Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Opinia dvs.

Mesajde comi » 28 Aug 2013, 23:31

5,4mm dimensiunea celulei artificiala
4,9mm dimensiunea celulei naturale
4,7mm dimensiunea celulei Apis mellifera scutellata
Credeti ca putem folosi celula de scutellata care are 4,7mm la albinele noastre cu toata ca este o diferenta de doua zecimi?
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Re: Opinia dvs.

Mesajde kamy » 29 Aug 2013, 07:08

Oricum o folosesti involuntar dupa oarece generatii de puiet eclozionate!
kamy

Mesajde samuellazea » 29 Aug 2013, 09:43

Adevarat. Dupa cateva generatii de puiet se stie ca celula se micsoreaza, ceea ce nu e bine pentru albine. Ele fiind mai mici si mult mai predispuse boliilor. Acum intrebarea care vreau sa o pun eu: esti dispus sa incepi direct cu celule mai mici? Cat de mica ajunge o astfel de celula dupa cateva generatii de puiet?

Toate cele bune,
Sami
samuellazea

Mesajde cristi x » 30 Aug 2013, 07:45

pe orice tipar albina construieste si celule de trantori.??????
concluzia mea este de multa vreme ca albina are tiparul ei si tine mai putin cont de niste hexagoane mai bine sau mai putin imprimate.
in unii stupi am faguri destul de vechi, nu mi se pare ca albina ar fi degenerata.
nu am citit asa ceva, dar eu cred ca amprenta genetica a albinelor este f clara, iar jocul asta al unora cu dimensiunea 2d a celulei este compensata de dimensiunea 3d prin adancirea celulei.
cristi x

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE