Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Analize ceară

Mesajde nicus » 25 Feb 2015, 15:28

Presupunand ca vreau sa cumpar ceara/foite din tara sau de afara, de la vecin sau necunoscut, din UE sau non-UE, unde pot sa fac analize ? Cat ma costa ? Ce analize mi se ofera?

La institut:
aciditate, saponificare, esteri, punct topire. 200ron
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Re: Analize ceară

Mesajde cristi_vidican » 25 Feb 2015, 15:39

Dacă vrei o analiză corectă, te faci că vrei să cumperi faguri de la un producător serios (care să aibă într-adevăr marfă bună). De preferință și boștinar.
Îi arăți fagurii și-i spui să-ți facă o analiză.
Analiza iese din mână și-ți va spune câtă ceară au fagurii.
Nu-ți va spune și cum a constatat. Sau mă rog, o va face dacă fagurii ce ți-i vinde sunt de calitate.

P.S. Am făcut asta cu un boștinar. I-am dat ceară la schimb și a dorit să o testeze. A luat o bobiță și i-a verificat elasticitatea la cald.
I-am spus că n-am emoții pt că e ceară din căpăceală (marfa asta e păcat că a ajuns la ei).
Imediat am văzut că-i place marfa, așa că am trecut la negociere.
Nu-s bun evreu, dar am reușit să-l facă să nu mai facă scăzământ.
Apoi după ce am aflat mai multe (că de fapt acum se cumpără ceară ca să o bage în înlocuitori), cred că puteam negocia mult mai bine.
Voi ști pe viitor.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE