Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

muzica in pavilion-(stupina)

Mesajde nicu has » 12 Feb 2012, 10:45

buna ziua domnilor as dori sa sti daca in pavilion foloseste cineva radio in timp ce lucreaza la familii
le deranjeaza sau nu ?
multumesc
nicu has

Re: muzica in pavilion-(stupina)

Mesajde ilalexandru » 12 Feb 2012, 15:02

Marea majoritate a apicultorilor au in pavilion cate un radio sau cate un televizor portabil. Eu, cand sunt acasa, si lucrez in pavilion i-au laptop-ul cu mine. Si nu am observat nici o diferenta intre atunci cand ascult muzica si atunci cand nu ascult. Insa atunci cand ascult, trece timpul ceva mai repede
ilalexandru

Mesajde nicu has » 12 Feb 2012, 15:36

da intradevar dle Ilalexandru trece timpul mai rapid mai auzi si cate o stire ,dar poate comportamentu albinelor nu este acelasi am sa incerc si eu anul acesta sa vedem cum actioneazan multumesc
nicu has

Mesajde Donbazil » 12 Feb 2012, 15:52

Sal'tare!
Pai normal mai Nicule!......
Tu ce crezi ca albinele nu se prind?......
Muzica le pui, da' rachia o tzii numa pentru tine..... :lol: :lol:
Iacata, io pun si muzica, da' le dau si cate-un pic de rachie ( dupa ce prima data o gust sa nu cumva sa fie alterata, ca am numa' d-aia batrana).....Si sa vezi cat de vesele sunt si cum lucreaza....Ca de!....Muzica stimuleaza ( si pe albine, da' mai ales pe albinar).....Pai uitate la Marin din Voivodina, ce muzica faina le baga.....Pai tu crezi ca n-are vro uiaga ascunsa?..... :lol: :lol:
Mai nou am auzit ca olandezii pun si la vaci, da' numa muzica clasica, ca de la manele starpesc..... :mrgreen:
Sal'tare!
Donbazil - Faget.
Donbazil

Mesajde yrynel_clau » 12 Feb 2012, 16:05

De acord cu Donbazil ,in vagon ascult radio si noaptea daca nu am somn,ma ascund de ploi viscol sau temperaturi ridicate.
La radio cel mai mult ma intereseaza starea vremii si de multe ori sun acasa la copii sa verifice pe net vremea pe 3sau 4 zile.
acuma depinde ce vrem, sa dam discoteca sau sa ne informamam asa mai cu bun simt pt. albine .Ex; daca deschidem un stup si radio e la maxim sau vorbim la telefon asta nu e prea bine nici pentru ele nici pentru noi; devin irascibile.
Ultima oară modificat de yrynel_clau pe 12 Feb 2012, 16:06, modificat 1 dată în total.
Ivancu Ilie-Irinel ,, Doamne", ,,Doamne" nu doarme .
yrynel_clau

Mesajde almasel » 12 Feb 2012, 16:05

e pacat sa "alterezi" minunatia de zumzet din stupina cu un radio/tv/laptop...
pentru mine orice moment petrecut langa albine ma inalta...
lasa stirile de la radio pentru alte momente... poate se da o stire la radio referitoare la scaderea subventiilor si nu iti mai oua matcile de ciuda!!! sau vreo stire referitoare la strategia vreunui guvern si stupii iti devin bezmetici...
arunca radioul si asculta muzica albinelor. e mai sanatos, sigur scapi de stres.
almasel

Mesajde nicu has » 12 Feb 2012, 16:44

da dle Donbazil le dau si un pic rachie nui bai la trantori :D
apropo de targ sa schimbat ceva?
nicu has

Mesajde nicu has » 12 Feb 2012, 16:48

da este frumos zumzetul albinelor ,nu ma refeream la muzica de club
sa ascultam radio stiri despre vreme , ce se mai intampla .....
bineinteles ca nu cu radio la laxim asa in surdina si vorba lui Donbazil mai un sprit ;)
nicu has

Mesajde ilalexandru » 12 Feb 2012, 19:51

almasel scrie:e pacat sa "alterezi" minunatia de zumzet din stupina cu un radio/tv/laptop...
pentru mine orice moment petrecut langa albine ma inalta...
lasa stirile de la radio pentru alte momente... poate se da o stire la radio referitoare la scaderea subventiilor si nu iti mai oua matcile de ciuda!!! sau vreo stire referitoare la strategia vreunui guvern si stupii iti devin bezmetici...
arunca radioul si asculta muzica albinelor. e mai sanatos, sigur scapi de stres.

Cand ai un numar mai mic de stupi, nu petreci asa mult timp intre ei. Cand ai in jur de 200 si-ti petreci primavara zile intregi intre ei la curatit, cand stai vra cu saptamanile plecat cu ei pe camp, cand stai si extragi mierea continuu 3 zile, cand pregatesti si bagi fagurii 2-3 zile cred ca o binevenit sa ai un radio pe langa tine. NImic nu se compara cu "zumzetul" pe care il fac albinele noaptea dupa o zi in care cantarul a saltat cu 4-5 kg. Ziua radio, noaptea zumzet. Ati incercat lucrul asta?
ilalexandru

Mesajde nicu has » 12 Feb 2012, 20:27

cred dle ilalexandru ca este placut mai ales cand vedem cantarul crescand :D
nicu has

Mesajde kamy » 13 Feb 2012, 09:35

yrynel_clau scrie:De acord cu Donbazil ,in vagon ascult radio si noaptea daca nu am somn,ma ascund de ploi viscol sau temperaturi ridicate.
La radio cel mai mult ma intereseaza starea vremii si de multe ori sun acasa la copii sa verifice pe net vremea pe 3sau 4 zile.
acuma depinde ce vrem, sa dam discoteca sau sa ne informamam asa mai cu bun simt pt. albine .Ex; daca deschidem un stup si radio e la maxim sau vorbim la telefon asta nu e prea bine nici pentru ele nici pentru noi; devin irascibile.

mare grija la care au televizor sa nu nite sa-l opreasca cand se face politica sa nu se molipseasca albinele.
Politica o facem noi,cei care sant la putere nu au timp ei fac afaceri
kamy

Mesajde salcam » 13 Feb 2012, 16:08

sa nu uitam sa platim taxa pt radio tv :)

cred ca se poate si deconta prin pna :idea:
IERTATI
salcam

Mesajde nicu has » 13 Feb 2012, 20:24

nu las televizorul pe politica il tin doar pe acasa :D
nicu has

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE