Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

stationar sau pastoral la floarea-soarelui

Mesajde marcsupertare » 04 Iun 2012, 12:06

dilema este destul de mare doarece
am 10 familii din care 3 mai mici 6 7 rame
pe vatra actuala deocamdata este cules de intretinere dar alta este dilema
am floarea soarelui la 800 m de vatra dar am posibilitatea de a pleca in pastoral la 6km langa lanul de floarea soarelui implicand coatr cele cuvenite
oare o sa merite?
marcsupertare

Re: stationar sau pastoral la floarea-soarelui

Mesajde ves.lucian.zabrani » 04 Iun 2012, 12:55

la floarea soarelui depinde de soi !!! metoda cantarului de sub stup te va lamuri daca aduc bine de la floarea soarelui sau nu !!!
cineva mi-a spus odata ca cu cat sunt semintele mai mici si mai negre , cu atata da mai bine !!!
pentru asta trebuie sa te intalnesti cu cel care a semanat-o si eventual sa-ti spuna soiul !!!
este pe forum o lista cu soiurile de floare si cat de melifer este fiecare soi !!!
daca cauti , sigur gasesti !!! cauta si pe forumul vechi !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ovidiu_78 » 04 Iun 2012, 15:19

Ar trebui sa aduc anul asta stupii la tine la floare luciane,ca anul trecut ai avut :D
Eu unde am fost cu ele pauza :cry:
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde marcsupertare » 04 Iun 2012, 16:54

respectivul care a semanat in camp are si langa sat plec 10 dar 7 culeg

daca raman
-mai sunt alte cca 100 fam albine in sat plus cei ce vin la pastoral si isi amplaseaza stupinele langa sat
-distanta de aprox 1km pana la primul lan
+pot sa intervin oricand este nevoie
daca plec
-ziua la servici de la 18 la stupina in fiecare zi 7 din 7
-logistica transport, apa, etc
+fs cat cuprinde
marcsupertare

Mesajde Cristian IONITA » 04 Iun 2012, 19:47

in pasrtoral sigure sunt doar cheltuielile, nu trebuie sa fii dopctorant in economie ca sa calculezi prezumtivul profit dpdv finaciar dar oricum ai face-o nu o sa iesi pe plus (socotim un plus la cules de 10 kg / stup inmultit cu 7 stupi (ca atat aoi spus ca o sunt apti) rezulta ca o sa faci in plus 70 kg miere .... care vanduta la 15 leI /kg ar insemna un 1.050 lei .... asta in cazul optimist in care nu vor fi probleme .... tu stii singur daca se merita sau nu .... eu zic ca nu .... ca pentru bani astia PREZUMTIVI sunt prea multe cheltuieli si mai ales riscuri.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE