Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pretul unei familii de albine in aprilie2012

Mesajde janese » 20 Apr 2012, 23:26

genutzu scrie:Saptamana aceasta am avut ca musafiri o delegatie a unui mare liceu agricol din Franta cu careavem un parteneriat de colaborare. Directorul scolii zootehnist de profesie a scos in evidenta faptul ca in acest an in Franta pierderile de albine au fost foarte mari si ca CCd-ul a atins deja cote care i-a alarmat. Dupa spusele lui in aceasta iarna pierderile au fost undeva la 25% si ca deja se investesc foarte multe fonduri in rezolvarea acestei probleme dar inca fara rezultate.

si crezi ca la noi in romanica, procentul a fost mai mic????din februarie de cand a inceput discutia...doar un flacau a zis ca i-a murit unu sau doi...in rest...toti au iernat perfect...toti gem de puiet placa capacit....lucru dracu...
janese

Mesajde lucky5strike » 20 Apr 2012, 23:28

Pai daca le ducem banii inapoi in Venetia sau Zillertal, n-am facut mare lucru.

Inseamna ca le dam albine pe degeaba!

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde MIHAI BALS » 20 Apr 2012, 23:37

janese scrie:lasa ma ca doar asa se mai umple si stuparu de bani...sa vezi cati stupari se vor duce in concediu la venetia si la ski in austria!!!!! apiculturaaa....asta da afacere banoasa!!!

de-aia m-am apucat io de apicultura!
am mirosit-o bine!
MIHAI BALS

Mesajde Ioan Guist » 20 Apr 2012, 23:58

janese scrie:lasa ma ca doar asa se mai umple si stuparu de bani...sa vezi cati stupari se vor duce in concediu la venetia si la ski in austria!!!!! apiculturaaa....asta da afacere banoasa!!!

Lasa ma ! nu mai plange atata. Ca nu am vazut stupar sa treaca de 80 si sa se lase de ele.Le iubeste ma!
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Donbazil » 21 Apr 2012, 00:00

Sal'tare!
Da mai prietene, dar unii stupari fac totusi cateva sute de milioane ( vechi) pe an castig si atunci pot sa se plimbe pe unde vrea muschiu' lor....
Fara suparare dar eu vorbesc despre STUPARI.....
Incepatorul tre' sa traga catziva ani sa-si chiverniseasca bine afacerea si sa doarma "pe stup" vorba lui Dragos si abia dupa ce iese in castig poate sa se incoarde.....
Da! Poate!.....
Ca acuma ar fi pacat sa ne tot lamentam ca -i rau si ca-i greu.......Ca "NU NE DAU HOTZII ASTIA".....etc....etc....etc....
Dar menegementul unei afaceri depinde doar de cel car5e cu adevarat VREA!.....
Daca omu' nu-i nici in car nici pe jos, daca an de an tot se apuca de stuparit si iarna-i crapa stupii si dupa 20 de ani tot la stadiul de incepator este, apai atunci sa nu se manie pe cei care au......
"Dumnezeu itzi da, dar nu-tzi baga-n traista"......
Sal'tare!
Donbazil - Faget :)

P.S. Nu mai sunatzi ca nu mai am stupi de vanzare si nici nu mai intermediez pentru nimeni, ca m-am facut destul de rusine cu Dl. Ciocan de la Salaj.... :evil: :evil: :evil:
Donbazil

Mesajde Jean Valjean » 21 Apr 2012, 00:18

janese scrie:nu mai in urma decat ieri ,,un flacau a luat niste familii...si cand mi-a zis ce are pe fiecare rama...una cu hrana necapacita era in centrul cuibului...faceti socoteala...cincizeci rama...avea doua kile maxim...stuparul de fapt i-a vandut flacaului neshte miere(bagandu-i o rama) si i-a ridicat pretul cu 50 ron....ca deh...familia se vinde ,,la rama""...mai eles ca in ultima saptamana a fost frigu dracu si sigur acolo era..,,siropeanu""...doua kile de zahar la 50 ron...asta da afacere!!!!dar vorba aceea...nici usturoi n=am mancat..nici gura nu ne pute!

Bre nea Janese, asta sunt eu? Daca da, zi-mi o data ce sa fac, o las acolo sau o scot, ca ma tii ca pe ace (eu as vrea sa intru invatacel la mata, dar mata te faci ca nu vezi).
Tot respectul pentru experienta matale, dar am impresia ca pierzi din vedere un lucru si anume ca ala care arde sa aiba albine, nu se mai uita ca sunt chioare, le ia si asa, chit ca nu iese cu ele pe strada, ca rade lumea de el. Eu cand m-am dus sa cumpar familiile de albine, nu m-am gandit sa le pun catul in cap peste 2 saptamani, sa-l umple cu miere. Eu abia asteptam sa umblu intr-un stup fara sa stea altul cu ochii pe mine.
In rest mata ai dreptate, la anul nu cred ca voi mai fi atat de indulgent cand voi da banu' pe o familie.

Sa ne traiesti!
Cel mai mare risc in viata este sa nu-ti asumi nici un risc!
Jean Valjean

Mesajde MIHAI BALS » 21 Apr 2012, 00:27

las-o bre acolo ca e bagata cu cap.
a umplut-o omu cu sirop si a spart cuibu cu ea.
asa se face.pe bune.
peste 10 zile e capacita.
MIHAI BALS

Mesajde Jean Valjean » 21 Apr 2012, 00:38

Am inteles, sa traiti!
Jean Valjean

Mesajde Ioan Guist » 21 Apr 2012, 07:58

Radem...glumim.Janese are dreptate.In Romanica si nu numai , minima moralitate s-a dus pe apa sambetei.Daca esti accidentat in drum,toate bunurile tale dispar cat ai zice ...albina.Esti praduit chiar daca respiri rar si adanc.http://www.rtv.net/primele-marturii-ce- ... 25336.html

Sa nu ne mai mire atunci ca un vanzator (chiar si de albine) va incerca sa-l pacaleasca pe novice.http://stirileprotv.ro/stiri/social/ate ... ine-2.html

Asta insa nene janese, asta cu constiinta si morala e alta buba.Buba asta nu se vindeca pe forum apicol.Pe net. Ci... buba asta are altfel de leac.
Crezi ca daca scriem acum in " gura mare" la ce sa se uite un tanar apicultor cand cumpara,rezolvam ceva? Ei as, le dam idei vanzatorilor.Ca uite au fost unii ce au luat teapa.Deci , se poate.

Sa fim sanatosi
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde janese » 21 Apr 2012, 12:13

MIHAI BALS scrie:las-o bre acolo ca e bagata cu cap.
a umplut-o omu cu sirop si a spart cuibu cu ea.
asa se face.pe bune.
peste 10 zile e capacita.

vezi ca flacau asta a bagat bani munciti in stupi....si nu e corect sa-i dai sfaturi cu ochii inchisi...corect este asa...te uitai pe pagina lui vedeai cam ce are...ii mai puneai niste intrebari suplimentare si apoi ii ziceai sa lase rama acolo!.....chiar si asha...la doua zile dupa ce i-a luat...din rama din cuib trebuia ca albinele sa fi tras siropu si sa faca loc de ouat(daca avea cine)...ori daca el a gasit-o acoloo cu un kil, douaaaa......... in alta ordine de idei...in dambovita a fost frig tare in ultimele doua saptamani...deci nu era cazul de spart cuibul...in alta ordine de idei...jvjan...baga poze cu fiecare familie,si zi ce ai pe fiecare rama si cate rame sunt!!!...daca nu ai timp..atunci pozeaza macar fata diafragmei dinspre ramele cu albine

ps....cine-i da sfaturi....raspunde sfatuitorul de reusita lui???sau sa se spele pe cap cu ei dupa ce face ce l-am sfatuit noi???am zis ca inchei discutia pe tema pretului si calitatii de anul asta...dar voi ma agatzatiii....eu nu pot sa tacccc.... :P
in alta ordine de idei...vad ca va intreceti in a baga foi la crescut...cu vremea din ultimele saptamani..producerea de ceara inseamna consum masiv de hrana.plus temperatura din atmosfera cu o medie ziua dew 18 grade si noaptea de 12....oriii.......albina a fost in perioada de schimb iarna-vara...plus ca pe tara ..familiile nu sunt asa de dezvoltate la inflorirea zarzarului incat sa ai albina tanara cereasa...asa ca nu era cazul de rame la crescut!!!..asa gandesc eu cu caputzu meu tzuguiat...

ps....azi am fost cu nevasta la control...si e tot baiat...poate din doi...iese unu stupar.....daca ia pe fata mica a lu pupemea si ma incuscresc cu el.....atunci o sa am si eu stuchina!!!!il angajez pe guist...tot a ratat el manajeria cu batranu!!!!

sa traiesti ioaneee!!!!!!!!!!!
janese

Mesajde Bee Happy » 21 Apr 2012, 20:04

Astazi, am asistat la o cumparare. 15 familii, alese din circa 70. Omul vindea 8 rame cu puiet si albina, plus doua cu miere si albina. La configuratia asta, cerea 400 de lei.
Daca familia deschisa avea mai putin de 8 rame cu puiet, fara nici o problema, sau lasa ca merge si asa, iti dadea voie sa scoti din alti stupi, diferenta pana la 8. Mai erau si rame doar de jumatate cu puiet, dar in general dezvoltarea famililor (aflate in zona montana) detinute de un hatru de mos, m-a facut invidios.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde Bambucha » 21 Apr 2012, 21:16

In acest moment se profita la maxim de incepatori! Acestia sunt multi si nerabdatori. Nici macar o familie cu o configuratie de 8 cu 6 sau 9 cu 7 nu poate fi un garant ca va avea randament in salcam. Mai sunt multe detalii si variabile din pacate, ce trebuiesc elucidate dupa intrebari asa mai la obiect si un ochi mai ager prin cutii.
In general graba strica treaba!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde teinegru64 » 21 Apr 2012, 21:38

Bee Happy scrie:Astazi, am asistat la o cumparare. 15 familii, alese din circa 70. Omul vindea 8 rame cu puiet si albina, plus doua cu miere si albina. La configuratia asta, cerea 400 de lei.
Daca familia deschisa avea mai putin de 8 rame cu puiet, fara nici o problema, sau lasa ca merge si asa, iti dadea voie sa scoti din alti stupi, diferenta pana la 8. Mai erau si rame doar de jumatate cu puiet, dar in general dezvoltarea famililor (aflate in zona montana) detinute de un hatru de mos, m-a facut invidios.

Sa fim seriosi... 8 rame cu puiet avem la familiile de colectie...sau la cele de carne.Daca as avea acum 8 rame cu puiet....Valter ar fi mult in urma mea.....la sfarsitul sezonului .!
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde Bee Happy » 21 Apr 2012, 21:51

[quote="teinegru64, ]
Sa fim seriosi... 8 rame cu puiet avem la familiile de colectie...sau la cele de carne.Daca as avea acum 8 rame cu puiet....Valter ar fi mult in urma mea.....la sfarsitul sezonului .![/quote]

:lol: Exact asa i-am zis si eu celui care mi-a povestit despre ele, acum trei zile. Astazi am vazut cu ochii mei. Si nu erau doar cateva de colectie. Erau cam 30- 40% din stupina.

Ti-as mai zice o gogonata ce am vazut-o cu ochii mei, dar mi-e ca o sa fiu luat de pacalici.
Se pare ca vanzatorul asta, in loc sa scoata o rama cu puioet si sa bage una goala, cum fac cate unii, facea exact invers. Asa ca nea Janese si ceilalti, sunt si vanzatori cinstiti. Cer un ban, dar dau o MARFA.
Despre culoarea ramelor, ma abtin :mrgreen:
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde augustin » 21 Apr 2012, 23:45

La ora actuala exista ME cu 8 rp si Dadant cu 6 rp. Da' s prea putini.
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde Jean Valjean » 21 Apr 2012, 23:49

janese scrie:...jvjan...baga poze cu fiecare familie,si zi ce ai pe fiecare rama si cate rame sunt!!!...daca nu ai timp..atunci pozeaza macar fata diafragmei dinspre ramele cu albine

Nea Janese, am pus poze pa pagina personala, viewtopic.php?f=15&t=2122&p=57872#p57872 , n-am pus la toate familiile ca sa nu incarc forumul cu poze. Sunt 5 rame cu puiet in fiecare familie, restul sunt cu pastura si nectar. Le-am restrans strict pe ramele cu puiet + 2 acoperitoare cu exceptia celei care are rama cu hrana necapacita in jumate, ca nu stiu ce sa fac.
Jean Valjean

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE