Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

albine agitate

Mesajde albinuta vesela » 25 Iun 2014, 14:22

Buna ziua, numele meu ele ionut , sunt un incepator avand 5 familii de albine.De la un timp de vreme nu ma pot apropia de un stup .Dau podisorul la o parte si nu apuc sa ma uit pe o rama si albinele sar sa ma intepe cca. 30 .Va rog sa imi dati un sfat ,va rog ca nu prea stiu ce sa le fac.Mentionez ca fumul numai are efect asupra lor.
albinuta vesela

Re: albine agitate

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Iun 2014, 14:56

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
schimbi matca si ai rezolvat problema !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde albinuta vesela » 25 Iun 2014, 14:57

ves.lucian.zabrani scrie:bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!!
schimbi matca si ai rezolvat problema !!!

nu are nici macar 1 an !
albinuta vesela

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Iun 2014, 14:59

si ce conteaza ??? daca vrei sa nu mai fie agresive , asta trebuie sa faci !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Iun 2014, 14:59

si ce conteaza ??? daca vrei sa nu mai fie agresive , asta trebuie sa faci !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde albinuta vesela » 25 Iun 2014, 15:04

ok iti multumesc ;) ;) ;) ;) ...........cum se face scimbarea ?? intentionez sa imi cumpar o matca imperecheata si sa imi fac un roi .
albinuta vesela

Mesajde ignatov andrei » 25 Iun 2014, 19:13

albinuta vesela scrie:ok iti multumesc ;) ;) ;) ;) ...........cum se face scimbarea ?? intentionez sa imi cumpar o matca imperecheata si sa imi fac un roi .

Muta-i (schimba-i) locul in stupina. Va pierde culegatoarea, astfel vei putea umbla la el.
ignatov andrei

Mesajde dicu.ion57 » 25 Iun 2014, 19:39

Daca stupul a fost agitat si rau de la inceput ,colegul are dreptate ,trebuie schimbata reg.Daca a devenit agresiv pe parcurs poate sa fie si lipsa de cules,asa ca inainte sa schimbi reg cauta si stimileaza citeva zile la rind ,cu sirop de zahar ,si daca persista sa fie agresiv in continuare subscriu si eu la ce te-a indrumat colegi .
dicu.ion57

Mesajde albinuta vesela » 28 Iun 2014, 15:50

Nu prea pot schimba regina ca sar sa ma intepe cate 50, ca turbatele.Osa incerc sa ii schimb locul
albinuta vesela

Mesajde proapis13 » 28 Iun 2014, 16:09

albinuta vesela scrie:Nu prea pot schimba regina ca sar sa ma intepe cate 50, ca turbatele.Osa incerc sa ii schimb locul

Ia vazi ca nu cumva cauza agitatiei sa fie o colonie de furnici prin apropiere :!:
Au obiceiul ca in perioada asta sa-si care ,,ouale'' in podisoarele stupilor sau sub fundul acestora ;)
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde vlad » 29 Iun 2014, 09:42

ai spus ca matca e de anul asta . inseamna ca in lada e ,posibil , un roi . agresivitatea albinelor e data de mai multi factori ; in cazul tau , la cauze, as merge pe lipsa de cules si urdinis marit exagerat.
pana sa schimbi matca afla care sunt cauzele care sa-ti dea manifestarea asta a albinelor .daca ai cules si agresivitatea se manifesta doar la asta ,solutia ai aflat-o mai sus . afla cauzele ,apoi actioneaza
vlad

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE