Satul unde am eu stupii, este un sat uitat de lume, cu toate astea pana acum 2-3 ani a trait acolo un batran care avea cativa stupi. Intre timp batranelul sa dus la cele vesnice, iar stupii au ramas in paragina, in sensul ca nu prea se mai ocupa nimeni de ei. Pe langa sat (600-700 distanta fata de stupii mei) trece un rau, iar pe malul raului este o liziera destul de mare de salcami batrani, care sunt plini cu roi de albine. Zic plini pentru ca in vara am intrat sa verific ce si cum si nu am reusit sa numar toti roii din scorburi. De fapt tot satul este plin de roi de albine prin toate scorburile. Am cumparat un teren acolo pentru albinele mele, si am un copac batran care trebuie sa il tai la vara pentru ca e pozitionat foarte prost, si in acesta am un roi.
Acum intrebarea este: cum pot sa capturez acesti roi, sau o parte din ei fara sa tai sau sa decupez in copaci? Este exclusa aceasta varianta din mai multe motive: natura, padurar, lege ......+ ca asta ar insemna sa imi tai creanga de sub picioare pentru ca sunt salcami.
Daca aveti idei, sau ati mai facut asa ceva, va rog ajutati-ma si pe mine.
Roiul de la mine din gradina in ziua de ajun si-a facut zborul de curatire, deci mai traieste.