Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Disparitie albina culegatoare

Mesajde FlorinBee » 16 Mai 2012, 16:13

Buna ziua!
Am si eu o problema, am discutat cu mai multi apicultori mai batrani din zona Bucuresti-Oltenita si majoritatea suntem afectati de aceeasi problema:
Matca oua, se creste puiet in cuib (4-5 rame de puiet), ecluzioneaza albina dar in schimb albina culegatoare e prezenta in cantitate foarte mica.
Stiti daca in zona Bucurestiului a fost imprastiat insecticid contra capuselor despre care s-a facut atata valva si daca ar putea sa aiba influenta pe un areal atat de mare, de 50-60 de km?
Va rog daca cineva poate sa explice fenomenul.
De asemenea albina nu urca mierea in cat decat foarte putin si formeaza coronitele in ramele de cuib pe suprafete foarte mari de parca se pregatesc de acum de iernare.
Daca lupti poti sa pierzi, daca nu lupti ai pierdut deja.
FlorinBee

Re: Disparitie albina culegatoare

Mesajde janese » 16 Mai 2012, 16:28

problema asta este si la alti stupari dar..
pana nu este plin jos, albina nu urca sus in cat.. comportament cuidat anul asta...albina depune mancare in jurul cuibului datorita lipsei de cules..pentru magazie!
toata albina sta calare pe puiet si miere
daca o duci in alt cules si vreme va deveni mai calda, imediat umple catul de albina,de te miri unde a fost pana acum.deocamdata sta ca la popota!..asta s-a intamplat dupa ce ne-am dus in alt salcam si a mers doua zile cu trei kile
janese

Re: Disparitie albina culegatoare

Mesajde paul » 16 Mai 2012, 18:32

Confirm cele spuse de nea Janese ...
Ieri le-am controlat la sange de frica botcilor . Nu am . In schimb ... cuiburile blocate cu miere . Cate 4 chiar 5 rame pline sau aproape pline cu miere si ... nimic in cat ! Am pus pe seama culesului discontinuu 2 zile da ,2 ba ... Cred ca daca ar fi un cules continuu mai multe zile la rand , ar trebui sa verticalizeze !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE