Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

ceara neagra

Mesajde ciptheman » 12 Sep 2012, 21:41

am intrat in posesia unei cantitati apreciabile de ceara dar e neagra tuci, cred ca respectivul a topit o fara apa, se poate face ceva pentru a o aduce la culoarea naturala?
ciptheman

Re: ceara neagra

Mesajde Elis Achim » 12 Sep 2012, 21:53

Ceara e topita? :?
,,Albina este una dintre cele mai intelepte insecte. Daca o respecti ea nu te va trada...'' (Johan Menos)
Elis Achim

Mesajde Elis Achim » 12 Sep 2012, 22:06

Dar vezi sa pui cam un litru de apa la un Kilogram de ceara... :!:
E posibl sa fie asa neagra din cauza care ai amintit-o tu sau ceara pe care a topit-o persoana respectiva a fost doar faguri invechiti(negri) cu impuritati... :idea: Sau plini cu viermi:gaselnite, fluturi etc.
,,Albina este una dintre cele mai intelepte insecte. Daca o respecti ea nu te va trada...'' (Johan Menos)
Elis Achim

Mesajde FLORINELU » 12 Sep 2012, 22:23

pune cat de multa apa cand o fierbi si baga si niste sare.
FLORINELU

Mesajde balasbebe » 13 Sep 2012, 06:40

Faci rost neaparat de apa de ploaie. O fierbi pana da un clocot. Dupa ce stingi focul o invelesti cu carpe sa se poata decanta de impuritati si sa nu crape calupul. Razuiesti partea inferioara. Va trebui ca dupa prima fierbere sa o strecori cu un material mai des. Nu va iesir din prima dar te asigur ca vei reusi pana la urma. Cat despre apa trebuie folosita cam 1 ceara si 3-4 de apa.
balasbebe

Mesajde iunicu » 13 Sep 2012, 08:17

Apa de ploaie pe seceta asta? :lol:
Apa distilata de la magazin ca e mai usor de gasit decat apa de ploaie.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde FLORINELU » 13 Sep 2012, 21:09

nu mai da banii pe apa distilata,asteapta pana ploaie ,ninge,ca doar numai la primavara ai nevoie de ceara.
FLORINELU

Mesajde kamy » 07 Noi 2012, 18:14

apa de ploaie e recomandata fiindca e acida sau poti folosi apa de izvor dar cu un adaos de acid,daca ceara e verde inchis sau maronie se poate decolora cu ajutorul razelor solare,turnata in foi si expusa la uv-uri,recomand citirea cartii ,,ceara,,!
kamy

Mesajde peterneamt » 08 Noi 2012, 21:06

kamy scrie:apa de ploaie e recomandata fiindca e acida sau poti folosi apa de izvor dar cu un adaos de acid,daca ceara e verde inchis sau maronie se poate decolora cu ajutorul razelor solare,turnata in foi si expusa la uv-uri,recomand citirea cartii ,,ceara,,!

Si eu. ;)
peterneamt

Mesajde Ruben » 09 Noi 2012, 10:14

ciptheman scrie:am intrat in posesia unei cantitati apreciabile de ceara dar e neagra tuci, cred ca respectivul a topit o fara apa, se poate face ceva pentru a o aduce la culoarea naturala?

Vrei sa faci foite cu ea cu presa ta? Daca nu, se ocup firmele "cerarii" de ea ;)

Daca ii neagra tuci, o fi fost nenorocita cu apa dura. Am reusit si eu performante de astea pe vremuri...Nu stiam de ce, si am fiert-o din nou si din nou pana am facut-o ca tabla.

La topirea cerii, o zis kamy. Mai este si adaugarea de sare la apa.
“We are just an advanced breed of monkeys on a minor planet of a very average star. But we can understand the Universe. That makes us something very special.”
― Stephen Hawking
Ruben

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE