina!! chiar daca e pe doua rame......mai bagati una cu ceva puiet de la alta familie....chemati cumparatorul cand e cald afara si e albina rasfirata.....si cereti pe el...acolo...un 300ron.....mai bagati si ceva vraja.... freaca-ti palmele ca vin banutzii!!!.cumparatorule!!!.....cumpara si sa vezi afacerea dracu ce faci tu anu asta!!!! :|

D -om Jjanse asa faci mata :?: EU cred ca mai sunt shi stupari care se uita si in sus cind vinde fam s-au roi :roll:
shi vorba lui GUSIT.... daca dai ceva bun iti merge vorbe de bine shi invers...Mosuuu!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde janese » 19 Apr 2012, 08:39

nu am chef de clinciuri...dar te-as intreba...la cate tranzactii ai fost partash de cand esti stupar????
culmea este ca aici...stii vorba aia...nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i pute!!!!stuparii sunt cei mai corecti oameni!!!! :lol: inseamna ca sunt eu nebun!!!
trebui sa fie pe forum si cumparatori sa spuna aici ce au cumparat in ultimii ani...ca vad ca aici sar de c*r in sus numai vanzatorii...corectzii!!!! :P
janese

Mesajde janese » 19 Apr 2012, 08:41

Ioan Guist scrie:Hai ma ca nu-i asa.Cumpartorul , merge si el cu un prieten ce de bine de rau, o vazut albina in ultimii doi ani.Rar se duce singur la cumparat un om ce nu o vaz't albina.Asta nu exclude si cateva tzepusele pe ci pe colo.
Pe deasupra, un vanzator de orice produs ar fi, incearca sa-si faca un nr de clienti.Sa fie si el ...cineva... in branse.Nu e chiar asa ca ...uite io vand albine si cand vi la mine bagam in lada viespi.Ca ...zboara la fel.

dar daca cel care a mai vazut albine in viata lui este preten cu vanzatorul???ce-i zice???ba ai stupii prosti si nu face cat ceri???? :P
janese

Mesajde ioanpuiu » 19 Apr 2012, 08:42

gica.mosu scrie:D -om Jjanse asa faci mata :?: EU cred ca mai sunt shi stupari care se uita si in sus cind vinde fam s-au roi :roll:

Cine e Janese ăsta ?
O fi om serios sau e vr'un ţepar ?
Chiar mă gîndeam să-l caut să cumpăr vreo 2-3 de la el c'am văzut că are poze frumoase cu ele.

...ori poate-mi vinde numa "poze" ? :?
Ultima oară modificat de ioanpuiu pe 19 Apr 2012, 08:45, modificat 1 dată în total.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde janese » 19 Apr 2012, 09:14

ioanpuiu scrie:
gica.mosu scrie:D -om Jjanse asa faci mata :?: EU cred ca mai sunt shi stupari care se uita si in sus cind vinde fam s-au roi :roll:

Cine e Janese ăsta ?
O fi om serios sau e vr'un ţepar ?
Chiar mă gîndeam să-l caut să cumpăr vreo 2-3 de la el c'am văzut că are poze frumoase cu ele.

...ori poate-mi vinde numa "poze" ? :?

maaa...inerveaza-ma!!!vino la mine ca am ce-ti arata!!!
eu nu vand...insa pentru a cunoaste ,,pulsul"...sunt la curent cu ...cine a cumparat cu cat si cum arata marfa!!!!..si apoi de la cine(ca sa vad ce marfa are!)
pozele care le-am pus la topicul asta cu banii sunt poze reale cu ce s-a vandut si cumparat si cu cat... nu sunt de la mine din stupina!!!ca m-ai impuns..vino la mine sambata si pozeaza ce vrei tu si pune pe forum...la momentu asta am ori pe zece rame de albina si cinci-sase de puiet (80-90%)..ori pe o rama de albina!(restul)...in total vreo 140 cutii cu albina!!!
daca anu trecut am tacut malc ca iesisem prost din iarna...apai anu asta am cu ce pleca la atacu ala mondial de salcam de care zice pupe!!!!

tocmai tu ma regulezi ,puiule????tute-n zbang!!! :lol:vezi ca la topicul ala cu vand material biologic e un topic ...buna!...al unuia din carasseverin...ehhh..paia ii iau eu...ia zi...fac bine...fac rau???bucurestean nenorocit!!!(ce esti!!) :lol:
janese

Mesajde ioanpuiu » 19 Apr 2012, 09:43

janese scrie:tocmai tu ma regulezi ,puiule????tute-n zbang!!! :lol:

Aoleooo !!! ...mata erai "nea Jane" ? scuză-mă !
Janese "ăla" cu 5000 - 6000 de postări pe forumu' vechi ? aci nu te mai ştie lumea.
...fost-ai lele cît ai fost !

Acu' ai dreptate, n-are nimica preţu' ... oamenii au.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Adi Hodis » 19 Apr 2012, 10:58

nicus scrie:Nene Janese, care duci lupta pentru scaderea pretului. :D
Cui ii foloseste scaderea pretului familiilor de albine? celor care cumpara bineinteles, cine sunt acestia si de ce se cumpara acum se stie.
La ce produse s a mentinut pretul din 2003 pana azi? salcamul la procesator era atunci 110 lei, motorina cum a evoluat?
Cat il costa pe un apicultor un tratament pentru dureri de spate, in nici un caz cat il costa acum 3 sau 7 ani. Pretul la miere cum e?
Pentru a feri apicultura in anii viitori de boli, pretul trebuie sa fie..pe masura, cine cumpara sa stea cu ochii pe ei ca pe butelie.
Eu iti dau dreptate in multe chestiuni, dar nu pot sa inteleg cum apicultorii lupta pentru scaderea pretului unui bun ce se afla in curte lor.
De ce noii veniti destul de multi in ultimii ani, nu trebuie sa aprecieze cum trebuie munca la albine, nu asta va fi munca lor?.
Ailime cu cat vinde?

Suuus pretul!! :lol: vorba lui Adi Hodis, sa nu ajunga oricine ..cu albine.

Mai Nicus , ce-ti veni sa zici ca am zis eu asa ceva ??? :shock:
Niciodata n-am fost ampotriva sa ajunga oricine ... cu albine ... ar fi bizar sa am acea dorintza.
Am zis despre pretz ... ca al face piatza, cererea si oferta ... iar afirmatia cu oricine, iti apartine.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde nicus » 19 Apr 2012, 11:30

Aditza, nu tu ai spus ci eu am spus o, si nu a fost decat o gluma.
Ideea ce am expus o a fost in text.

la.. PS am adaptat o gluma de a ta (care mi a placut) cu sus MUNCA!
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde Crysty » 19 Apr 2012, 20:56

janese scrie:nu am chef de clinciuri...dar te-as intreba...la cate tranzactii ai fost partash de cand esti stupar????
culmea este ca aici...stii vorba aia...nici usturoi n-a mancat nici gura nu-i pute!!!!stuparii sunt cei mai corecti oameni!!!! :lol: inseamna ca sunt eu nebun!!!
trebui sa fie pe forum si cumparatori sa spuna aici ce au cumparat in ultimii ani...ca vad ca aici sar de c*r in sus numai vanzatorii...corectzii!!!! :P

nea janese ...bree eu de mai citesc mult pe aici...o iau razna....il sun pe ala la sibiu si ori ii zic ca mai vreau 20 in plus,..ori ii zic ca ii trimit banii pe ce am batut palma si nu mai iau marfa....banii ii trimit ca vorba aia....vorba e vorba.
Crysty

Mesajde clabescu.marius » 20 Apr 2012, 20:40

Buna seara,
Ce parere aveti de stirea data de cei de la Antena 1?dvs cum vedeti problema mondiala legat de albinute?http://observator.a1.ro/extern/Criza-de-miere-la-nivel-mondial_59088.html :roll:
Când îmi face vre-o figură
Vreo albină oarecare,
Generos, pe-nţepătură,
Pun tot eu un praf de sare.
clabescu.marius

Mesajde genutzu » 20 Apr 2012, 21:10

Saptamana aceasta am avut ca musafiri o delegatie a unui mare liceu agricol din Franta cu careavem un parteneriat de colaborare. Directorul scolii zootehnist de profesie a scos in evidenta faptul ca in acest an in Franta pierderile de albine au fost foarte mari si ca CCd-ul a atins deja cote care i-a alarmat. Dupa spusele lui in aceasta iarna pierderile au fost undeva la 25% si ca deja se investesc foarte multe fonduri in rezolvarea acestei probleme dar inca fara rezultate.
genutzu

Mesajde Ioan Guist » 20 Apr 2012, 21:34

Pai ...daca creste pretul la familile de albine si ajunge la 1 euro o albina, sa vezi ce ni se urca Janese in cap.
Sa te ti atunci (ca si acum) la ce-ti auzi .

Auzi ma ? Ba! AUZI? Da ...daca o sa fi singurul apicultor din europa cu cat dai albina ma?Acuma, sincer.Tu chiar esti singurul apicultor din Europa.Singurul ce vrea sa vanda mai ieftin .
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde janese » 20 Apr 2012, 23:08

faceti valuri degeaba! voi sa veti grija cand vindeti sa nu-i umflati capul bietului cumparator...cu ce-o sa faca el cu stupii luati de la voi!!!
aveti grija la anumite aspecte:
1. daca-i dai matze...spune-i clar ca nu vede miere in vecii vecilor si pretul sa fie pe masura...
2. daca vreti sa luati un ban frumos...atunci dati-i omului familii care sa fie apte sa-i umple catul la un salcam..si cereti pe ele 400-450 ron..atat face anu asta...dar..atentie...sa umple catul la un salcam...nu-mi rupeti gura decat daca-i luati cu voi in pastoral si atunci...cumparatorii sa zica aici cu gura lor ce au scos de la marfa vanduta de voi!!! in goana dupa bani ..vi s-a intunecat judecata!!!!
la bascalie si la ,,ciupeala"" nici dracu nu va-ntrece!!!
nimeni nu vrea sa nada mai ieftin...doar ca trebui sa-i spui cumparatorului cand vine la tine...asha..o familie ca asta costa atat...una ca asta costa atat...etc..etc...si el functie de banii care-i are sa aleaga varianta!...asa e corect!...nu cand vine saracul om in stupina..,,laudata"" sa incepi....pai stai ca asta nu e de vanzare ca e a lu tata...nici asta ca e a lu mama...nici asta...nici asta.....uite poti sa-ti alegi din randul asta ca astia sunt de vanzare..si-ii iei la rand..nu pe alese!!!
nu mai in urma decat ieri ,,un flacau a luat niste familii...si cand mi-a zis ce are pe fiecare rama...una cu hrana necapacita era in centrul cuibului...faceti socoteala...cincizeci rama...avea doua kile maxim...stuparul de fapt i-a vandut flacaului neshte miere(bagandu-i o rama) si i-a ridicat pretul cu 50 ron....ca deh...familia se vinde ,,la rama""...mai eles ca in ultima saptamana a fost frigu dracu si sigur acolo era..,,siropeanu""...doua kile de zahar la 50 ron...asta da afacere!!!!dar vorba aceea...nici usturoi n=am mancat..nici gura nu ne pute!
Ultima oară modificat de janese pe 20 Apr 2012, 23:22, modificat 1 dată în total.
janese

Mesajde MIHAI BALS » 20 Apr 2012, 23:21

janese scrie:faceti valuri degeaba! voi sa veti grija cand vindeti sa nu-i umflati capul bietului cumparator...cu ce-o sa faca el cu stupii luati de la voi!!!
aveti grija la anumite aspecte:
1. daca-i dai matze...spune-i clar ca nu vede miere in vecii vecilor si pretul sa fie pe masura...
2. daca vreti sa luati un ban frumos...atunci dati-i omului familii care sa fie apte sa-i umple catul la un salcam..si cereti pe ele 400-450 ron..atat face anu asta...dar..atentie...sa umple catul la un salcam...nu-mi rupeti gura decat daca-i luati cu voi in pastoral si atunci...cumparatorii sa zica aici cu gura lor ce au scos de la marfa vanduta de voi!!! in goana dupa bani ..vi s-a intunecat judecata!!!!
la bascalie si la ,,ciupeala"" nici dracu nu va-ntrece!!!
nimeni nu vrea sa nada mai ieftin...doar ca trebui sa-i spui cumparatorului cand vine la tine...asha..o familie ca asta costa atat...una ca asta costa atat...etc..etc...si el functie de banii care-i are sa aleaga varianta!...asa e corect!...nu cand vine saracul om in stupina..,,laudata"" sa incepi....pai stai ca asta nu e de vanzare ca e a lu tata...nici asta ca e a lu mama...nici asta...nici asta.....uite poti sa-ti alegi din randul asta ca astia sunt de vanzare..si-ii iei la rand..nu pe alese!!!

nea janese da ce-ai bre cu noi?
esti croit pe noi!
nu vezi la stiri ca vor europenii sa cumpere de la noi albina ca la ei moare!
sa vezi preturi in euro la anu!
MIHAI BALS

Mesajde janese » 20 Apr 2012, 23:23

lasa ma ca doar asa se mai umple si stuparu de bani...sa vezi cati stupari se vor duce in concediu la venetia si la ski in austria!!!!! apiculturaaa....asta da afacere banoasa!!!
janese

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE