cristi_vidican scrie:Marius Adrian scrie:Am observat ca multi apicultori au ceva impotriva altor apicultori care au accest fonduri.
Problema e aceasta: unii și-au făcut stupină pe 112, vin cu ei la FS sau mai știu eu ce cules și de multe ori uită de stupi ...
Stupi rămân și aglomerează pe cei de pe vatră.
Îi întrebi la 15 septembrie câte tratamente au făcut contra varroa și-ți spun: săptămâna viitoare fac primul!
Scot mierea la sânge și lasă stupii flămânzi să dea atacul celorlalte stupine din sat..
Lasa ca sunt si FARA fonduri, in aceeasi situatie. Nu ma incalzeste cu nimic si nici nu ma afecteaza daca are sau nu fonduri.
Stupari cu parul alb iti aseaza pavilionul exact cat sa nu poti deschide portiera sa cobori din masina.
Despre ce vorbim?
Eu vad partea buna: au nevoie de rame, utilaje, echipamente, etc. Toate astea inseamna niste bani care se invart.
Cu cat mai multa albina, cu atat mai bine.
Unul care ieri si-a luat albine si maine pleaca in pastoral, nu o sa reprezinte NICIODATA concurenta. N-are cum! 3 rame de albina=0.
Iar zic, sunt si stupari cu parul alb care la salcam au 5-6 rame cu albina. Eu cred ca exista o balanta. Indiferent de numarul cutiilor, albina e benefica. Asa vad lucrurile. Nu baza melifera reprezinta o problema, ci proasta organizare a noastra. Sunt zone foarte multe neacoperite din lipsa de...logistica, in schimb ce in alte parti sunt 300 de stupi pe 10ha.
Mai e si partea neagra, cand toate se vor cerne de la sine, adica boale, antibiotice administrate prost, siropeanu' in miere s.a.m.d
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.