Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

tava la topitor solar,pentru colectare ceara

Mesajde unincepator » 22 Mai 2014, 13:46

bunaziua,am problema cu tava colectoare la topitorul de faguri,solar,adica am dintabla zincata si sa gaurit prin ruginire.Si as vrea sa fac din placi de plasti de 3,5 mm grosime dar nu stiu cum ,cu ce sa le ambin.Solutie de ambinatsi tehnica de lucru.Varog daca cineva ma poate ajuta.Multumesc mult si cules bogat la albine.
unincepator

Re: tava la topitor solar,pentru colectare ceara

Mesajde gigibecalul » 22 Mai 2014, 16:44

Salutare. Eu mi-am făcut câteva colectoare de polen din plastic, la care, la fel, a fost nevoie de îmbinare la unghi de 90 de grade. Pentru îmbinare, am folosit colțar de plastic pentru faianță, pistol de lipit cu bagheta de plastic (prin metoda topirii). În plus, în punctele de maximă tensiune, am prins cu pop-nituri speciale pentru plastic (se deschid ca o floare). Ai mai jos un link, ca să-ți faci o idee. Dacă e vre-un lucru neclar, zi-mi și te ajut. Iartă-mi adresarea la persoana a II-a, însă nu îți cunosc vârsta.

viewtopic.php?f=15&t=3151&start=464

viewtopic.php?f=15&t=3151&start=560
"În mintea mea e numai bine
La mine-n suflet e doar cald
Domesticesc de drag albine
Și-n roua raiului mă scald"
(Sergiu Cipariu)

"Dă-i albinei ce-i trebuie, fără să te zgârcești, și te va răsplăti la prima ocazie."
(C.V.)
gigibecalul

Mesajde PAGANEL » 23 Mai 2014, 22:37

Pilitura fina din plasticul respectiv, o bagi intr-un borcan, o acoperi cu diluant si o lasi pana se topeste plasticul(2-7 zile). Cu acea pasta lipesti placile de plastic, in ce mod doresti. Daca plasticul este moale, in 2-3 zile se poate folosi pasta rezultata. Daca este mai tare, o sa dureze. Cu cat pilitura este mai fina, cu atat se topeste(dizolva) mai repede. Sa pui capac la borcan.Spor.
Da de ce?
PAGANEL

Mesajde unincepator » 31 Mai 2014, 22:37

Da multumesc la ambii dar mi se pare mai buna a doua idee.Multumesc.
unincepator

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE