Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Vatra la marginea padurii

Mesajde redoo » 26 Ian 2012, 16:33

Am si eu o nelamurire...Varul meu este padurar si are casa la marginea unei paduri in zona de campie.Stejar,ulm,frasin si alti boscheti...foarte mult corn,jugastru si porumbar in liziera.Flora,cel putin in primavara este plina de albastrele si brebenei.Problema mea este legata de partea agricola a zonei. Foarte multe parcele unde fiecare cultiva dupa cum i-l taie capu porumb,grau si floarea soarelui si fiecare foloseste substante chimice si ingrasaminte cum vrea el. Daca duc stupii in gradina padurarului,albinele for fi avectate de supstantele folosite d3e agricultorii din zona?
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Re: Vatra la marginea padurii

Mesajde MyBees » 26 Ian 2012, 18:41

Redoo, daca in padurea aia mai ai si ceva corn si alun, te-ai scos. In terenurile faramitate eu vad in general un mare avantaj. Tot timpul printre cele lucrate vor ramane si terenuri nelucrate care vor fi pline de flora spontana, care te va ajuta mult. In general taranul cu terenuri mici nu foloseste mai mult decat niste azotat aruncat asa la oha... Pericolul vine de la marile suprafete care sunt lucrate intensiv si stropite cu toate cele... Eu i-as duce maine...
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde redoo » 26 Ian 2012, 18:46

MyBees scrie:Redoo, daca in padurea aia mai ai si ceva corn si alun, te-ai scos. In terenurile faramitate eu vad in general un mare avantaj. Tot timpul printre cele lucrate vor ramane si terenuri nelucrate care vor fi pline de flora spontana, care te va ajuta mult. In general taranul cu terenuri mici nu foloseste mai mult decat niste azotat aruncat asa la oha... Pericolul vine de la marile suprafete care sunt lucrate intensiv si stropite cu toate cele... Eu i-as duce maine...

Nu azotatul ma sperie ci faptul ca de la o vreme au inceput sa dea cu ceva lichid pe absolut orice. Si sa stii ca alun nu exista,dar corn este din belsug
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde peterneamt » 26 Ian 2012, 23:54

Padurea este casa albinelor, acolo gasesc ce le trebuie, acolo e mai cald iarna si mai racoare vara.... . ;)
peterneamt

Mesajde popageorgian » 27 Ian 2012, 01:57

sa inteleg ca eu sunt tatal albinelor?
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde pngflorin » 27 Ian 2012, 10:56

popageorgian scrie:sa inteleg ca eu sunt tatal albinelor?

da tu cine esti, zmeul padurii.... :lol:

Apropo de vatra in padurile din zona de campie, cred ca e tipul de vatra ideal pt aceea zona, mai ales datorita startului bun ce il ofera primavara flora din acele paduri.

Daca padurarul iti da voie instaleazate pana nu se rasgandeste .... :twisted:
pngflorin

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE