Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

acte pastoral

Mesajde talex » 06 Ian 2013, 22:14

vreau sa va adresez o intrebare. de ce acte e nevoie ca sa pot pleca in pastoral? cum justific faptul ca stupii imi apartin daca ma opreste de exemplu politia. m-am inscris la Aca. e suficient? acolo unde ii amplasez iar ar trebui sa am o aprobare, nu? va multumesc

sper ca am plasat anuntul unde trebuie, daca nu va rog sa-l mutati, n-am gasit al topic
talex

Re: acte pastoral

Mesajde talex » 07 Ian 2013, 22:49

nu stie nimeni?!
talex

Mesajde gigiploesteanu » 07 Ian 2013, 23:17

Vă rog să întrebaţi duminică 13 ianuarie 2013 la şedinţa cu apicultorii din Galaţi , deoarece sunteţi din Galaţi.
Să ştii să lupţi, când vrei să ai, Să nu regreţi când pierzi sau dai
gigiploesteanu

Mesajde proapis13 » 07 Ian 2013, 23:24

Daca ai rabdare si citesti pina la capat ce scrie aici o sa te lamuresti cum e cu pastoralul
Spor la citit....si apropo sa postezi daca ai gasit raspunsul cerut ;)
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... zpIQBnqs5A
Ultima oară modificat de proapis13 pe 07 Ian 2013, 23:43, modificat 1 dată în total.
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cucubau » 07 Ian 2013, 23:31

Asteapta noua lege a apiculturii si te vei edifica . Pana atunci bezna !
........
cucubau

Mesajde alt stupar » 08 Ian 2013, 00:26

Ba stie !
Numai ca vezi matale... "nimenii" aia au mai scris-o prin alte locuri si poate nu mai au "nerv" sa o repete decate ori apare cate cineva de n-are chef sa caute...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde cucubau » 08 Ian 2013, 01:17

Pai noua lege este doar in stadiul de proiect , sau sa inteleg ca este doar o cacialma si regulile jocului vor fi tot cele vechi ?
........
cucubau

Mesajde talex » 08 Ian 2013, 01:21

@ gigiploesteanu
unde se va tine sedinta? daca imi puteti spune.
talex

Mesajde talex » 08 Ian 2013, 01:25

@alt stupar
am cautat, dar nu am gasit-o, de aia am si intrebat
talex

Mesajde talex » 08 Ian 2013, 01:57

cam asta ar fi:
„Vatra de stupină pastorală poate fi amplasată în judeţul de domiciliu al apicultorului sau în oricare alt judeţ al ţării, în baza autorizaţiei de stupărit pastoral. Stupina aflată în pastoral trebuie să fie declarată oficial la consiliul local pe raza căruia este situată vatra de stuparit pastoral, în cel mult 24 de ore de la instalarea pe vatra temporară.”
„Metode si mijloace de practicare a stupăritului pastoral. Indiferent de tipul de stupărit pastoral practicat, vatra de stupină pastorală se obţine numai în baza Autorizaţiei de Stupărit Pastoral (ASP) eliberată de Comisia Judeţeană de Bază Meliferă şi Stupărit Pastoral, la solicitarea scrisă a apicultorului. Termenul şi condiţiile pentru depunerea cererilor de solicitare a repartiţiei de bază meliferă sunt prevăzute în anexa nr. 1b din Legea apiculturii nr. 89 din 28 aprilie 1998 – republicată în 2010.”
„Pe întreaga perioadă de deplasare şi amplasare a stupinei, apicultorul este
răspunzător de respectarea normelor privind:
• distanţa dintre stupine
• încărcătura la hectar,
• respectarea direcţiei de zbor a stupinelor amplasate anterior,
Apicultorul are obligaţia de a informa, în scris, Consiliul local pe raza căruia este situată vatra de stupină pastorală, în cel mult 24 de ore de la instalarea pe vatră, asupra locului exact, perioadei de şedere, numărului familiilor de albine amplasate, cât şi cu privire la datele personale de identificare unde poate fi anunţat în cazul efectuării tratamentelor fitosanitare cu substanţe chimice.
În teren, vatra de stupină temporară trebuie să fie însoţită de un panou pe care vor fi trecute următoarele date: datele de contact ale deţinătorului de stupi (nume şi prenume, adresa, număr de telefon), numărul de stupi aflaţi pe vatră temporară, numărul de înregistrare obtinut de la direcţia sanitar-veterinară şi numărul autorizaţiei de stupărit pastoral.”
talex

Mesajde cucubau » 08 Ian 2013, 02:29

Dupa cum spune-am : Noua lege a apiculturii este in fasa , iar comform postarii anterioare n-ar fi decat o cacealma intrucat , baza pentru repartitia de baza melifera se gaseste in defuncta lege .
Termenul şi condiţiile pentru depunerea cererilor de solicitare a repartiţiei de bază meliferă sunt prevăzute în anexa nr. 1b din Legea apiculturii nr. 89 din 28 aprilie 1998 – republicată în 2010.”

Mi se pare mie sau suntem in bezna totala ?
........
cucubau

Mesajde proapis13 » 08 Ian 2013, 09:36

cucubau scrie: Mi se pare mie sau suntem in bezna totala ?

Noaptea da...ziua insa trebuie sa respectam sau daca nu macar sa citim actuala lege a apiculturii
http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=& ... Q86b3p3gyg
salve :D
PS..Din cate mi-aduc aminte pina la data de 15 ianuarie cei ce doresc sa mearga in pastoral la rapita trebuie sa depuna la Comisiile de pastoral cererile in vederea obtinerii aprobarii unei vetre
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cucubau » 08 Ian 2013, 13:31

Stimati apicultori!
Din postarea anterioara reiese ca a inflorit rapita , 15 ianuarie ete termenul limita pentru depunerea cererilor de pastoral. Trebuie sa mergeti sa faceti o recunoastere si apoi sa depuneti o cerere pentru locatia pe care o considerati favorabila d-voastra .
Miere multa in stupi , un an apicol cu rezultate pe masura si minte pentru mai marii apiculturii. Asa sa ne ajute D-zeu!
........
cucubau

Mesajde proapis13 » 08 Ian 2013, 17:20

cucubau scrie:Stimati apicultori!
Din postarea anterioara reiese ca a inflorit rapita , 15 ianuarie ete termenul limita pentru depunerea cererilor de pastoral. Trebuie sa mergeti sa faceti o recunoastere si apoi sa depuneti o cerere pentru locatia pe care o considerati favorabila d-voastra .
Miere multa in stupi , un an apicol cu rezultate pe masura si minte pentru mai marii apiculturii. Asa sa ne ajute D-zeu!

Nu fi malitios de acum ca o sa ai tot timpul...cind o sa fii sigur pe ceea ce cunosti :oops:
Daca aveai bunul simt sa citesti acolo unde te-am trimis si nu sa lalai ca babele pe la colturi dadeai si de asta;
Asa trebuie sa arate o cerere de autorizatie de pastoral,cine a facut pastoral in 2012 a vazut asa ceva
Intre timp s-au mai simplificat putin lucrurile in sensul ca a disparut obligativitatea trimiterii cererilor
pina la datele prestabilite anterior diferitelor culesuri

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Judeţului Asociaţia Crescătorilor de Albine din România
COMISIA DE BAZĂ MELIFERĂ ŞI STUPĂRIT PASTORAL
Vizat
L.S.
AUTORIZAŢIA DE STUPĂRIT PASTORAL
Nr. ........... din .....................
În conformitate cu Legea apiculturii nr. 89/1998, cu Hotărârea Guvernului nr. 921/1995 şi cu Ordinul
Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei nr. 67/1998, autorizăm:
Domnul .................., cu domiciliul în ................., str. .............., nr. ....., sectorul ........., judeţul .............,
să instaleze stupina cu un număr de ..... familii de albine în judeţul ..............., comuna ................, pădurea
................., parcela ..........., borna ............, la culesul de .............. .
Posesorul prezentei autorizaţii posedă Certificatul sanitar-veterinar nr. .............. .
PREŞEDINTE,
SECRETAR,
Semnătura de primire a autorizaţiei .......................

Cu adeverinta aceasta pe care aveai viza primariilor pe raza careia ai facut pastoralul si cu
nr de inregistrare di data plecarii si sosirii anul trecut s-au putut deconta stupii deteriorati in pastoral

Vin si te intereb acuma;ai vazut asa ceva pina acum??
Cati dintre colegii de pe forum au folosit aceasta adeverinta anul trecut si si-au luat drepturile???
Cel putin la capitolul asta sunt bune si actele in pastoral - pt cei ce vor sa-si stie drepturile
salve :lol:
proapis13

Mesajde talex » 08 Ian 2013, 19:00

eu o sa renunt la tot soiul de adeverinte, stiu ca asa e incorect, dar mi se pare umilitor sa umblu sa bat pe la usile tuturor si sa te priveasca de parca ii esti dator cu ceva. ii admir pe stuparii care isi deconteaza achizitiile, am citit si eu ceva despre Apia parca, dar nu sunt omul care sa stau la usi, cand am fost prin vara la apia mi-au zis ca nu se mai depun dosare anu asta. la vatra permanenta am 40 h rapita si floare 200 h, o sa ma deplasez doar la salcam undeva mai la nord si ii pun pe o proprietate care ii apartine sotiei. nu am multi stupi, sunt incepator, asa ca nu cred ca va fi o problema.
talex

Mesajde ADITZU » 08 Ian 2013, 19:05

Pai si atunci de ce mai arunci cu piatra in balta , ai o baza melifera din ceea ce spui destul de variata asa ca nu trebuie sa iti mai faci griji pentru pastoral ramai la stationar si s-a rezolvat sanatate maxima
Multi bazaie precum albina , dar se mira ca nu iese miere
ADITZU

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE