Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Concurenta...au aparut bondarii!

Mesajde delorin I » 15 Mar 2013, 10:19

Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Re: Concurenta...au aparut bondarii!

Mesajde horia_ch » 15 Mar 2013, 14:00

Eu am "crescut" bondari, pe când eram copil şi îmi doream să am stupii mei (pe care nimeni nu mi-i cumpăra). Ăştia erau gratis şi îmi atenuau, oarecum, dorul de insecte înţepătoare.
Problema la care m-am împotmolit întotdeauna era iernarea mătcii. În fiecare toamnă, stupul se golea şi rămâneam "cu buza umflată".
Nici acum nu ştiu cum ar trebui să se facă, să nu pierzi matca aia blestemată...
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Re: Concurenta...au aparut bondarii!

Mesajde proapis13 » 15 Mar 2013, 14:07

Din cate am citit cel mai mare exportator de bondari polenizatori era Olanda
si se folosesc doar pt polenizarea culturilor in sistem inchis,sere,solarii terarii,etc
In sistem deschis nu se folosesc,cel putin din cate cunosc eu datorita daunatorilor
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE