Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Cherestea pentru stupi

Mesajde albinabuck13 » 10 Noi 2015, 17:20

Stie cineva de unde pot cumpara scanduri de rasinoase uscate in timis sau in apropiere la un pret acceptabil? preferabil uscat artificial. multumesc.
albinabuck13

Re: Cherestea pentru stupi

Mesajde adisor8 » 12 Noi 2015, 08:48

Nu gasesti la un pret acceptabil.Cand am cautat in vara sub 1200 - 1300 nu am gasit uscata artificial...iar verde in jur de 700-800.
adisor8

Mesajde daffid mihailov » 28 Noi 2015, 23:23

Un m3 in zona mea fsrs tva 800 lei. Ies 20 de cutii. Cu finisaje ajung la 80 lei pe cutie. Aici nu pun manopera.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde cristian bh » 28 Noi 2015, 23:40

daffid mihailov scrie:Un m3 in zona mea fsrs tva 800 lei. Ies 20 de cutii. Cu finisaje ajung la 80 lei pe cutie. Aici nu pun manopera.

Care-s aia de cumpara fara tva? :o
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde daffid mihailov » 28 Noi 2015, 23:57

Aia care deduc tva. Treci automat daca ai o anumita cifra de afaceri. Prieteni deai mei era sa o pateasca rau, intrun an apicol mai bun se depaseste minimum.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde daffid mihailov » 28 Noi 2015, 23:58

Mie imi ies 30 de cutii cu caturi de trei sferturi. Depinde de material.

Ps. Nu folosesc podisor. Fundul gol. In capace pfl.
daffid mihailov

Mesajde cristi_vidican » 29 Noi 2015, 07:39

Mie dintr-un cub de scândură ies 15 stupi în următoarea configurație: 1 fund, 4 corpuri 1/2, capac.
Sub tablă e osb.
Costul kitului (prelucrării) - cât costă materialul uscat.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde cantemir » 29 Noi 2015, 10:52

cristi_vidican scrie:Mie dintr-un cub de scândură ies 15 stupi în următoarea configurație: 1 fund, 4 corpuri 1/2, capac.
Sub tablă e osb.

Cat cantareste un metru cub de scandura? Vreo 700-800kg, in functie de umiditate (zic bine?).

700:15= 46kg un stup complet. Bineinteles ca nu-i asa! :?

Eu am folosit pentru primii Delon dusumea de 22mm grosime. Pare scumpa, dar e material de calitate, uscata, fara noduri. La sfarsit am ramas doar cu o galeata de rumegus si cateva betisoare!

P.S. majoritatea baietilor care vand cherestea, au ruletele masluite (pleaca de la min. 10cm). Daca esti atent vei vedea ca masoara latimea si grosimea pachetului de scandura cu o ruleta, iar lungimea cu alta! Par identice, dar nu-i asa!
cantemir

Mesajde mausica » 29 Noi 2015, 11:53

cantemir scrie: 700:15= 46kg un stup complet.

Cum sa aiba 46 kg un stup gol ? ar fi trebuit sa iasa mai multi stupi ca sa se ajunga la o greutate acceptabila(a stupului),sau in acel metru cub a fost de fapt mai putin ?
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde cantemir » 29 Noi 2015, 12:01

Se pierde mult la prelucrare: grosime, scanduri neconforme cu noduri si putregai, capataie, laturoaie cu coaja etc!
Normal ca stupul finit n-are aceasta greutate! Diferenta o reprezinta talasul, rumegusul si rebuturile (ramasite inutilizabile).
cantemir

Mesajde mausica » 29 Noi 2015, 12:09

cantemir scrie:Se pierde mult la prelucrare: grosime, scanduri neconforme cu noduri si putregai, capataie, laturoaie cu coaja etc!
Normal ca stupul finit n-are aceasta greutate! Diferenta o reprezinta talasul, rumegusul si rebuturile (ramasite inutilizabile).

Pai la prelucrare se pierde clar,dar nici scandura nu mai e ce a fost !!!Poate si din cauza pretului multi aleg o calitate inferioara care e dupa cum ati spus.Mai te si fenteaza aia dupa cum ziceati cu ruletele....
Insa asta se poate minimaliza daca la cumparare esti atent sa iei material de calitate.
mausica

Mesajde daffid mihailov » 29 Noi 2015, 13:06

Ca sa nu se piarda mult, conteaza dimensiunile pe care le luati la scandura. Daca faceti din doua sau trei imbinari. Mai conteaza si tamplarul. Nut, freder sau falt. Scandura sa fie trasa la grosime.
daffid mihailov

Mesajde cristian bh » 29 Noi 2015, 13:14

daffid mihailov scrie:Aia care deduc tva. Treci automat daca ai o anumita cifra de afaceri. Prieteni deai mei era sa o pateasca rau, intrun an apicol mai bun se depaseste minimum.

Ce sa deduca, ....doar sa plateasca diferenta,....dintre tva cumparat si al de-l vinde! :)
Doar n-or face numai cumparari! ;)
genul asta de afaceri,....e, pt sfere mai rotunde! :lol:
cristian bh

Mesajde cristian bh » 29 Noi 2015, 13:18

daffid mihailov scrie:Ca sa nu se piarda mult, conteaza dimensiunile pe care le luati la scandura. Daca faceti din doua sau trei imbinari. Mai conteaza si tamplarul. Nut, freder sau falt. Scandura sa fie trasa la grosime.

Depinde cu ce utilaje prelucrezi,....in mod normal,pierderile sunt stricte!
La nivel hobby,normal ca esti limitat in a utiliza cat mai putine operatii,scanduri cat mai stas,...
Daca tragi la grosime scanduri lungi si late,....ajungi la pierderi foarte mari!
cristian bh

Mesajde mausica » 29 Noi 2015, 13:21

daffid mihailov scrie:Ca sa nu se piarda mult, conteaza dimensiunile pe care le luati la scandura. Daca faceti din doua sau trei imbinari. Mai conteaza si tamplarul. Nut, freder sau falt. Scandura sa fie trasa la grosime.

Depinde ...daca vrei sa iasa calitate si durabil panourile le faci fara doar si poate din bucati (max 9-10 cm).....altfel apar probleme in timp.
Nut,feeder sau falt............da ce imbinarea cant pe cant te deranjeaza ?
mausica

Mesajde daffid mihailov » 29 Noi 2015, 17:42

Eu folosesc dimensiuni de 12 si 15. Nu stiu cum e cant pe cant. Eu am totul pe falt intre corpuri, capace. Nut intre scanduri.
daffid mihailov

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE