Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

pot scoate mierea din fagure fara centrifuga

Mesajde cosmin_20007 » 14 Dec 2013, 23:29

salutari la toata lumea de pe forum...as vrea sa achizitionez si eu unu doi stupi pt inceput si as vrea sa stiu si eu daca se poate scoate mierea din fagure fara centrifuga ca din cate am vazut pe net este foarte scumpa o centrifuga si pana invat sa am si eu grija de stupi nu cred ca merita sa dau atatia bani pe ea astept raspusurile voastre....multumiri antipate
cosmin_20007

Re: pot scoate mierea din fagure fara centrifuga

Mesajde mihaistupar » 14 Dec 2013, 23:32

pune in calcul o carte serioasa, si pe urma vezi si de centrifuga. sa nu ai unde sa mai depozitezi fagurii si ii dai la schimb pe o centrifuga veche.. bingo!
;)
mihaistupar

Mesajde ovidiu_78 » 14 Dec 2013, 23:42

teoretic poti... storci in mana fagurele :lol: :lol: :lol:

eu iti zic sa lasi centrifuga deoparte..inca nici nu ai stupi si te gandesti la centrifuga?vei gasi un apicultor la care sa storci cateva rame sunt sigur...eu zic sa te pui cu burta pe carte,forum...si intreaba pe aici una alta,daca in prealabil nu ai gasit raspuns in carti sau pe forum...mai un nr de tel de la un apicultor din zona ta(puneti la avatar zona,localitatea de unde esti)...il mai stresezi un pic :lol: ..dar asa e la inceput

sanatate si spor sa ai
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde comi » 15 Dec 2013, 02:02

Incearca cu o presa
Daca lupul ti-a mancat un dusman asta nu inseamna ca lupul este prieten cu tine
comi

Mesajde jenica67 » 15 Dec 2013, 10:21

Poti sa iti faci singur o centrifuga pentru o singura rama, am mai pus filmuletul pe forum, cauta-l ca il gasesti sigur.
jenica67

Mesajde teinegru64 » 15 Dec 2013, 10:39

cosmin_20007 scrie:salutari la toata lumea de pe forum...as vrea sa achizitionez si eu unu doi stupi pt inceput si as vrea sa stiu si eu daca se poate scoate mierea din fagure fara centrifuga ca din cate am vazut pe net este foarte scumpa o centrifuga si pana invat sa am si eu grija de stupi nu cred ca merita sa dau atatia bani pe ea astept raspusurile voastre....multumiri antipate

Sunt mai multe solutii...depinde de starea mierii in fagure.... lichida ,fluiba cristalizata, zaharista , opaca, etc.Nu prea am timp acum sa le pun pe toate.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde nicu has » 15 Dec 2013, 10:50

un prieten a avut 3 stupi si lasa la rama cu mierel a soare intr-o galata si a inprovizat cu perdele o camere de extras si asa a stors ramele dar nu cred ca o sa puteti stoarce binele ramele
parerea mea cautati o centrifuga chiar si mai veche gasiti sigur
nicu has

Mesajde Mircea_63 » 15 Dec 2013, 11:02

Pentru inceput tai fagurii cu miere din magazine in dreptunghiuri sau patrate, ii pui in caserole transparente si de marime potrivita, ii vinzi asa cum sunt (au mare succes si pret bun)si din banii adunati iti cumperi o centrifuga.

Din doi stupi ar trebui sa ai 20 kg de miere. Poti obtine mai mult, dar si mai putin. La pretul obtinut pe cantitatea asta la mierea "in sectiune" -asa se numeste modul asta de prezentare comerciala- ti-ar ajunge pentru o centrifuga. Cantitatea asta o vinzi destul de repede.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde perma » 15 Dec 2013, 11:36

Poti, dar vei distruge fagurii. Cum am procedat eu: faci rost de un lighean (curat) si o lingura (la fel de curata). Dupa ce scoti ramele din stup te duci intr-o camera in care albinele n-au acces si razui cu lingura mierea (impreuna cu fagurii) in lighean. Nu trebuie sa apesi foarte vartos si te opresti in momentul in care dai de foita artificiala. Mierea o strecori ulterior printr-o perdea sau plasa de tantari. O sa fie nasol, o sa te naclaiesti tot, dar la sfarsit o sa mananci miere. Cel mai bine scrie matalutza in profil locul unde vrei sa ai stupina si sigur o sa gasesti la o distanta acceptabila un apicultor care te va ajuta.
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde dorindafi » 15 Dec 2013, 11:54

cosmin_20007 scrie:salutari la toata lumea de pe forum...as vrea sa achizitionez si eu unu doi stupi pt inceput si as vrea sa stiu si eu daca se poate scoate mierea din fagure fara centrifuga ca din cate am vazut pe net este foarte scumpa o centrifuga si pana invat sa am si eu grija de stupi nu cred ca merita sa dau atatia bani pe ea astept raspusurile voastre....multumiri antipate

se poate , sigur ca se poate numai bunavointza sa ai

shi uite cum: cu ceva timp in urma intr-o primavara m-am apucat shi eu de stuparit
nu aveam centrifuga shi nu shtiam nici daca voi scoate miere
am vindut un bun din gospodarie shi sa rezolvat situatzia .
dorindafi

Mesajde TDI » 15 Dec 2013, 14:23

Facand o sinteza din punctul meu de vedere: daca produci miere ai nevoie de centrifuga, daca nu produci miere nu ai. De la un borcan la 100 te descurci si cu metodele artizanale sugerate de colegi, eventual cu imprumutul... - mai departe apar alte costuri.
TDI

Mesajde redoo » 15 Dec 2013, 21:22

Uite ca sa si calculat de ce ai nevoie sa extragi mierea fara o centrifuga...http://www.youtube.com/watch?v=U0tbPhWWrFo
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE