Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Romania la rascruce,ce trebuie facut?

Mesajde filip » 07 Aug 2012, 12:24

Re: Hranire
de gica.mosu » Astăzi, , 08:37

""Alecs multumesc ca ai sarit in apararea mea....Dragos a zis asa la general pt toti,e f usor sa depistezi
un furtisag(chiar linistit) e mai greu sa previi s-au sa rez ac problema dificila in coditiile din ac an...
Daca in sat la mine acum 2-3 ani erau 150 fam de albine,acum sint peste 600 fam si fiecare face cum
cred ei dar primavara aud ca vor sa cumpere stupi Nu mai zic ca am parte de atac in fiec an de albine
mici si negre(3-4 al bine moarte pe scindura de zbor la fiec stup) inclusiv cules 0 ce sa mai faci???
La mine acum este liniste aduc ceva polen...eu merg pe plus(din pungi) Sa auzim de bine-MOSU!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!""

Ce se doreste a fi Romania Apicola?
O tara care consuma din export ,ori care produce la export?
Ultima oară modificat de filip pe 07 Aug 2012, 12:32, modificat 1 dată în total.
filip

Re: Romania la rascruce,ce trebuie facut?

Mesajde filip » 07 Aug 2012, 12:29

Romania nu are baza melifera pentru a putea ingramadi sute de stupi pe un areal redus.
Romania de azi ,difera de romania de ieri,dar ce va fi maine?
Daca nu ar fi fost banii UE ,chiar ar fi fost un interes asa mare pentru apicultura?
filip

Mesajde aliuta2000 » 07 Aug 2012, 14:10

filip scrie:Romania nu are baza melifera pentru a putea ingramadi sute de stupi pe un areal redus.
Romania de azi ,difera de romania de ieri,dar ce va fi maine?
Daca nu ar fi fost banii UE ,chiar ar fi fost un interes asa mare pentru apicultura?

parerea ma care fac apicultura din pur Hobby ....
fara bani europeni un clar NU
ma insel eu sau deja sunt unii care au trecut de termenul contractual de 3 ani si incep sa vanda stupii(chiar daca dezvoltarea e tot pe 5 anirenunta la ultimii 2 si nu returneaza cei 4500 euro de care a beneficiat in primii 3 ani , banuti care vor fi in principal pentru a putea sa ajungi la numarul de 66 de familii de care ai nevoie la finalul celor 3 ani ) !!!. au luat banutii au facut ce au facut si acum prin vanzarea familiilor de albine isi scot banutii (66X350ron=23 000 ron deci cam 5000 euro ).

ingramadirea pe areal restrans se face prin lipsa aplicarii legislatiei care prevede un nr maxim pe areal melifer , dar la noi functionari stau pe scaun si nu aplica legea asa cum scrie .
o parte din ei vor ramane , dar foarte multi vor renunta si isi vor scoate din banii investiti care nu sunt ai lor ci sunt primiti de la UE si vor face altceva .

cei care fac apicultura si acceseaza masura de extindere cu peste 100 familii sunt cei care vor face in continuare apicultura pentru ca masura dureaza 5 ani si e structurata pe mai multi banuti , dar si pe o continuare mai sigura a activitatii .
A.D.
aliuta2000

Mesajde jenica67 » 07 Aug 2012, 21:11

Parerea mea este ca Romania, nu este la nici o rascruce, ca la noi nu se iau decizii. Totul este la voia intamplarii si la dorinta altora. Poate uni stupari sunt la o rascruce si trebuie sa decida, ce au de facut. Cei care o fac din pasiune, nu cred ca au nici o rascruce, si nici nu vor avea, decat din alte motive, cum ar fi cele personale.
jenica67

Mesajde filip » 07 Aug 2012, 21:38

jenica67 scrie:Parerea mea este ca Romania, nu este la nici o rascruce, ca la noi nu se iau decizii. Totul este la voia intamplarii si la dorinta altora. Poate uni stupari sunt la o rascruce si trebuie sa decida, ce au de facut. Cei care o fac din pasiune, nu cred ca au nici o rascruce, si nici nu vor avea, decat din alte motive, cum ar fi cele personale.

Aici gresesti.
Cum e sa te retragi senin,lasand un focar de loca ori alte boli.
Te lamentezi simplu,am incercat dar apicultura nu-i de mine.
Iar eu apicultor corect raman cu ponoasele.
filip

Mesajde balasbebe » 07 Aug 2012, 21:45

Loc ar fi, daca ar fi o lege buna. Daca albinele erau inregistrate, cu coordonatele asa cum se cer, si vrei sa autorizezi o stupila la o distanta mai mica de....... sa nu poti sa fi autorizat, era totul ok. Da este la stupi legea primului venit. Daca eu am un numar de stupi, si la 400 de metri si in stanga si in drepta mai sunt cateva zeci, ce sa mai zic? As zice multe dar este prea cald la mine la bloc.
balasbebe

Mesajde mibu » 07 Aug 2012, 23:27

De făcut ,se cam știe ce , sau toți avem cîte o părere ,
dar întrebarea e CINEEEEE ?
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde jenica67 » 08 Aug 2012, 21:20

filip, ce gresesc ? Cum ai tras concluzia, ca ma retrag senin ? Cum ai stabilit, ca tu esti corect ? Nu ai inteles, ce am dorit eu sa spun. Eu ce am facut din pasiune, nu mi-am batut joc, am facut asa cum trebuie. Dar nu am nici o problema de fonduri, bani, si alte dorinte a unora, de a le obine repede, cu orice pret. Apicultura o fac cu pasiune, m-am dezvoltat incet, totul este facut de mana mea, nu am cumparat nimic in cea ce priveste inventarul stupului, cu exceptia gratiilor hanemann si plasticuri de inmultire, desi si acolo am unele facute de mine. Nu am nici un concurs, sa ajung undeva neaparat, nu traiesc din apicultura, ci pana in prezent, imi aduce numai satisfactii. Cu 6 stupi intrati in iarna si iesiti, am folosit 5 pentru recolta si 1 pentru inmultire si am facut 65 kg mire de salcam, 40 kg miere de tei si 35 poliflora, am cu tot cu roi acum 16 stupi, cu care sper ca o sa ies cu toii din iarna, ca sunt suficient de dezvoltati. Imi pregatesc deja, corpurile si ramele pentru anul viitor. Deci ce rascruce am inainte ?? Dar Romania, ce rescruce are, tinand seama, de cum ma dezvolt eu ?? Dar tu ??
jenica67

Mesajde jenica67 » 08 Aug 2012, 21:24

Balasbebe, cea ce spui tu, nu are cum sa functioneze. La stupi, este valabila tot economia de piata, supravietuieste, cel mai puternic, eficient si rentabil. Alta lege, nu are cum sa functioneze.
jenica67

Mesajde filip » 09 Aug 2012, 08:56

Un incepator care nu are cunostinte apicole e usor de pacalit.
Sunt unele persoane ce au accesat bani europeni si cumpara stupi fara sa aiba cea mai mica idee despre apicultura.
Am fost sunat si intrebat,ce sa fac?
Am cumparat stupi ,o parte din ei au probleme cu puietul.
jenica67,unde gresesti ?
Focarele de boala afecteaza si pe cei cu experienta mare.
E simplu sa renunti la apicultura cu ceva bani UE in buzunar, dar sa lasi o problema greu de gestionat in urma.
filip

Mesajde gica.mosu » 09 Aug 2012, 11:28

Jenica-67...felicitari asa am facut si eu si altii totul e ok cind ai baz melifera buna,cind nu ai pleci si mai faci si turism apicol ca in acest an
dificil (f multi plimba stupii de numeri albina la urdinis)pt unii,pt alti bun s-au f bun :roll:
Filip (de unde??)eu cred ca era mai bine daca la titlu scriai :ROMINIA -Apicultura=dezastru dupa cele ce ai scris si incep sa-ti dau dreptate,iata
de ce;
-Un sat din VN acum 3 ani avea aprox 200 st cu albine...au mai ramas 3 fam restul caput-loca!?!!!
-Peste tot auzi de puiet varos s-au focare de loca si nu se face nimic...
Sa va mai zica mosu ceva:dupa 1990 toti magazine, service auto, timplarii din termopan...faliment pe rind....ACUM apicultura o mare afacere
la mijloc bani-UE si tare ma tem ca v-a avea aceiasi soarta(pt unii) si sper sa ma insel,dar as vrea sa mai traiesc2-3 ani sa vad.
P.S-Cei care care pot interveni, siiii :!: vor sa o faca (URGENT)cit nu este prea tirziu-Cu respect Gica mosu!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde jenica67 » 09 Aug 2012, 21:45

filip, sti cum pui tu problema ? Ca Ion Creanga, in drobul de sare. Noi, putem crea zilnic probleme, de care ne putem teme. Nu ai retinut nimic, din ce am zis. Cred ca nu ai inteles inca, ce este un hoby. O dai pe a ta, ianinte. Eu zic sa te temi, ca urmezi ! :o
jenica67

Mesajde Dragos2006 » 09 Aug 2012, 21:57

filip scrie:
Ce se doreste a fi Romania Apicola?
O tara care consuma din export ,ori care produce la export?

Mi se rupe mie de unde consuma tara lui peste ori pentru cine produce ! cat timp merge pravalia mea ii dau inainte , daca candva nu va mai merge tragem obloanele si ne specializam pe alt ceva . Momentan balta are peste iar pe viitor cred ca vom avea capturi si mai mari fata de plevusca de acum . :idea:

PS. nea filip a vrut sa spuna " tara care consuma din import " ...
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde Crysty » 09 Aug 2012, 22:13

Numai plangaciosi pe aici, singurul care a pus punctul pe i este @jenica67.

Da stiu, lamentarea si aruncarea vinei pe altcineva este in sangele nostru, dar si m-ai grav ne-a penetrat ancestral fraza asta "sa moara capra vecinului".
Ailalti, aia de afara, cum reusesc si noi nu reusim, ca nu o fi albina alora mai Robocop decat a noastra ? Secretul consta ca ei imbina pasiunea cu pragmatismul (eficientizare, bugetare, planificare).

Ne plangem de legi sau lipsa lor. Care dintre voi v-ati dus la deputatul s-au senatorul pe care l-ati votat si i-ati inaintat un proiect de lege pe care sa il sustina in Parlamentul Romaniei ?

Daca nu mai merge stuparitul, nu-i nimic, ne ridicam si incercam altceva si daca nici altceva nu mai merge, ne ridcam si facem alt-altceva. Si uite asa, seara cand ajungem acasa si punem capul pe perna stim ca am incerca si nu am dat vina pe altii.
Crysty

Mesajde teinegru64 » 09 Aug 2012, 22:28

Eu nu voi inchide niciodata pravalia .Voi migra stanga - dreapta ....la urma in munti..iar la sfarsit acolo unde va mai trai albina.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde aliuta2000 » 10 Aug 2012, 08:43

Crysty scrie:Numai plangaciosi pe aici, singurul care a pus punctul pe i este @jenica67.

Da stiu, lamentarea si aruncarea vinei pe altcineva este in sangele nostru, dar si m-ai grav ne-a penetrat ancestral fraza asta "sa moara capra vecinului".
Ailalti, aia de afara, cum reusesc si noi nu reusim, ca nu o fi albina alora mai Robocop decat a noastra ? Secretul consta ca ei imbina pasiunea cu pragmatismul (eficientizare, bugetare, planificare).

Ne plangem de legi sau lipsa lor. Care dintre voi v-ati dus la deputatul s-au senatorul pe care l-ati votat si i-ati inaintat un proiect de lege pe care sa il sustina in Parlamentul Romaniei ?

Daca nu mai merge stuparitul, nu-i nimic, ne ridicam si incercam altceva si daca nici altceva nu mai merge, ne ridcam si facem alt-altceva. Si uite asa, seara cand ajungem acasa si punem capul pe perna stim ca am incerca si nu am dat vina pe altii.

Pasionalule !!!!
cei de afara sunt foarte multi care fac asta ca si mod de trai si o fac , nu se gandesc ca dupa 3 ani de banuti europeni or sa ramana si ei cu 10 000 euro (prin lichidare), ei isi dezvolta afacerea si merg inainte si cauta metode sa isi sporeasca afacerea .
la noi ... au profitat anumite parti .
seriozitatea iar difera ... cati nu inteleg ca uneori falsificand mierea faci rau la o comunitate , nu doar tie ?
A.D.
aliuta2000

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE