Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

ajutor avem 1 ori mai multe roiuri in sangeac

Mesajde alexia19 » 02 Iul 2012, 20:23

Buna seara imi permit sa va trimit un mesaj in speranta ca ma puteti ajuta .Avem de vre-o 4 ani un roi.....poate mai multe ,in pipera tunari cartierul class,am vrea sa gasim o cale mai pasnica (fara insecticide)pentru a le scoate din sangeac.Daca stiti pe cineva care are nevoie de roi ...ori un stupar prin Bucuresti va rog .metideli@yahoo.com
alexia19

Re: ajutor avem 1 ori mai multe roiuri in sangeac

Mesajde paul » 02 Iul 2012, 20:26

Daca ne puteti traduce in romaneste notiunea de ... sangeac . :oops:
Se va gasi cineva ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde vslsilviu » 02 Iul 2012, 21:45

sa fie sau sa nu fie... :?

"SANGEÁC, (1, 2) sangeacuri, s. n., (3) sangeaci, s. m. (Înv.) 1. S. n. Steag turcesc de culoare verde; (în special) steag cu semiluna în vârful lăncii, trimis de Poarta Otomană noului domn ales în țările românești. 2. S. n. Diviziune teritorială în Imperiul Otoman, subîmpărțire a unui pașalâc. 3. S. m. Guvernator al unui sangeac (2). [Var.: sângeác s. n.] – Din tc. sancak. "

Un roi intr-un steag... suna bine nu ?
vslsilviu

Mesajde mary77 » 02 Iul 2012, 21:52

Omul so referi la SAGEAC , floraria de sub strasina casei ;) :?: Bucuresteni pe el.
mary77

Mesajde un OM » 02 Iul 2012, 21:54

Mai repede "saceac"- portiunea de la acoperis catre perete, portiune de obicei construita din scandura, deci ceva crapaturi si de aici loc pentru roi. Corect?
un OM

Mesajde iuli81 » 02 Iul 2012, 22:00

Nu e Domnule nici un steag, stiu la ce se refera Domnul .

Acoperisul casei trece cu vreo 40-50 de cm de zid, pe dedesupt intre perete si unde se termina acoperisul e batuta scandura sau placaj ceva , ala e sageacul

Imagine .
iuli81

Mesajde paul » 02 Iul 2012, 22:04

Buuun ... acum daca am lamurit genul literar ajutati-o pe doamna sau domnisoara sa scape de ... intepaturi (posibile). :idea:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde vslsilviu » 02 Iul 2012, 22:20

daca nu e steag... nu mai e asa palpitant... :))

dar daca a stat acolo 4 ani cred ca tot interesant este... o fi iesit matca la imperecheat :))

p.s: pe la mine se numeste pazie :d
vslsilviu

Mesajde aliuta2000 » 03 Iul 2012, 08:52

pentru initiator !!!
sa ai grija ca in momentul in care se ia aceasta familie de acolo sa lipsesti vre-o saptamana de acasa !!!! si daca ai vecini aproape si ei!
Cat de bine se va face culegerea albinelor din locul respectiv la tine e o familie nu un roi si culegatoarele sunt plecate cand se va face recoltarea (a nu se intelege toate culegatoarele), deci vor mai fi cateva sute care se vor intoarce la locul cu pricina .
Acele albine vor fi un pic mai agresive decat sunt acum .
Poti sa ceri si un borcan cu miere pentru ca cel care va face recoltarea va lua destula miere de acolo probabil !
Bafta
A.D.
aliuta2000

Mesajde gedeon66 » 13 Iul 2012, 10:57

Sangeac, sageac, saceac = streasina (cuvant pur romanesc).
Pazie= scândură (ornamentală) așezată vertical la capătul din afară al căpriorilor unui acoperiș cu streașină pentru a ascunde capetele acestora!
gedeon66

Mesajde alt stupar » 14 Iul 2012, 09:11

Bucurestenii... nici care nu sunteti interesati de o experienta ???
haideti bre, da bine la CV-ul de stupar :D
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Bambucha » 14 Iul 2012, 09:47

Am fost la locul cu pricina acum o saptamana, nu pentru ca aveam nevoie de roi, ci din dorinta de a observa mai mult o colonie aciuata acolo de 4 ani, ce nu a fost tratata de loc.
Ajuns acolo am constatat ca intr-adevar era vorba de sageac, si un acoperis fara acces. Deci din pacate nu se putea ajunge la cuib sub nici o forma, cuibul putea fi oriunde in acoperis.
Albina era aproape de marimea uneia normale dar mult mai aplatizata, cu zbor destul de fragmentat si schimbari bruste de directie. Era clar vorba de o albina salbatica, ce formeaza un cuib cu mult mai mic fata de o albina normala. Dupa zbor, cred ca ar fi fost demarimea unei mingi de handbal.
Din pacate datorita accesului imposibil catre cuib, datorita timpului de 4 ani petrecuti acolo, nu exista decat o singura solutie, ca familia cu 2 copii sa aiba pace.

I-am invitat in stupina mea proprie, cand am vazut cat de entuziasmati erau copii. Nimic nu se compara cu un faguras/burete plin de miere rupt cu propria mana dintr-un stup. 8-)
Buy E.U.
Bambucha

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE