Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Caz ciudat (peste prut)

Mesajde badguy_goodguy » 27 Feb 2012, 02:33

Peste un milion de albine au murit in Lozova, dupa ce persoane necunoscute au furat mierea din stupi. Insectele au fost aruncate la intamplare si au inghetat, iar cele care au ramas in stupi au murit de foame. Proprietarii prisacii presupun ca hotii sunt copii. Ei afirma ca pabugele se ridica la peste 40 de mii de lei.

PROTV:
http://www.protv.md/stiri/social/au-fos ... -dupa.html

Si aici din alta sursa:
http://www.infostraseni.md/%C8%99tiri/1 ... -afacerea/
badguy_goodguy

Re: Caz ciudat (peste prut)

Mesajde jonny_it » 27 Feb 2012, 11:28

badguy_goodguy scrie:
Peste un milion de albine au murit in Lozova, dupa ce persoane necunoscute au furat mierea din stupi. Insectele au fost aruncate la intamplare si au inghetat, iar cele care au ramas in stupi au murit de foame. Proprietarii prisacii presupun ca hotii sunt copii. Ei afirma ca pabugele se ridica la peste 40 de mii de lei.

PROTV:
http://www.protv.md/stiri/social/au-fos ... -dupa.html

Si aici din alta sursa:
http://www.infostraseni.md/%C8%99tiri/1 ... -afacerea/

Foarte urat ce s-a intamplat acolo, totusi ce este ciudat? :roll:
jonny_it

Mesajde Avram Sorin » 27 Feb 2012, 11:33

De vandalizari sau furturi am mai auzit mai toti, dar sa iti fure doar ramele cu miere nu prea . Poate ca este intradevar putin ciudat. Ce e intradevar ciudat este ce a fost in capul alora . Ca sigur nu erau profesionisti sau apicultori . Ca doar nu au mers cu ramele acasa si le-au centrifugat sa scoata mierea . Deci dupa mine partea ciudata este ca au nenorocit munca unui om si pe saracile albine pentru cativa faguri de miere...nici nu stiu ce sa cred din povestea asta . Oricum urat :x
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde badguy_goodguy » 27 Feb 2012, 12:10

Dar nici copii nu cred ca erau ... deoarece... albinele i-ar cam fi intepat si nu ar fi rezistat sa scuture cateva sute de rame. Chiar si iarnacu totii stim ca albinele pot zboara si iarna cand le deschizi pt un mic control ca de ex. dapoi cand le scuturi de pe rame?
De aia eu cred ca fapta a fost facuta de cineva cu experienta...
badguy_goodguy

Mesajde Avram Sorin » 27 Feb 2012, 13:43

"Proprietarii spun ca o familie de albine costa in jur de o mie de lei. Ei presupun ca hotii sunt copii.
Oamenii s-au plans la politie. Sectoristul a declarat pentru PRO TV ca incearca sa adune informatie despre acest caz. Totodata, omul legii a mai spus ca suspecteaza pe cineva, dar nu a divulgat detalii. Un caz similar a avut loc acum doi ani in satul Razeni, Ialoveni. Atunci persoane necunoscute au stropit peste 200 de stupi cu spray toxic. Nici pana acum raufacatorii nu au fost pedepsiti " citat din articolul postat pe net.

Vazand inca o data filmuletul, este totusi greu de crezut ca au fost copii. Dar poate au ei + politia mai multe date dacat noi . Si pana la urma pot sa fie si niste copii de 14-15 ani.... Mai degraba cineva care au dorit sa ii scoata din activitate pe proprietari. Dar nu mai discut pe acest subiect . Mi-a lasat un gust amar cele intamplate. Cred ca pe viitor va trebui sa facem un sant cu apa ca la castelele medievale si sa cumparam si ceva tunuri la stupina. :|
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde kamy » 29 Feb 2012, 09:30

[quote="badguy_goodguy"][quote]
deci sa-nteleg concluzia tot mai buni hotii nostri ca lasa maturat locul de munca?
kamy

Mesajde badguy_goodguy » 29 Feb 2012, 11:00

kamy , da, la cam aia m-am gandit si eu =))
hotul ala s-a fi gandit ca ar putea avea probleme daca duce stupii acasa... pt. ca s-ar fi mirat politistul "bah gheorghe tu parca aveai 2 stupi, cum i-ai inmultit tu iarna sa ai 50" + poate nu avea nici lazi? ce facea cu lazile ? le cara in spate?
badguy_goodguy

Mesajde stuparul2011 » 03 Mar 2012, 10:41

buna,
eu cred ca era cineva care se ocupa de apicultura......nu asa la intamplare+invidia.ca asa e pe la noi......
de aici ce sa intamplat.oricum foarte urat,si-au batut joc de munca omului.
va multumesc,
numai bine
stuparul2011

Mesajde nicu has » 03 Mar 2012, 11:30

ce este acolo este dezastru sa te trezesti dimineata ca ai stupii toti intorsi este oribil
sanatate apicultorului si putere de munca in continuare
nicu has

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE