ce rame folosim
tei sau brad
care sunt mai bune?
proapis13 scrie:De preferat rame complet din tei cu toate ca-s mai scumpe
sau leatul superior si inferior din brad si lateralele din tei
Insarmarea verticala;eu unul asta practic si recomand
salve
mechenici scrie:Salut.BRADUL este cel mai ushor de lucrat cu el ,am primit vreo 50 buc de tei shi sau strimbat ca toate visele,am vrut sa schimb modul de insirmare shi sau cam spart,probabil am dat gaura cu aparat de gaurit manual nu cu bormashina dar cred ca bradul este cel mai bun,spunea cineva pe forumul vechi teiul este lemnul saracului....dvs.decidetzi
DaniV scrie:Eu as zice brad cu laterale din fag plus capse in gauri.
Dar mo cam urecheat unii ca cica nu merita ca is prea scumpe. E drept ca sunt dar daca esti un apicultor cu stupina mica merita.
Pun si doua poza cu ce mi-am facut pentru cei multietajati
silviu b scrie:CELE MAI BUNE SUNT RAMELE DE LE AI.
proapis13 scrie:De preferat rame complet din tei cu toate ca-s mai scumpe
salve
eucondruz scrie:proapis13 scrie:De preferat rame complet din tei cu toate ca-s mai scumpe
salve
E mai buna insarmarea verticala? de ce? E interesant de stiut. Eu am incercat insarmare orizontala si cu doua sarme plecate din colturile superioare pe mijlocul leatului inferior.
mechenici scrie:Salut.BRADUL este cel mai ushor de lucrat cu el ,am primit vreo 50 buc de tei shi sau strimbat ca toate visele,am vrut sa schimb modul de insirmare shi sau cam spart,probabil am dat gaura cu aparat de gaurit manual nu cu bormashina dar cred ca bradul este cel mai bun,spunea cineva pe forumul vechi teiul este lemnul saracului....dvs.decidetzi
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 43 vizitatori