Salutare,
Ca orice apicultor cu stupii varsati am inceput sa analizez serios trecerea ( macar partiala) pe sistem pavilionar. Printre multe lucruri de luat in seama ar fi si transportul pe distante mai mari a pavilionului. Sa zicem ca pe la rapita/salcam 1 as rezolva-o cu un tractor mai mare..sa zicem. Ca si aici trebuie un tractor rutier cu toate actele OK daca iesi pe drumurile nationale sau daca te indepartezi prea mult de comuna de unde ai plecat.Deocamdata nu imi permit sa imi iau si camion sa il trag eu..asa ca voi fi nevoit sa apelez la camionagii.
Cum e situatia prin tara? La pavilioanele de 7-10-12-18 tone mma se mai gasesc vehicule tragatoare si mai ales soferi dispusi sa piarda o noapte sau cateva ore pentru a te transporta? Eu voi face pastoral in zona de sud a Bucurestiului dar e posibil sa fie drumuri si in zona de deal sau spre baragan . Sunt colegi pe aici care ma pot ajuta cu o parere? Care mai sunt preturile pe km? Cat de mult fac nazuri ( sau nu fac, ca e criza) cand le spui ca trebuie sa intre pe camp/in padure/pe drumuri accidentate? Merita sa imi iau in prima faza pavilion sa apelez 1-2-3 ani la cineva sa ma duca si apoi sa iau camion sau sa fac un efort si sa iau de la inceput camionul meu?
Multumesc