Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

calitate miere. cum o extragem

Mesajde alin m » 01 Aug 2011, 11:14

Ola
Am fost in vizita pe la doi vecini de cimp si am vazut ca oamenii extrageau la FS, mierea fara a fi capacita. Explicatia lor era ca daca inclina rama si nu cade nimic se poate extrage. Ce ar mai fi nectar oricum sare cind scutura rama de albina -ei avind orizontali. De citiva ani buni au inceput sa extraga in felul asta si au productii mai mari. Unul din ei anul acesta a scos de la 30 familii, la 3 extractii, 1000 kg.
E corect, e sanatos, e bine si asa ?
alin m

Re: calitate miere. cum o extragem

Mesajde Yojen » 02 Aug 2011, 08:56

mierea buna de extras trebuie sa fie capacita 1/3 din partea superioara, am mancat miere de pe niste faguri dintr-un stup care a avut accident s-a rasturnat si nu era capacita (miere tei), avea gust putin mai slab ca cea capacita si era muuuul mai lichida.
Când te duci să cauţi miere, trebuie să te aştepţi să fii înţepat de albine.
Yojen

Mesajde liviu1965 » 02 Aug 2011, 10:15

Din cate stiu, albina capaceste cand mierea are un anumit procent de apa.Nu intru in amanunte....de chimie....ca nu ma pricep.Albina stie mai bine cand si de ce capaceste.In rest fiecare apicultor face cum stie el cel mai bine
liviu1965

Mesajde alin m » 06 Aug 2011, 15:05

liviu1965 scrie:Din cate stiu, albina capaceste cand mierea are un anumit procent de apa.Nu intru in amanunte....de chimie....ca nu ma pricep.Albina stie mai bine cand si de ce capaceste.In rest fiecare apicultor face cum stie el cel mai bine

Dupa cum ai zis e vorba de pricepere. am mai gasit pe vechiul forum scoaterea mierii fara sa fie capacita dar acolo oamenii respectivi scriau ca foloseau un refractometru. Oricm cei vechi vad ca nu isi dau cu parerea deci se poate considera topic INCHIS
alin m

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE