Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

o observatie dupa o ploaie de vara

Mesajde Hropaciov » 15 Aug 2013, 22:30

Salut!
Am observat ca dupa o ploaie de vara intr o zi caniculara albinele ies masiv din stupi ca si cum ar fi stimuate de un cules sau ca un zbor de orientare.Stie cineva sa explice fenomenul?
Hropaciov

Re: o observatie dupa o ploaie de vara

Mesajde Mircea_63 » 15 Aug 2013, 22:36

Cred ca e cald in stup. S-au "pitit" de ploaie, de nevoie, dar dupa ce se opreste ploaia, gata, la munca, doar n-or sa stea toata ziua in stup! :D

In timpul zilei sunt plecate pe diferite distante, intra una, iasa alta venita de la 1-2 km etc. oricum, sunt multe pe afara. Dupa ploaie e toata lumea acasa, asa ca atunci cand incep sa iasa iti par grozav de multe comparativ cu traficul zilnic. E ca atunci cand se deschide bariera.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde stroe » 17 Aug 2013, 13:20

Cred ca ai prins iesirea albinei tinere la zbor simultan la toti stupii( dupa ploaie a iesit toata stupina in acelasi timp, altfel ies la ore diferite)
stroe

Mesajde namzeb » 18 Aug 2013, 18:20

Da cred ca a iesit tineretul la zbor de recunoastere.Ies la zbor si dimineata si seara si se mai intimpla sa eclozeze la majoritatea familiilor odata si mai ales dupa ploaie cind aerul este racorit ies majoritatea albinelor tinere la zbor de recunoastere.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE