Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Sfat

Mesajde miculutz » 01 Iul 2012, 11:43

Am facut un roi artificial , am bagat rame cu puiet insa nu a aparut matca , am bagat apoi rama cu puiet si botci de matca , botcile au disparut albinele sunt foarte linistite si aduna miere la greu dar nu am vazut puiet nimic depus in faguri care poate fi problema ca daca nu ar avea matca nu ar fi asa linistite albinele din roi si nu ar da asa mult randament , poate sa nu fie matca buna habar nam ce sa fac? Sa bag in continuare rame cu puiet , sa schimb matca ?
Va rog dati o ideie . Multumesc!!!
miculutz

Re: Sfat

Mesajde paul » 01 Iul 2012, 12:42

miculutz scrie:Am facut un roi artificial , am bagat rame cu puiet insa nu a aparut matca , am bagat apoi rama cu puiet si botci de matca , botcile au disparut albinele sunt foarte linistite si aduna miere la greu dar nu am vazut puiet nimic depus in faguri care poate fi problema ca daca nu ar avea matca nu ar fi asa linistite albinele din roi si nu ar da asa mult randament , poate sa nu fie matca buna habar nam ce sa fac? Sa bag in continuare rame cu puiet , sa schimb matca ?
Va rog dati o ideie . Multumesc!!!

Miculutule ... cam putine elemente descriptive . Sa o luam incetisor ...
_pe cate rame ai facut roiul arificial ?
_l-ai facut cu matca imperecheata , neimperecheata , botca sau ... niK ?
_l-ai facut si cu albina batrana roiul ?
Functie de raspunsuri ... mai vorbim !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde miculutz » 01 Iul 2012, 14:26

salutare Paul
Roiul l-am facut cu 6 rame cu puiet albina ceva botci dar fara larve in botci ,erau goale adica ''nik''[deci fara matca] si am urmarit sa vad ce face,[na facut nimic] apoi am mai bagat o rama cu puiet si 2 botci capacite si asta ziceam ca albinele aduna o trebuit sa bag si un fagure artificial ca imi cladeau pe diafragma, le-am dat de lucru numai ca nu am vazut nici urma de puiet tanar depus de o eventuala matca , numai faguri incarcati cu miere .
Pai cu albina batrana oarecum da ,dar a avut puiet mult si merge bine problema mea e ca nu a depus matca nimic puiet , si eu ma gandesc ca are matca, nu am identificato dar trebuie sa aiba ca altfel ar fi fost agitate si ma prinedeam de figura.
miculutz

Mesajde paul » 01 Iul 2012, 15:02

_ cand ai facut roiul ( data) ?
_cand i-ai dat rama cu botci capacite (data) ?
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde miculutz » 01 Iul 2012, 17:50

roiul 20mai
rama cu botci 14 -15 iunie
miculutz

Mesajde paul » 01 Iul 2012, 18:18

Mai ai rabdare o saptamana . Daca dupa 7-8 iulie nu ai ponta ... unifica-l cu altul mai slab.
paul

Mesajde aliuta2000 » 01 Iul 2012, 21:41

foarte probail sa ai matca !! doar ca nu ai vazut-o , cam asta inseamna distrugerea botcilor .
A.D.
aliuta2000

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE