Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Veninul de albine contra HIV

Mesajde badguy_goodguy » 10 Mar 2013, 16:03

S-a descoperit recent ca veninul albinelor poate anihila/lupta contra viruslui HIV, fiind un tratament mult mai bun decat cel actual intrucat nu afecteaza pe termen lung si celulele umane sanatoase.

Speram ca se va creea o noua piata, veninul de albine fiind folosit in prezent mai mult in scop naturist in prezent (daca stie cineva ca e folosit si pentru altceva decat acu-punctura sa ma luminize).

Cautare pe google:
https://www.google.com/#hl=en&safe=off& ... 66&bih=677

Sau situri directe:

http://www.medicalnewstoday.com/articles/257437.php
http://www.reddit.com/r/science/comment ... _kill_hiv/
http://westernfarmpress.com/management/ ... Farm+Press)
http://www.democraticunderground.com/1014420147
badguy_goodguy

Re: Veninul de albine contra HIV

Mesajde badguy_goodguy » 10 Mar 2013, 16:05

Si aici link cu stirea din Romania: http://www.antena3.ro/stiinta/studiu-an ... 06321.html

Speram ca pretul oferit de "companiile farmaceutice" sa fie unul onest iar cei prinsi ca falsica veninul precum se falsifica in prezent mierea sa fie aspru sanctionati de lege.
badguy_goodguy

Mesajde stefanmadalin » 10 Mar 2013, 16:53

Eu cred ca ar trebuii sa ne gandim la cate persoane pot fi salvate,nu la cati bani putem face.

Din pacate multe din aceste stiri,raman la stadiul de , stiri.
stefanmadalin

Mesajde kissi » 10 Mar 2013, 17:45

Parerea me este ca veninul de albine isi face efectul la cei care lucreaza direct cu albinele si stiu exact cum doare un ac de albina.
kissi

Mesajde badguy_goodguy » 10 Mar 2013, 20:54

Am auzit (aici pe forum cred) "credinte populare" cum ca veninul de albine ar duce la pierderea vederii (oribire) - partiala sau totala.

Stie cineva ceva?
badguy_goodguy

Mesajde Alexu » 11 Mar 2013, 21:50

badguy_goodguy scrie:Am auzit (aici pe forum cred) "credinte populare" cum ca veninul de albine ar duce la pierderea vederii (oribire) - partiala sau totala.

Stie cineva ceva?

Sunt doar povestioare , sunt intepat in fiecare weekend de 2-3 albine din 2004 incoace :lol: . Cica intepaturile de albine iti cresc imnunitatea , dar racesc iarna de iarna .... Poate nu are efect la mine :P
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde octav88 » 11 Mar 2013, 22:50

Daca racesti nu inseamna ca nu ai sistemul imunitar stimulat... comparativ cu ceilalati din jurul tau racesti mai greu? Si mai conteaza si sub ce forma racesti una este sa stai la pat si alta sa iti curga un pic nasul...
octav88

Mesajde Alexu » 11 Mar 2013, 22:55

M-am referit in comparatie cu alte persoane , racesc destul de des . Bunica mea intr-o iarna a consumat 2 kg miere cu protofil , in iarna aia nu a mai racit !!! :lol:
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde davcosti » 12 Mar 2013, 22:39

:arrow: "Intenționez să devin Stupar anul acesta la primul cules de Salcâm-Vatra stupinei-undeva în Argeș!"
Sunt multe remedii homeopate pe bază de miere sau propolis,venin de albine,și omul când nu mai are nici o speranță încercă orice. Totul într-o rețetă:
:arrow: Se spune ca să te vindece trebuie să și crezi!
:arrow: Cum a reușit Monica Tatoiu să vindece Cancerul cu Miere:
A luptat cu cancerul de două ori și l-a învins în ambele rînduri. Monica Tatoiu, figură cunoscută în lumea afacerilor după ce a condus compania Oriflame vreme de 14 ani a povestit în cadrul unui interviu despre tratamentul pe care l-a urmat și despre efectele miraculoase ale leacurilor naturale. Rețeta pe care a urmat-o Monica Tatoiu: - Lăptișor de matcă - 4 grame - Miere de salcâm, luată de la Plafar - 1,5 kilograme - polen măcinat - 300 de grame - ser fiziologic - 200 mililitri - tinctură de propolis - 150 de grame Toate ingredientele se amestecă, apoi pasta creată se pune la frigider. Se ia o linguririță dimineața, la prânz și seara, pe stomacul gol, sau cu ceai. Puteți mânca după 30 de minute.
davcosti

Mesajde lucky5strike » 13 Mar 2013, 00:18

Ca apicultor, doua chestii te pot afecta direct: fumul si spatele. Ambele trebuie gestionate foarte atent.

Am mai vazut studii care aratau incidenta scazuta a bolilor de inima, a cancerului la stupari, precum si la persoane care consuma frecvent produsele stupului.

Nu mai stiu unde se concluziona ca activitatea insasi, te predispune la un anumit tip de conduita sanatoasa, ca apicultorul e prin definitie un om echilibrat, putin predispus exceselor, iar cam aceleasi calitati se constata predominant si la consumatorii de produse ale stupului.

M-s bucura sa fie veninul stingerea unei boli fara leac.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mirel » 13 Mar 2013, 11:30

tata pana in '92 a lucrat la o vulcanizare, de unde s a ales cu probleme la genunchi,din cate imi aduc aminte regulat se ducea sa i traga apa , si cand merge practic ii ''trosneau'' genunchii....din anul 2000 de cand au inceput sa-l intepe albinele :) nu a mai avut nici un fel de probleme nici pana in ziua de azi....acum , ca a fost o minune sau ca a fost din cauza albinelor..!!!!...eu prefer sa o numesc minunea albinelor

cunosc o familie de apicultori (apicultura la ei fiind traditie de familie), vecini cu mine, in varsta de 91 el si 89 sotia ..... in fiecare primavara ii vad pe amandoi urcati in pomi sa i curete ...

ne'a dumitrescu, o alta cunostiinta, el spune ca e cel mai mare consumator de miere (oriunde pleaca are borcanelul de miere in plasuta) , m a sunat in toaman si mi e spus sa l notez si pe el cu 40 de regine pt 2013......anul asta face 101 ani si inca nu are nevoie de baston ;)
Crezi ca stii teorie si in stupina nu merge nimic.Crezi ca stii practica, stupii merg bine dar nu stii de ce.Daca imbini teoria cu practica,nu merge nimic si nici nu stii de ce. (nea' Gica).
0761194759
mirel

Mesajde kissi » 13 Mar 2013, 12:04

Poate sunt of-topic, dar dupa statistici cei mai longevivi sunt dirijorii iar dupa ei apicultorii. Intrebarea este de ce?
kissi

Mesajde octav88 » 13 Mar 2013, 12:56

Cred ca este vorba de apicultorii de meserie.... Oare ce este in comun intre cei doi apicultor dirijor: parerea mea lipsa stressului sau existenta lui intr-o foarte mica masura
octav88

Mesajde Mircea_63 » 13 Mar 2013, 14:13

Iata ce au in comun apicultorii si dirijorii:

Exista diferite stari ale creierului, in care acesta emite unde: alfa, beta, theta, delta. Acestea sunt caracteristice diferitelor stari: treaz, semi-adormit, meditatie, relaxare etc.

Este cunoscut ca meditatia, caracterizata si ea prin anumite frecvente, imbunatateste starea de sanatate si implicit prelungeste viata. Starea de meditatie -de exemplu- se exerseaza si nu se dobandeste cu una cu doua.
Aceste frecvente pot fi schimbate precum schimbi postul aparatului de radio, insa -cum spuneam- nu este la indemana oricui, ci presupune anumite tehnici, exercitii si multa practica. In asa ceva, yoghinii sunt experti!

Au fost create aparate care masoara aceste frecvente, iar subiectul unui experiment, in momentul in care primeste feed-back-ul aparatului, adica primeste informatia despre starea sa, invata mult mai repede sa controleze aceste stari.

Stuparii stiu ca pe unii ii inteapa albina, iar altii par sa fie oarecum protejati, deoarece "stiu" cum sa umble cu ele. Pentru a se coordona atat de bine o populatie foarte numeroasa de albine, in mod sigur ele comunica prin moduri pe care eventual le putem intui momentan, poate mai tarziu vor fi chiar demonstrate. Unul dintre aceste moduri tine chiar de aceste campuri electrice, caracterizate prin frecventa lor. Chiar si plantele emit campuri electrice si exista ipoteze cum ca plantele chiar comunica intre ele prin aceste campuri.

Stupul este un aparat potrivit pentru obtinerea acestei stari de comunicare oarecum subliminala din lumea viului. Cum? Simplu! Daca nu intrii in aceasta stare, ai toate sansele sa te intepe :lol: . Descoperi repede starea de calm, liniste, iubire fata de ganganiile astea intepatoare, altfel...renunti, exceptand cazul in care esti masochist.
Primesti un feed-back de la albine si asta te ajuta sa obtii o stare anume, specifica frecventei acelui camp electric. Stuparul practica o anumita stare psihica -oarecum asemeni yoghinilor si calugarilor budhisti, in momentul in care intervine in stup.

Un fel de rezonanta a viului, de a fi una cu natura. Amintesc de imblanzitorii de animale si chiar de Sfantul Daniel, cel aruncat in groapa cu lei flamanzi si caruia leii nu i-au facut nimic.
Precis s-a comportat cu ei ca si stuparul cu albinele. :D

Acum dirijorii! Dirijorul are la randul lui de intrat intr-o stare de vibratie cu intreaga orchestra si totodata cu muzica. Ce ziceti, n-am putea oare sa filmam un dirijor, iar la urmatorul concert sa asezam in acelasi fel orchestra, sa proiectam filmul si orchestra ar canta la fel?
Eventual daca nu o proiectie, fie si o holgrama?
N-ar merge! E nevoie de acea comunicare si acel camp dintre dirijor si orchestra, aceeasi pe care o are stuparul cu albinele lui.

Acuma, stim ca exista stupari si...stupari, la fel cum exista dirijori si...dirijori, dar in mare cam asta este explicatia.

O anumita stare necesara desfasurarii activitatii, stare pentru care primeste un feed-back, iar acea stare este cea care prelungeste viata, prin aducerea omului in armonie cu viul din jurul sau si cu sine insusi.

Explicatia imi apartine, iar daca cineva are o alta parere sau o explicatie mai buna, este binevenit.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde horia_ch » 13 Mar 2013, 15:05

:idea:
Heeeeiiii!!! Acum îmi dau seama de ce trece altfel timpul în stupină! Acu´i dimineaţă, acu´i seară! Îmi schimb frecvenţa undelor cerebrale!
Mersi, Mircea!
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE