Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Au roit luna asta?

Mesajde badguy_goodguy » 11 Iul 2012, 16:46

Buna ziua... am un vecin care imi tot zice ca tot vede roiuri iesind de la mine din stup si plecand deasupra casei lui ... la multi km. Faza e ca la mine matca oua in continuu si nu am vazut nici urme de botci proaspate cum ar trebui sa vad in cazul unei eventuale roiri ...

Au roit albinele in luna iunie/iulie sau am un vecin cam "tamp".
De asemenea in ultimele 3 saptamani nu am prea dat la ele (deci nu au primit mancare - max odata parca vreo 200 ml de zahar F40), si au primit si cam 3 faguri la cladit

Va multumesc.
badguy_goodguy

Re: Au roit luna asta?

Mesajde cristi_vidican » 11 Iul 2012, 17:36

badguy_goodguy scrie:Buna ziua... am un vecin care imi tot zice ca tot vede roiuri iesind de la mine din stup si plecand deasupra casei lui ... la multi km. Faza e ca la mine matca oua in continuu si nu am vazut nici urme de botci proaspate cum ar trebui sa vad in cazul unei eventuale roiri ...

Au roit albinele in luna iunie/iulie sau am un vecin cam "tamp".
De asemenea in ultimele 3 saptamani nu am prea dat la ele (deci nu au primit mancare - max odata parca vreo 200 ml de zahar F40), si au primit si cam 3 faguri la cladit

Va multumesc.

Mai demult, pateam in fiecare iulie cand eram la cules la FS ca un stup, acelasi stup sa-mi roiasca. De obicei in aceasta perioada neglijam cuiburile pt ca riscurile de intrat in friguri sunt reduse, dar nu total. Albinele roiesc si in iulie, asa ca trebuie tinute din scurt acolo unde exista riscul.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde MIHAI BALS » 11 Iul 2012, 18:26

anul trecut in septembrie la una dintre vetre, i-mi zice o vecina c-a vazut un roi plecand de la mine.
da,da, zic eu,crezand ca vecina s-a inselat.
in cateva zile am inceput sa dau caturile jos.
si surpriza, unul roise.
am gasit cuibul si catul de 1/2 blocat la struguri(mai putin ce-au luat cu ele).
partea buna a fost ca matca s-a imperecheat in septembrie si anul asta a fost unul din stupii recordisti.
m-am tot gandit sa-mi trag regine din el.
dar i-l mai las sa vad ce face in septembrie 2012!
MIHAI BALS

Mesajde alt stupar » 12 Iul 2012, 08:46

alaltaieri mi-a roit unul la Fl-s
roiul, mic si pricajit, s-a asezat pe un scaiete !
intamplator, am vazut care familie roise si la control am gasit-o fosta orfana, ceva botci salvare eclozionate restul la eclozionare.
Abateri de la normal.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde stuparul2011 » 13 Iul 2012, 17:04

buna
stiu si eu pe cineva care a prins roiuri las floarea soarelui.
se intampla mai rar dar este posibil.
numai bine
stuparul2011

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE