Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

DEPOPULARE TOTALA????

Mesajde nelu bizz » 18 Apr 2012, 22:02

sal,cu trei zile in urma un prieten mi-a spus ca vecinul lui care avea 40 de stupi toti in regula la primul control dupa 2 saptamini a obs ca la 12 dintre ei nu mai era miscare deloc.le-a saltat capacele si a gasit cutia goala de albina,ramele mai aveau puiet de toate virstele,mai aveau miere,albina moarta absolut deloc.am crezut ca este vorba de o gluma si azi am vb si eu cu persoana in cauza,iar azi mi-a spus ca deja are 22 de stupi goi.a luat rame cu puiet si a trimis la laborator.de furtisag nu cred ca poate fi vorba,de paduchi nu stiu ce sa zic pt ca propietarul a zis ca lea facut 4 tratamente in toamna deci chiar daca ar mai avea paduchi nu ar fi asa multi.AVETI IDEE CE AR PUTEA FI?A_TI AVUT VREO ASTFEL DE PROBLEMA?CU RESPECT
nelu bizz

Re: DEPOPULARE TOTALA????

Mesajde proapis13 » 18 Apr 2012, 22:19

nelu bizz scrie:....ramele mai aveau puiet de toate virstele,mai aveau miere,albina moarta absolut deloc.
AVETI IDEE CE AR PUTEA FI

Nu am auzit sa fie cazuri de C.C.D.in Romania;cel putin oficial
suspectez insa o infestare masiva cu varoa,insa nu sunt sigur
Ai facut testul varoa acasa??
Testul varoa consta in adunarea albinelor moarte de pe fundul stupului,
introducerea acestora intr-un borcan de 700ml plin pe jumatate cu apa
Dupa ce se agita continutul se lasa la decantat
Albinele se ridica deasupra apei iar paduchele pica pe fundul borcanului
Daca la o mana de albina moarta ai mai mult de 30 de indivizi inseamna
ca acolo ai avut o infestare masiva sau ca tratamentul nu a fost eficient
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde nelu bizz » 18 Apr 2012, 22:23

proapis13 scrie:
nelu bizz scrie:....ramele mai aveau puiet de toate virstele,mai aveau miere,albina moarta absolut deloc.

Ai facut testul varoa acasa??

miine o sa-l pun sa faca si proba asta,nu o stiam,dar sa-ti dispara 22de fam in cinci zile nu mi se pare ca vinovatul ar fi paduchii,oricum miine o sa postez un raspuns dupa testul propus de tine.multumesc
nelu bizz

Mesajde CATALIN » 18 Apr 2012, 22:25

cu puiet de toate varstele si depopulat total fara nici urma de albina moarta pai asta cred ca nu sa mai auzit pana acum e un mare mister daca era varoa pai mai gaseam si noi ceva mortaciuni........daca o sa afli pana la urma cauza sa ne-o spui si noua ca e tare interesant
In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma”
CATALIN

Mesajde nelu bizz » 18 Apr 2012, 22:30

CATALIN scrie:cu puiet de toate varstele si depopulat total fara nici urma de albina moarta pai asta cred ca nu sa mai auzit pana acum e un mare mister daca era varoa pai mai gaseam si noi ceva mortaciuni........daca o sa afli pana la urma cauza sa ne-o spui si noua ca e tare interesant

sal,si eu sint numai urechi pt ca respectivul e doar la 5km de mine,o sa postez sigur dar numai sa aflam ce dumnezeu este,am vorbit si cu un doctor de la aca dar nu n-ea lamurit cu nimic pina acum,asteapta analizele,cu respect
nelu bizz

Mesajde gica.mosu » 18 Apr 2012, 22:38

Daca s-a facut 4 tratamente cu varachet-expirat iata rezultatele :roll: A patit-o o cunostinta
de-a mea.O parere urgent alte tratamente(3la 7 zile) poate se mai salveaza ceva...Mosu gica!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde proapis13 » 18 Apr 2012, 22:40

Citeste aici si poate se leaga vre-un amanunt ce aici cu cele scrise de tine
http://stuparitul.3xforum.ro/post/757/1 ... _disorder/
Cred ca nimeni nu si-ar dorii C.C.D.la ora asta in tara
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde gica.mosu » 18 Apr 2012, 22:57

NELU-te rog sa descapacesti citeva celule si pe puiet vei gasi3-8 paduchi,asa am facut in 1984
(PRIMA INFESTARE :!: ) dupa primul trat cu sineacar+faina de griu(asa era atunci)m-am speriat,
am anuntat la -ACA apoi dezastru cine nu adat tratament-jale mare,pierderi la greu,tata 40 fam
cumnatul 11 fam(toti) si prin judet la fel...Iata nici azi nu am scapat...Mosuuu!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde nelu bizz » 18 Apr 2012, 23:01

gica.mosu scrie:NELU-te rog sa descapacesti citeva celule si pe puiet vei gasi3-8 paduchi,asa am facut in 1984
(PRIMA INFESTARE :!: ) dupa primul trat cu sineacar+faina de griu(asa era atunci)m-am speriat,
am anuntat la -ACA apoi dezastru cine nu adat tratament-jale mare,pierderi la greu,tata 40 fam
cumnatul 11 fam(toti) si prin judet la fel...Iata nici azi nu am scapat...Mosuuu!!!

miine ma duc si fac amindoua testele si pe al dvs si pe al lui proapis,iar miine seara o sa postez rezultatul,va multumesc cu respect
nelu bizz

Mesajde bostina constantin » 19 Apr 2012, 10:23

proapis13 scrie:

[Ai facut testul varoa acasa??
]
Multumesc frumos!! :)
bostina constantin

Mesajde Gabysgg » 19 Apr 2012, 14:10

Daca era infestare de paduchii avand un vedere ca nu suntem decat in aprilie ,acele familii nici nu mai trebuiau sa iasa din iarna :!:
Gabysgg

Mesajde jonny_it » 19 Apr 2012, 14:56

Gabysgg scrie:Daca era infestare de paduchii avand un vedere ca nu suntem decat in aprilie ,acele familii nici nu mai trebuiau sa iasa din iarna :!:

1. S-au vazut si multe cazuri cand au murit de varooaza in primavara si nu iarna.
2. Asa cum am vazut familii moarte in aprilie / mai din cauza nosemozei, chiar daca aparent erau sanatoase.
3. Intoxicatii cu polen
4. Albine uzate(pot disparea toate in 1-2 zile primavara)
5. Sirop cu zahar din Bulgaria
jonny_it

Mesajde ionsut » 19 Apr 2012, 22:24

...propietarul a zis ca lea facut 4 tratamente in toamna...
Dar cu ce i-a tratat? Ce doze a folosit? Cu varooa nu e de glumit. Prin 2004 sau 2005 aparusera varachet facut la Filipesti de Padure, mai ieftin un pic, doua stupine distruse cunoscute personal, in primavara 2009 trei stupine ( frati, cumnati) distruse, au ramas fara albina, rame cu puiet in toate stadiile, tratasera in anul precedent cu klartran, cumparat engros mai convenabil.
ionsut

Mesajde paul » 19 Apr 2012, 22:44

Parerea mea ...
Cauzele pot fi multiple asa cum bine au evidentiat colegii . De la CCD ,varooa ,intoxicatii si pana la ... "nu am nici o explicatie" ;)
Ar fi de preferat niste analize de laborator (laborioase)si parerea mai multor stupari cu experienta !!! Altfel ... vorbim discutii !
Ar fi superinteresant daca cineva ar putea avea o explicatie pertinenta ,nu bazata pe presupuneri ! Interesant cazul ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde nelu bizz » 20 Apr 2012, 10:41

nelu bizz scrie:
gica.mosu scrie:NELU-te rog sa descapacesti citeva celule si pe puiet vei gasi3-8 paduchi,asa am facut in 1984

miine ma duc si fac amindoua testele si pe al dvs si pe al lui proapis,iar miine seara o sa postez rezultatul,va multumesc cu respect

sal,am facut testul si la borcan nu prea am reusit sa intelegem mare lucru am gasit doar 5 buc la o mina buna de albina,iar pe rama in puiet capacit la 10 descapacite abia am gasit unu ca si medie ,cu lupa si proba facuta pe mai multe rame.m-am uitat si eu la locatie ieri si nu imi pare nimic in neregula,adica nu este nici o antena de telefonie sau vreun post trafo care sa le dezorienteze.un alt aspect este rautatea te ia in primire de cum te apropii de stupina,iar ale mele acum chiar daca timpul este mai capricios nu te baga in seama absolut deloc ,stau intre ei in tricou fara nici o problema.am stupi de cind eram copil dar asa ceva am vazut doar o data cind au plecat di stup dar cauza au fost furnicile care erau cu miile si furau puietul dar nu este cazul aici.a ramas sa asteptam rezultatul analizelor,altceva nu e de facut
nelu bizz

Mesajde stefanmadalin » 20 Apr 2012, 18:53

Si-ale mele sunt rele,foarte rele.Asta toamna umblam la ele in tricou si pantaloni scurti+masca pe fata si acum ma alicesc si daca umblu prin curte.

Rapita? tratamente ceva,dar e greu de crezut. Asteptam vesti!
stefanmadalin

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE