Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

depopulare pe pavilion

Mesajde lexa » 20 Iul 2013, 22:22

Buna seara. Sunt la FS de trei saptamani si am constatat dupa cateva zile de la sosire ca mai mult de jumatate din familiile de pe pavilion au suferit o depopulare masiva in sensul ca albina culegatoare din partea din spate a pavilionului a plecat in stupii din fata suprapopulandu-i. Nu stiu care este cauza . Daca cineva de pe forum a mai intalnit asemenea situatie poate ma lamureste.
Trebuie sa mentionez ca am mai fost exact in aceasta locatie in urma cu doi ani si nu am avut probleme de genul asta.
lexa

Re: depopulare pe pavilion

Mesajde lache » 20 Iul 2013, 22:35

E bine ca s-au dus tot la tine. Ale mele s-au dus la o alta stupina pentru ca era pe directia de zbor.( Cineva a venit cu un pavilion si l-a trintit cum i-a venit lui bine). Din cite m-am documentat, cind este vreme nefavorabila, in special vint, albina se duce la stupul cel mai apropiat si este primita fara probleme.
In situatii din astea, unul ar trebui sa plece. Dar stuparul respectiv, desi promisese ca pleaca peste o zi, a uitat...
lache

Re: depopulare pe pavilion

Mesajde lexa » 20 Iul 2013, 23:03

E bine si nu prea, pentru ca de la familile care si-au pierdut aproape toata culegatoarea nu am extras aproape minic, iar la multe din cele la care s-a lucrat ,, de claca,, s-au pierdut matcile.
lexa

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE