Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Un sfat daca se poate

Mesajde CristianH » 01 Iul 2012, 22:30

Buna ziua

Un sfat daca se poate de la cineva astazi 1 iulie 2012 am facut un control la albine de cand am cumparat aceasta familie (vreu sa spun ca sun un incepator ) si in frima faza familia era plina de puiet si miere doar ca acum a incetat complet sa mai depuna oua si stupul este plin de miere si sunt cativa trantori in familie dar nu multi.
As vrea daca se poate sa imi spuna ce sa fac trebuie sa mah ingrijorez sau ....Multumesc in avans
CristianH

Re: Un sfat daca se poate

Mesajde ovidiu_78 » 01 Iul 2012, 22:39

Înseamnă ca ai cules bun si deja e cam blocat cuibul,vezi sa nu îți roiasca,da-i rame la cladit sau dacă ai rame cladite,sau cat deasupra,ca asta nu ne-ai mai zis ca ce fel de stup ai
Miscate-te ca altfel ii bai
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde un OM » 01 Iul 2012, 23:01

Sfatul de sus este bun. Daca ai stup de 10 rame adauga magazie cu 3-4 FA potriviti magaziei pe care o ai.Daca ai orizontal adauga 2 FA de rama intreaga, de-o parte si de cealalta a cuibului de puiet.
un OM

Mesajde MIHAI BALS » 01 Iul 2012, 23:42

ne dam cu parerea degeaba.
ce tip de stup,cate rame si cu ce,poze,etc...
revin-o cu amanunte CONCRETE!
MIHAI BALS

Mesajde CristianH » 02 Iul 2012, 12:53

Bun deci acuma am realizat ca am omis niste informati importante cum ar fi ca stupul este dadant pe zece rame si am pus al doilea corp pe el, in corpul de jos 10 rame cladite complect si in corpul de sus am tot zece rame dar doar 2 din ele au fost cu faguri construiti restu sunt faguri artificiali.
Acuma trebuie sa mentionez ca aseara cand am lucrat la stup le-am dat de lucru am mai bagat o rama cu FA de sus am muntato in partea dreapta (margine)si cea de jos am mutato sus.
Ce mah ingrijoreaza pe mine acuma si spere sa nu fie asa ii ca a plecat roi principal si in stup nu am mai ramas puiet, acuma poate sa fie si faptul ca am reusit mai de cu seara sa ajung la el si din cauza asta nu am reusit sa gasesc matca.
Ce spuneti ca ar fi mai bine sa fac sa mah duc din nou astazi si sa caut din nou in tot stupul sau ce as putea sa fac, a si inca ceva am vazut ca am trantori in stup dar nu in numar mare.
Astept sfaturi si multumes anticipat.
CristianH

Mesajde aliuta2000 » 02 Iul 2012, 13:55

conteaza daca ai avut sau nu catul de deasupra ianinte pus . daca ai miere multa in cuib e ok pentur ca albinele trebuie sa o traga in magazie matca poti sa nu o vezi , dar verifica daca pe unele rame nu exista oua . daca nu mai vrei sa verifici treaba asta , cere de la cineva o ramacu oua proaspete si o bagi in mijlocul cuibului . daca trage botci(verifici la 2 zile ) inseamna ca la prima vizita sau cumva matca a disparut si de aceea nu ai oua . daca nu iti trag botci inseamna ca ai matca si nu ai spatiu de ouat , si e bine sa ii faci loc in cuib sa oua (fie tragi miere fie bagi una 2 rame de sus jos daca corpurile sunt la fel)
A.D.
aliuta2000

Mesajde CristianH » 02 Iul 2012, 17:35

Bun :)
Deci vreau sa mulțumesc la toți care ați venit și ați lăsat sfaturile voastre, acum 5 minute am venit de la stup și tot ii în regula se pare ca m-am panicat pentru nimic am puiet și singura problema care o am pe moment ii ca am prea multa miere și nu am cu ce sa o storc dar rezolv eu problema :) ok încă o data mulțumesc la toată lumea și pe viitor dacă o sa mai am probleme deși sper ca nu vor fi sper ca ma veți ajuta din nou cu sfaturile voastre prețioase.
CristianH

Mesajde aliuta2000 » 02 Iul 2012, 19:28

daca ai FA le bagi in frigider / congelator si le pastrezi , sau inversezi rame din cat cu ramae din cuib
A.D.
aliuta2000

Mesajde CristianH » 02 Iul 2012, 21:29

Nu mai am FA pentru ca abia am reusit sa cumpar 10 buc ca pe aici daca nu ai ceara nu prea vor sa vanda FA:)
CristianH

Mesajde aliuta2000 » 03 Iul 2012, 08:58

nu FA-ul il bagi in frigider ci rama in locul careia ai bagat un FA ca sa ti-l creasca si sa ponteze matca in el apoi .
Rama cea plina de miere se va depozita fie pentru iernare , fie pentru tine etc .
A.D.
aliuta2000

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE