Firma producatoare are o versiune de soft comerciala, singura diferenta dintre cea comerciala si cea free fiind ca cea comerciala poate lucra cu volume foarte mari de date, fiind gazduite pe baze de date oracle sau sql de la microsoft, permitand conectarea la distanta si gazduirea serverului oracle sau sql pe o unitate separata. Versiunea free opereaza doar local pe o baza de date sqlite, dar are exact aceleasi facilitati de operare. Singura diferenta este ca nu se poate lucra la distanta. Desi... cunoscatorii pot depasi si aceasta problema

). Problema ar fi doar de personalizare a programului pentru ca mananca ceva timp. Dar cu manualul se poate. Manualul este in limba romana. In momentul de fata lucrez pe domeniul de consultanta IT, dar am si o stupina pe care o vizitez saptamanal. Avand aceste doua elemente, mie personal mi-a venit destul de usor sa fac personalizarile necesare. Partea frumoasa nu este cea care presupune sa bagi date, ci aceea in care ai nevoie sa filtrezi inregistrari in functie de diverse criterii, sa iti faci rapoarte astfel incat sa eviti deschisul inutil al stupilor si sa intervii punctual, ritmic si planificat doar acolo unde este necesar. O buna organizare economiseste timpul si de aceea am adoptat aceasta metoda. Pentru unii poate parea un moft, dar va asigur ca nu este. De acord, se poate face un registru de stupina si se pot inregistra operatiile. Problema apare la cautari, filtrari si rapoarte customizate. Fizic e mai greu si mananca timp mult.
Va salut cu respect.