Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cate stupuri langa casa?

Mesajde Galofornia » 06 Ian 2012, 18:55

Scuzati ca va inebunesc cu atatea intrebari. Daca o sa am vreo 40 sau 70-80 de stupi verticali ... sau si orizontali. Pot sa ii tin langa casain gradina? Ma refer la faptul ca langa casa trece o strada destul de principala a satului care duce la scoala. Nu as vrea sa am reclamatii pentru copi intepati sau disparuti :)) din cauza albinelor mele! Ce spune legIslatia romaneasca? Lege ce spune in privinta asta? Iti da voie sa ti un maxim de stupi pe langa drumuri? Multumesc
Alex.
Galofornia

Re: Cate stupuri langa casa?

Mesajde jenica67 » 06 Ian 2012, 19:28

daraga Galofornia, la varsta ta, 26 de ani, ma asteptam, sa cunosti mai bine, limba romana. Noi crestem albinele in stupi, nu in stupuri.
Acum legat de "cate stupuri langa casa", pot fi tinute, trebuie sa spui care este baza melifera a zonei, ca aceasta este cea primul factor, care dicteaza nr. Al doilea factor, spune ca, nu este indicat, sa tii mai mult de 50, din punct de vedere al protectiei sanitare. Adica, daca ai o boala in stupina, sa nu ai pierderi f mari.
jenica67

Mesajde catalin_viezure_6 » 06 Ian 2012, 19:34

Galofornia scrie:Scuzati ca va inebunesc cu atatea intrebari. Daca o sa am vreo 40 sau 70-80 de stupi verticali ... sau si orizontali. Pot sa ii tin langa casain gradina? Ma refer la faptul ca langa casa trece o strada destul de principala a satului care duce la scoala. Nu as vrea sa am reclamatii pentru copi intepati sau disparuti :)) din cauza albinelor mele! Ce spune legIslatia romaneasca? Lege ce spune in privinta asta? Iti da voie sa ti un maxim de stupi pe langa drumuri? Multumesc
Alex.

intra pe google si uitate vezi ca tre sa ti stupi la 5 m de gard daca sunt mai aproape de 5 m de gard tre sa ai gard de 2 m in rest te doare basca e o lege care ne protejeaza indiferent ce vecini rai ai si oricum daca ai multi fati un gard inalt sa zboare sus cand aduc polenul , la mine la tara unul are 30 de stupi in curtea lui exact la principala unde trec masini , oameni , animale si nu e problema
catalin_viezure_6

Mesajde Galofornia » 06 Ian 2012, 19:36

jenica67 scrie:daraga Galofornia, la varsta ta, 26 de ani, ma asteptam, sa cunosti mai bine, limba romana. Noi crestem albinele in stupi, nu in stupuri.
Acum legat de "cate stupuri langa casa", pot fi tinute, trebuie sa spui care este baza melifera a zonei, ca aceasta este cea primul factor, care dicteaza nr. Al doilea factor, spune ca, nu este indicat, sa tii mai mult de 50, din punct de vedere al protectiei sanitare. Adica, daca ai o boala in stupina, sa nu ai pierderi f mari.

Draga jenica, juma din anii mei aproape au fost "adunati" pe alte taramuri.... si bine ca o fost asa! Oricum la ceilalti va multumesc!
Galofornia

Mesajde paul » 06 Ian 2012, 19:38

jenica67 scrie:daraga Galofornia, la varsta ta, 26 de ani, ma asteptam, sa cunosti mai bine, limba romana. Noi crestem albinele in stupi, nu in stupuri.
Acum legat de "cate stupuri langa casa", pot fi tinute, trebuie sa spui care este baza melifera a zonei, ca aceasta este cea primul factor, care dicteaza nr.
[/quote]
... E usor a scrie versuri ... :o :o :o
Ultima oară modificat de paul pe 06 Ian 2012, 20:10, modificat 1 dată în total.
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde dorindafi » 06 Ian 2012, 20:06

Galofornia scrie:

Draga jenica, juma din anii mei aproape au fost "adunati" pe alte taramuri.... si bine ca o fost asa! Oricum la ceilalti va multumesc!

shi JUMA din anii ceilaltzi pe unde i-ai lasat :lol:
dorindafi

Mesajde pin » 06 Ian 2012, 20:19

catalin_viezure_6 scrie:intra pe google si uitate vezi ca tre sa ti stupi la 5 m de gard daca sunt mai aproape de 5 m de gard tre sa ai gard de 2 m in rest te doare basca e o lege care ne protejeaza indiferent ce vecini rai ai si oricum daca ai multi fati un gard inalt sa zboare sus cand aduc polenul , la mine la tara unul are 30 de stupi in curtea lui exact la principala unde trec masini , oameni , animale si nu e problema

Legea te protejeaza doar pentru raspunderea juridica. Daca asta e atitudinea ta s-ar putea sa fii tratat la fel de vecini. Acestia iti pot face mai mult rau decat sa te dea in judecata ca nu ai avut stupii la 5m de gard sau gardul de 2m inaltime.
pin

Mesajde catalin_viezure_6 » 06 Ian 2012, 23:39

pin scrie:
catalin_viezure_6 scrie:intra pe google si uitate vezi ca tre sa ti stupi la 5 m de gard daca sunt mai aproape de 5 m de gard tre sa ai gard de 2 m in rest te doare basca e o lege care ne protejeaza indiferent ce vecini rai ai si oricum daca ai multi fati un gard inalt sa zboare sus cand aduc polenul , la mine la tara unul are 30 de stupi in curtea lui exact la principala unde trec masini , oameni , animale si nu e problema

Legea te protejeaza doar pentru raspunderea juridica. Daca asta e atitudinea ta s-ar putea sa fii tratat la fel de vecini. Acestia iti pot face mai mult rau decat sa te dea in judecata ca nu ai avut stupii la 5m de gard sau gardul de 2m inaltime.

si invers ... lumea e invidioasa mai ales cand ai 80 100 stupi in curte nu mai e vorba de intepaturii atunci ci de invidie .. banul tata .. de exemplu vecinii mei nu au comentat doar unul si acela prieten cu parinti mei si inainte de a cumpara stupii luati va fratilor si puneti va in curte cate 200 stupi daca aveti loc ca daca am sta asa dupa toti idiotii si incultii nu am mai face nimik in tara asta ca deeeee deranjam vreun incult
catalin_viezure_6

Mesajde Mishu05 » 06 Ian 2012, 23:53

Ai cam 100-120 hectare vatra localitatii eu cred ca undeva la 1 stup/hectar de vatra in localitatile de campie este relativ in parametri. BIneinteles daca vara e o seceta teribila se schimba placa. Afla cati stupi mai sunt in comuna si in functie de asta poti sa iti faci o idee. Oricum ar fi incearca sa nu depasesti 50-60 stupi/vatra asa cum au spus si ceilalati.
Bafta !
Mishu05

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE