Alex.
Galofornia scrie:Scuzati ca va inebunesc cu atatea intrebari. Daca o sa am vreo 40 sau 70-80 de stupi verticali ... sau si orizontali. Pot sa ii tin langa casain gradina? Ma refer la faptul ca langa casa trece o strada destul de principala a satului care duce la scoala. Nu as vrea sa am reclamatii pentru copi intepati sau disparuti) din cauza albinelor mele! Ce spune legIslatia romaneasca? Lege ce spune in privinta asta? Iti da voie sa ti un maxim de stupi pe langa drumuri? Multumesc
Alex.
jenica67 scrie:daraga Galofornia, la varsta ta, 26 de ani, ma asteptam, sa cunosti mai bine, limba romana. Noi crestem albinele in stupi, nu in stupuri.
Acum legat de "cate stupuri langa casa", pot fi tinute, trebuie sa spui care este baza melifera a zonei, ca aceasta este cea primul factor, care dicteaza nr. Al doilea factor, spune ca, nu este indicat, sa tii mai mult de 50, din punct de vedere al protectiei sanitare. Adica, daca ai o boala in stupina, sa nu ai pierderi f mari.
[/quote]jenica67 scrie:daraga Galofornia, la varsta ta, 26 de ani, ma asteptam, sa cunosti mai bine, limba romana. Noi crestem albinele in stupi, nu in stupuri.
Acum legat de "cate stupuri langa casa", pot fi tinute, trebuie sa spui care este baza melifera a zonei, ca aceasta este cea primul factor, care dicteaza nr.
Galofornia scrie:jenica67 scrie:daraga Galofornia, la varsta ta, 26 de ani, ma asteptam, sa cunosti mai bine, limba romana. Noi crestem albinele in stupi, nu in stupuri.
Acum legat de "cate stupuri langa casa", pot fi tinute, trebuie sa spui care este baza melifera a zonei, ca aceasta este cea primul factor, care dicteaza nr. Al doilea factor, spune ca, nu este indicat, sa tii mai mult de 50, din punct de vedere al protectiei sanitare. Adica, daca ai o boala in stupina, sa nu ai pierderi f mari.
Draga jenica, juma din anii mei aproape au fost "adunati" pe alte taramuri.... si bine ca o fost asa! Oricum la ceilalti va multumesc!
catalin_viezure_6 scrie:intra pe google si uitate vezi ca tre sa ti stupi la 5 m de gard daca sunt mai aproape de 5 m de gard tre sa ai gard de 2 m in rest te doare basca e o lege care ne protejeaza indiferent ce vecini rai ai si oricum daca ai multi fati un gard inalt sa zboare sus cand aduc polenul , la mine la tara unul are 30 de stupi in curtea lui exact la principala unde trec masini , oameni , animale si nu e problema
pin scrie:catalin_viezure_6 scrie:intra pe google si uitate vezi ca tre sa ti stupi la 5 m de gard daca sunt mai aproape de 5 m de gard tre sa ai gard de 2 m in rest te doare basca e o lege care ne protejeaza indiferent ce vecini rai ai si oricum daca ai multi fati un gard inalt sa zboare sus cand aduc polenul , la mine la tara unul are 30 de stupi in curtea lui exact la principala unde trec masini , oameni , animale si nu e problema
Legea te protejeaza doar pentru raspunderea juridica. Daca asta e atitudinea ta s-ar putea sa fii tratat la fel de vecini. Acestia iti pot face mai mult rau decat sa te dea in judecata ca nu ai avut stupii la 5m de gard sau gardul de 2m inaltime.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 44 vizitatori