Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Amplasarea stupilor vs. agresivitate

Mesajde asd » 10 Aug 2015, 10:13

Avand in vedere ca mi-am crescut binisor stupina anul asta sunt putin ingrijorat in privinta efectelor negative asupra satenilor care vin la fan vara. Ma gandeam sa inchid cu un gard electric terenul din spate pe care il mai am si sa amplasez stupii foarte rasfirat(latimea terenului este de 13m). In felul asta albinele vor fi mai putin stresate si implicit mai putin agresive.

Am albine foarte blande si nu tolerez albinele agresive. Lucru in pantaloni scurti, doar cu masca pe figura insa eu sunt obisnuit cu intepaturile.

Ma gandeam la un gard electric pentru ca sunt ursi in zona si cu un gard clasic nu as avea protectia necesara.

Ce ma sfatuiti?
asd

Re: Amplasarea stupilor vs. agresivitate

Mesajde asd » 10 Aug 2015, 10:18

Idea e ca momentan pe directia de zbor e o concentratie de albina foarte mare. In zona respectiva te cam lovesc din zbor si te mai si ataca.
asd

Mesajde mellis » 10 Aug 2015, 10:23

Salut,
Daca folosesti un gard mai inalt poti pune folie pe el.
Eu am un gard de sarma de 1.7m pe care am pus folie verde impotriva curentilor.
Doua avantaje - albinele iau altitudine si nu te mai lovesc din zbor in fata parcelei, si a doua importanta - protectie la curenti.
Ca sa nu imi rupa vantul folia respectiva (prima varianta a fost facuta franjuri), am prins-o sus de gard cu colier plastic, iar la mijloc i-am pus un leat pe toata lungimea. Momentan rezista si protejeaza bine.
Gard electric ar fi bun impotriva animalelor (chiar si vaci). Au fost atacuri de ursi in zona (la stupi)?
Sanatate...
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde asd » 10 Aug 2015, 10:27

Exact asa am si eu gardul de 1.7. Interesant e ca albinele nu trec prin ochiurile de sarma ci tot pe deasupra. M-am gandit si eu la folie insa am niste rafale cateodata de zboara tot in cale.
Da, au fost atacuri la altii. Anul trecut nu au fost poame si ursii au trecut la stupi :)
asd

Mesajde mellis » 10 Aug 2015, 10:33

leatul de la mijloc protejeaza folia sa nu se rupa.
Poti face gauri in ea din loc un loc (vezi cum sunt afisele agatate prin oras) cu gauri rotunde.
Si la campie sufla uneori de te ia pe sus, momentan a rezistat (var 2).
Vedem mai la toamna.
Sanatate..
mellis

Mesajde mellis » 11 Aug 2015, 15:12

Am trecut astazi pe la "Domnisoare" si am facut o poza la folia de pe gard..
Jos nu este prinsa. Daca sufla vantul din spatele stupilor- trece pe sub gard, daca bate din fata lor, nu mai trece..decat cu tot cu gard (sper sa nu fie cazul)..Leatul de la mijloc tine bine, inainte de a-l pune vantul a rupt o serie de folii. Sunt fixate cu colier plastic sus, la mijloc si lateral pana la jumatate.
Sanatate..
Fişiere ataşate
FolieGard.JPG
FolieFataStupi
folieSpateStupi.JPG
Folie2
mellis

Mesajde alin75 » 11 Aug 2015, 15:53

asd scrie:.... Ma gandeam sa inchid cu un gard electric terenul...
Ma gandeam la un gard electric pentru ca sunt ursi in zona si cu un gard clasic nu as avea protectia necesara.
Ce ma sfatuiti?

Daca se poate sa dezvolti ideea.
Merci!
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE