Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

cum mai merge pe la voi?

Mesajde cristi arad » 15 Iun 2014, 13:18

Bine v-am regasit; pe la noi scartziie tare, culesu-i slab, vremea capricioasa cu vant, sperante sunt la floarea soarelui cred, teiul este o poveste la care eu nu risc la mine in zona (se suprapune ca si timp cu floarea soarelui); am venit ieri din serbia si sirbii astia au o vreme buna , insorita, calda cu ploi calde si fara vant dar si fara canicula ( spun asta pt ca ing agronom fiind - am remarcat la porumb o "destindere" foliara normala, spre deosebire de la noi unde porumbul are vizibine semne de stress hidric adica frunzele puternic adunate chiar rasucite). In fine, cum mai merge pe la voi?
cristi arad

Re: cum mai merge pe la voi?

Mesajde tuturicius » 15 Iun 2014, 13:34

La tine la Curtici precis este vreun soi de microclimat in zona ta, pentru ca la mine la Siria porumbul are o destindere foliara mai mult decat normala, practic sunt ca fruzele de bananier. Am trei hectare de porumb zaharat, acuma trei zile mi-am mai luat o aripa de ploaie, ieri mi-am luat inca o motopompa, dar acum imi dau seama ca nici nu stiu de ce le-am mai luat, nu ploua dar umiditatea in sol creste in loc sa scada, temperatura este optima, umiditatea in aer este perfecta, albinele sunt langa deal, au spor de 3-4 kg pe zi, si, fenomen interesant, depoziteaza mierea direct pe sortimente - o rama tei, o rama mur, o rama poliflora si dupa ce le umplu o iau de la capat. Iuhuuuuu!!!! Uraaa!!!!!! Ce mai ... muta-te la Siria, ca si asa nu e departe :lol:
tuturicius

Mesajde tuturicius » 15 Iun 2014, 13:36

Cum zicea Udrea parca ... Siria The Land Of Choice!!!!!
tuturicius

Mesajde cristi arad » 15 Iun 2014, 13:43

tuturicius scrie:Cum zicea Udrea parca ... Siria The Land Of Choice!!!!!

:) radem glumim, bem, f...., platim :)
cristi arad

Mesajde cristi arad » 15 Iun 2014, 13:44

:lol:
tuturicius scrie:La tine la Curtici precis este vreun soi de microclimat in zona ta, pentru ca la mine la Siria porumbul are o destindere foliara mai mult decat normala, practic sunt ca fruzele de bananier. Am trei hectare de porumb zaharat, acuma trei zile mi-am mai luat o aripa de ploaie, ieri mi-am luat inca o motopompa, dar acum imi dau seama ca nici nu stiu de ce le-am mai luat, nu ploua dar umiditatea in sol creste in loc sa scada, temperatura este optima, umiditatea in aer este perfecta, albinele sunt langa deal, au spor de 3-4 kg pe zi, si, fenomen interesant, depoziteaza mierea direct pe sortimente - o rama tei, o rama mur, o rama poliflora si dupa ce le umplu o iau de la capat. Iuhuuuuu!!!! Uraaa!!!!!! Ce mai ... muta-te la Siria, ca si asa nu e departe :lol:
cristi arad

Mesajde tuturicius » 15 Iun 2014, 13:52

Am uitat sa spun ca mai si forez inca un putz, de unde aveam o presimtire ca o sa iasa apa minerala dar acum deja presimt puternic ca o sa iasa titei asa ca io deja scimb butoaiele pentru miere cu barili, petrolierul asteapta pe mures la incarcare si pe mine ma doare deja la banana! Businessul cu titei e cel mai tare biznis! Pune-te si tu degraba si foreaza un putzzz!
tuturicius

Mesajde cantemir » 15 Iun 2014, 14:06

tuturicius scrie:... acum deja presimt puternic ca o sa iasa titei !

:shock: Vorbesti serios?
Inaintea titeiului apar gazele...
Poti transforma putul ala in tun, cum nici nu te-ai gandit!!!
... si poti deveni primul apicultor in spatiu, in bermude si in slapi calare pe o prajina de foraj!
cantemir

Mesajde tuturicius » 15 Iun 2014, 14:12

Apicultor spatial ... imi place ideea! O sa culeg praf de stele!
tuturicius

Mesajde tuturicius » 15 Iun 2014, 14:49

Cantemire da' acuma zi-ne si noua cum mere pe la tine :)
tuturicius

Mesajde tuturicius » 15 Iun 2014, 15:05

Cristi, agronom fiind, comenteaza te rog un pic cum vezi anul asta floarea soarelui :)
tuturicius

Mesajde cantemir » 15 Iun 2014, 15:46

tuturicius scrie:Cantemire da' acuma zi-ne si noua cum mere pe la tine :)

...Gheata la mal!

...cantemir, pentru a treia oara in doi ani... o ia de la-nceput!
Cu toate ca stie ca perseverenta e atu-ul prostului, el persevereaza!
Oricum, a trecut la un nivel superior: nu se mai vaiata!

Faptul ca a trecut de la Chilly Willy la pinguin imperial, spune ceva! Nu?
cantemir

Mesajde tuturicius » 15 Iun 2014, 16:05

Nu te lasa Cantemire!
Apicultura are multe ramuri. Io vreau sa ajung pinguinul ala care danseaza, nu mai stiu cum il cheama ...
tuturicius

Mesajde tuturicius » 15 Iun 2014, 16:12

Gata l-am gasit pe IMDB. Mumbleeee vreau eu sa fiiiu!!!
A luat si un oscar. Si io o sa iau unuuu!!!
tuturicius

Mesajde Ted » 15 Iun 2014, 22:13

La noi in S-E, vineri ,ne-am luat o grindina,de am ramas cu,cucuie aproape la propriu.Nu a mai dat asa grindina de aprox.7ani.Atunci a facut via must pe loc.Acum a rupt lastarii,a culcat finul de la care asteptam un cules de intretinere.Si chiar incepuse sa culeaga ceva,ceva.Acum s-a mutat speranta la fl.soarelui.Parca ne este frica si sa mai speram.
Aristotel: "Dumnezeu, care nu poate fi văzut de muritori, se vădeşte din lucrurile Sale"
Ted

Mesajde tuturicius » 15 Iun 2014, 22:32

Nasol de tot! Imi pare rau pentru tine! Am si eu vie si mai si lucrez pana la 30 de hectare, plus 3 hectare de porumb zaharat. Orice sa vina, numai o grindina de asta nu ca e nasol de tot. Imi aduc aminte acuma de tatucul Iliescu, l-am retinut cu mai multi ani in urma, a zis si el ceva adevarat, inginer nu mai stiu de care fiind el: oameni buni, incalzire globala, temperatura mai mare in atmosfera adica energie mai mare in atmosfera adica fenomene atmosferice mai pronuntate. Cand bate vantul bate frate ... cand da cu grindina da frate ... nu se joaca ...Pana acuma pe mine m-a ocolit de fiecare data, dar, probabilistic, pana la urma o sa capat si eu una. Numa sa nu fie anu' asta ... :roll:
tuturicius

Mesajde Albinel » 15 Iun 2014, 22:32

"naspa " rau azi vazui primul egal dupa o pierdere de 11kg la cantar :oops:
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE