Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Help va rog

Mesajde Odey » 07 Iun 2013, 11:54

Buna ziua tuturor, intr-o saptamana maxim, doresc sa cumpar vreo 3 sau 4 rame cu albine, si as dori sa pun niste intrebari pt inceput
1.Cum imi dau seama cand albinele de pe cele 4 rame sunt prea multe si nu mai au spatiu? ca sa stiu sa pun o a 5 -a rama.
2.Cam in cat timp eclozeaza puietul si devin lucratoare tinere?

Sunt incepator,si as dori daca puteti sa raspundeti sincer si sa ma ajutati :)
Multumesc anticipat
Have a nice day :*
Cadeeeeeeeeeeee!!!Da-te ma ca cade!!!
Odey

Re: Help va rog

Mesajde jenica67 » 07 Iun 2013, 12:32

Odey, fara suparare prima data cand te apuci sa faci ceva, intai te documentezi si vezi ce ai de facut. Cum intreaba multi pe aici, rezulta ca le este lene sa citeasca o carte si sa asteapta, ca altii sa le raspunda la toate intrebarile. Acum ca esti la prima postare o sa iti raspund, dar dupa cum te-ai exprimat nu rezulta ce cumperi ?
1. Daca cumperi rame de albine fara matca, in urmatoarele 50 de zile nu o sa iti creasca numarul de albine (duar cu cele care eclozeaza) ci o sa mai scada. Rama a 5-a o pui cand ramele exterioare, sunt ouate pe fetele dinspre centru.
2. Puietul este capacit la 9 zile si eclozeza dupa 21 de zile. Culegatoare devin in functie de imprejurari dupa 1-3 saptamani.
jenica67

Mesajde Odey » 07 Iun 2013, 12:43

multumesc mult,am citit de pe net mai mult despre albine si am si vb cu multi prieteni care sunt vechi, cu cat pui mai multe intrebari cu atat aflii mai multe
normal ca doresc sa cumpar rame cu matca cu tot, adica la 3 sau 4 rame sa fie cate o matca.Apoi se vor inmultii ele.
demult m`am tot gandit sa ma apuc de albine si am ajuns la concluzia ca merita,am dobandit niste cunostinte de baza care ma vor putea ajuta.
Oricum,multumesc mult pentru postare.
Odey

Mesajde Ioan Guist » 07 Iun 2013, 13:21

Te salut Odey,

Inceputul e ...cu peripetii intodeuna.
Vrei sa fi ajutat? Complecteaza la profil si localitatea unde sunt stupii.Macar judetul.Conteaza cand se vor emite pareri din partea colegilor..Ca una sunt stupii din harghita si alta cei din giurgiu.
De asemenea, cand esti anonim, vei primii sfaturi ca pentru ...anonimi.Impersonale adica.

Cat despre afirmatia ta ca ..." apoi se dezvolta ele" , nu e chiar asa.Propietarul (stupari suntem doar dupa 3 ani ) este raspunzator cafamilia de albine sa fie in cules permanent.Asta inseamna ca trebuie sa fie o crestere in greutate de macar 1 kg pe saptamana.Nu este cules? Se muta stupii la sursa de cules sau se atministreaza hrana.
Logica e simpla.Cresterea de faguri si de albina, inseamna consum mare de energie, pe langa cresterea in material biologic efectiv.Daca nu intra de afara nimic, albina stagneaza.Aritmetica e simpla simpla.Nu se creste , nu se "ingrase" daca nu intra pe urdinis.

Succes.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Odey » 07 Iun 2013, 13:29

Locuiesc in Cluj-Napoca, intr`un sat numit Baciu, si am o gradina mare, perfecta pentru a intretine stupi , plus ca este o gramada de salcam frumos, si mai multe flori din care isi pot procura polenul.
Ma uit foarte mult la filmulete gen "Stuparitul incepatorilor" si alte titluri asemanatoare.
Si stiu ca trebuie si hranite cu sirop special pt albine, si am sa cumpar, vreau sa cumpar ceea ce are nevoie stupul pentru ca albinele sa nu fie nevoite sa roiasca.Deci am salcam mult in gradina, si daca va fi nevoie le voi hrani.Acuma inceputul e mai greu..pana prind putina experienta..oricum, va multumesc pentru timpul acordat.
Odey

Mesajde jenica67 » 07 Iun 2013, 13:46

Oricat salcam ai in imprejurimi, acesta infloreste abia la anul. Nu le ajuta cu nimic anul asta. Cat despre roire, nu iti fa probleme, ca nu o sa ai prea curand. Cat priveste cunostiintele, nu trebuie sa ne justifici noua, alea sunt pentru tine, noi vedem din exprimarea ta in ce constau. Eu iti urez bafta, si sa ajungi un apicultor iscusit, dar daca nu inveti, va fi greu pentru albine.
jenica67

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE