Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Tragerea la sorți e o variantă sau nu?

Mesajde Alexandru.Chisinau » 07 Ian 2016, 02:11

Vă salut!
Mă frământam eu ca și orice apicultor cum să-mi realizez mierea mai original și am zis că organizez eu o tragere la sorți din o suto de persoane și câștigătorului îi dau 100kg de miere poliflor. :) Doar că participanții trebuiau să procure 1 kg de miere cu 100 lei moldovenești pe când mierea e la preț de 60lei pe piață. Și i-am împărtășit istoria unui prieten de al meu, el m-a susținut entuziasmat și am filmat noi video-uri în 3 limbi, am publicat mesajul de mai jos pe siteuri specializate în vânzări și pe bloguri dar ce a urmat vă scriu mai târziu. :roll:
Vă salut.
Procurând 1kg/miere poliflor cu 100lei vă oferim în dar un număr (bilet) cu care dacă doriți ve-ți participa la tragerea de sorți după ce se vând fix 100kg/miere (100 bilete). Câștigătorul tragerii la sorți câștigă 100kg de miere poliflor ! :) Loteria va avea loc prin siteul specializat random . com sâmbăta pe 6 februarie la ora 12:00 ziua lângă UNIC. Evenimentul va fi filmat și poștat online. Prezența nu e obligatorie. Câștigătorul va fi telefonat să vină să-și ia mierea. :) Ce câștig pot avea eu în toată treaba aceasta? Nimic deosebit, doar îmi voi realiza mierea mea (200kg) la un preț mizer de 50lei/kg și cumva sper să-mi scot banii investiți. În schimb voi puteți câștiga direct de la producător 100kg de miere poliflor (completă) ce a trecut analiza în RM și UE. Cei de după hotare pot participa și ei ușor iar mierea va fi înmânată celor dragi din RM. :) Sunt online aproape mereu. Cumpărați miere vouă și apropiaților voștri căci cu câte mai multe kg procurați cu cât mai multe șanse aveți să câștigați 100kg/miere. Scrieți, sunați aștept. Fiți sănătoși și mierea să nu vă lipsească niciodată de pe masă!
Atenție: dacă mierea se vinde mai repede extragerea biletului va avea loc mai devreme și participanții vor fi informați chiar pe acest anunț sau prin sms. Iar dacă cele 100 de kg nu se vând până pe 6 februarie eu îmi rezerv dreptul de a amâna cu maxim o lună extragerea sau de a echivala cantitatea premiului cu cantitatea vândută de miere, d/e: dacă 75kg se vor vinde atunci 75kg de miere va fi premiul, dacă 100kg se vând - premiul va fi de 100kg. Oricum voi aveți de câștigat mai mult ca mine.
Tragere la sorți a 100kg de miere poliflor https://www.youtube.com/watch?v=y5y3-MTrU_E
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Re: Tragerea la sorți e o variantă sau nu?

Mesajde nicus » 07 Ian 2016, 12:07

Salut, mi se pare o idee buna daca ai clienti cu anumite deschideri.
Te ai gandit daca vine un singur client si cumpara cele 100 de numere, el in fapt dorind sa cumpere 200kg de miere, ai mai fi in castig ?
Linkul de YT este privat.
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde Alexandru.Chisinau » 07 Ian 2016, 13:12

nicus scrie:Salut, mi se pare o idee buna daca ai clienti cu anumite deschideri.
Te ai gandit daca vine un singur client si cumpara cele 100 de numere, el in fapt dorind sa cumpere 200kg de miere, ai mai fi in castig ?
Linkul de YT este privat.

Bine, eu î-l fac public doar că atenționez că nu-i pentru publicul larg de români. :) Filmarea a fost făcută pentru o sută și ceva de persoane. Apropo s-a filmat fără text, pregătire și s-a reușit din prima, am mai încercat două filmări dar au fost și mai ne reușite (se și înnoptase ).
M-am gândit dacă vine un singur client și cumpără toate 100 de numere și cred că în așa caz eu ași avea mai mult de câștigat deoarece el deja o așa cantitate de 200kg ar putea procura la preț angro, adică mai ieftin cu 10lei MD per kg/miere.
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde vevidadra » 07 Ian 2016, 13:31

Alexandru salut !

Oricum aveți de cîștigat pentru că prețul de miere polifloră angro este 35-42 lei/kg. Pe piață 50-60 lei/kg. Principalul este să găsiți clienți care ar cumpăra cu prețul la 100 lei. Idea este bună.

Succese în vînzări !
vevidadra

Mesajde Marius Adrian » 07 Ian 2016, 13:38

Sa intelegem de aici ca mierea poliflora e in jur de 9 ron la en-gros in rep Moldova?
Marius Adrian

Mesajde Alexandru.Chisinau » 07 Ian 2016, 13:50

vevidadra scrie:Alexandru salut !

Oricum aveți de cîștigat pentru că prețul de miere polifloră angro este 35-42 lei/kg. Pe piață 50-60 lei/kg. Principalul este să găsiți clienți care ar cumpăra cu prețul la 100 lei. Idea este bună.

Succese în vînzări !

Salut vevidadra! Te-am auzit duminică mi se pare la emisiunea de pe youtub cu Puștiul and company 8-)
Da, oricum orice tragere la sorți oferă avantaje organizatorilor doar că am menționat că am amânat totul, explic motivul mai târziu pentru cei interesați.

Marius Adrian, mierea angro e la preț de 9 roni după cum și ai menționat doar că mai este și vama și o mulțime de legi pe care eu nu le cunosc deocamdată.
Alexandru.Chisinau

Mesajde pustu » 07 Ian 2016, 14:28

Eu te-as intreba ce se intampla daca daca vinzi doar 1kg sau 99kg . Dar daca dupa ce vinzi 99 vine unu si vrea 25 kg sa aiba 25 de sanse ?
Mi-a placut aia cum ca numai eu am de castigat daca-mi cumpar 1kg de miere la pret dublu :lol:
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde Alexandru.Chisinau » 07 Ian 2016, 14:55

pustu scrie:Mi-a placut aia cum ca numai eu am de castigat daca-mi cumpar 1kg de miere la pret dublu :lol:

Așa miere merită și preț triplu, totuși depinde multe de cumpărător. :D
Apropo, prețul nu e dublu ci e mai ieftin cu 6%. Restul e prețul biletului. :idea: Contează mult din ce punct de vedere privești.

p.s. tragerea la sorți nu a avut loc.

P.S. p.s. cred că nu te superi că te-am menționat mai sus, iară-și contează mult din ce punct de vedere te uiți, să zicem că a fost un PR. :D Eu apropo m-am mâhnit puțin că nu mi-ai răspuns decât peste o zi la mp pe yt, dar nu tare, puțin. Oricum totul e bine. :)

Mai nu am uitat. Dacă se vinde 99 și vine unul că vrea 25 îi zic că a rămas unul sau mai încep o tragere la sorți. Dar dacă nu se vând toate biletele le procur eu și particip la tragere la sorți sau le dăruiesc rudelor sau amân tragerea la sorți.
Alexandru.Chisinau

Mesajde Marius Adrian » 07 Ian 2016, 16:50

Mi se pare corecta loteria, as participa si eu daca as avea rude peste Prut.(sa pot dona mierea) Totusi mi se pare un pret mic la miere, si ma intreb cum se descurca stuparii moldoveni. Si sunt convins ca preturile la ustensile apicole e ca in Romania.
Marius Adrian

Mesajde vevidadra » 07 Ian 2016, 18:00

Alexandru.Chisinau scrie:
vevidadra scrie:Alexandru salut !

era de 25-27 lei/kg, iar la piață 45-50 lei/kg.
În prezent am clienți la care o dată în 1-2 luni singur le duc acăsă borcanul după ce îmi dau un telSuccese în vînzări !

Salut vevidadra! Te-am auzit duminică mi se pare la emisiunea de pe youtub cu Puștiul and company 8-)
Da, oricum orice tragere la sorți oferă avantaje organizatorilor doar că am menționat că am amânat totul, explic motivul mai târziu pentru cei interesați.

Marius Adrian, mierea angro e la preț de 9 roni după cum și ai menționat doar că mai este și vama și o mulțime de legi pe care eu nu le cunosc deocamdată.

Salutare !

Alexandru, dacă vrei să faci și un act de binefacere îți dau o idee care este aplicată de mine de mai mulți ani. În timp de 4 ani cît am avut o gheretă în piață făceam reduceri la pensionari și veterani cu o singură condiție ca să cumpere de la mine un borcan de miere polifloră de 3 l cu greutatea de 4,5 kg miere la preț de 200 lei cu borcan la schimb. Cînd mi-a venit idea, Moldova nu exporta miere în UE și prețul angro era 22-25 lei /kg, la piață 40-50 lei/kg. În prezent am clienți la care le duc acasă borcanul odată la 1-2 luni după ce îmi dau un telefon . Cu toate că dau la procesatori miere cu tonele mă stărui să păstrez și acești clienți care m-au salvat în trecut. Aici nu avem nimic de pierdut pentru că vindem mierea la preț mai mare de cel angro și în schimb ne facem reclamă și mărim numărul consumatorilor.

Sănătate !
vevidadra

Mesajde Alexandru.Chisinau » 07 Ian 2016, 19:16

Da, apicultura e ca o fabrică de binefaceri și apicultorul fără binefaceri nu poate. :)
Marius Adrian scrie:Mi se pare corecta loteria, as participa si eu daca as avea rude peste Prut.(sa pot dona mierea) Totusi mi se pare un pret mic la miere, si ma intreb cum se descurca stuparii moldoveni. Si sunt convins ca preturile la ustensile apicole e ca in Romania.

Da, totul e cinstit.
Ustensile apicole mi se par mai ieftine în Romania. :idea:
Alexandru.Chisinau

Mesajde Alexandru.Chisinau » 08 Ian 2016, 13:02

Vă salut stimați colegi -

Iată știrea care m-a motivat să organizez tragerea la sorți a 100kg/miere http://autoblog.md/un-tanar-din-moldova-si-a-vandut-masina-la-loterie/

Doresc să vă scriu ce s-a întâmplat după ce am publicat anunțurile în care invit și explic organizarea tragerii la sorți. Mă sună insistent un cumpărător de albine (așa s-a prezentat) căruia i-am răspuns din a 3-lea sunet. Am discutat despre albini și printre toate i-am propus să procure 1 kg de miere :) de ce nu? El a început să râdă și să-mi povestească pățanii triste în urma organizărilor a astfel de tombole. Zicea el că e jurist (avocat) și că fiul lui a câștigat recent o mașină (bmw) la o astfel de tombolă (<< hmm... foarte suspect >> m-am gândit eu). Iar pe tânărul ce a organizat tragerea la sorți l-au luat agenții de la FISC după tombolă. În mod legit trebuie să ai permis (care se obține foarte dificil) pentru organizarea tombolei și să plătești vreo 30% statului din câștig de nu amenda e mare. Mie mi-a zis avocatul că pot să-mi pună o amendă de 10.000 lei MD sau să-mi dea condițional câțiva ani. :roll: Mai departe mie mi-a început să-mi zvonească în urechi (stare de șoc) și eu deja nu mai auzeam ce vorbea el la telefon. :shock: I-am mulțumit de informație și am anulat totul în următoarele minute. :) Am dorit în mediul privat să continui dar când am început să fac lista mi-am dat seama că e o mare muncă și o cheltuială de bani să stai și să telefonezi atâta lume. Deci fiecare să-și tragă concluzia. :idea:

Multă sănătate!

Cu apreciere,
Alexandru
Alexandru.Chisinau

Mesajde jon baz » 08 Ian 2016, 15:37

Aici s-ar putea sa ai dreptate cu amenda, nu stiu ce sa zic, s-ar putea sa intri sub incidenta legilor despre organizarea jocurilor de noroc.... Mai intereseaza-te sau cupleaza-te cu cineva care are drept de organizare de tombola. Dincolo de asta, sa zicem ca organizezi tombola. Sa spunem ca as vrea sa particip. As avea sanse de castig de ... 1 la suta! Cam mici..... dar as putea castiga 100kg miere. Ce fac cu atata miere? Ajunge si vaca sa manance miere pana la urma!!! Eu ti-as propune sa dai mai multe premii mai mici cantitativ, dar care cresc sansele mele de castig, de ex premiul I - 35kg, premiul II - 25, III- 15 si vreo 5 mentiuni de 5kg..... N-am calculat - iese suta? :D :D :D
Ideea poate fi buna, dar ai grija cu cine te cuplezi, daca iti iese si mierea e de calitate si consumatorii multumiti, iti faci o reclama buna in zona si intri pe felie, cum s-ar spune. Insa mai zic odata: grija mare la hartii si legislatie, sa n-o incurci pentru un lucru de nimic!!! Bafta si tine-ne la curent!!!
jon baz

Mesajde Alexandru.Chisinau » 08 Ian 2016, 16:43

jon baz, totul a fost anulat încă din prima zi de anunțare a tombolei. :)

Nu am dorit să mă joc cu premii mici căci am considerat mai atractiv și mai ușor de organizat un premiu mare. Oricum majoritatea participanților ar fi fost apicultori locali sau foști apicultori pentru care 100kg nu e o problemă. :)

În câte zile consumă un om 100kg de miere? Dacă să zicem consuma 50g pe zi iar trebui 2.000 zile ca să o consume. Și dacă mai are câștigătorul o familie din 5 membri ( ce consumă 50g/zi ) atunci în 400 zile vor consuma cele 100kg/miere. Nu mai zic că mierea poate fi comercializată (d/e: la cunoscuți), dăruită, folosită la schimb, dată la albini ș.a. Până la urmă se poate da și angro cu un preț mizer și oricum ești în câștig.

Apropo, 1 la 100 e destul de bună oferta. Dacă cineva din cunoscuții mei ar fi organizat o tragere la sorți cu condițiile de mai sus eu ași fi participat din mai multe considerente. Ca d/e: ajut business-ul mic și tinerii întreprinzători, promovez mierea și modul sănătos de viață, acumulez emoții pozitive, consum miere, îmi întăresc imunitatea ș.a. :)

Multă sănătate!
Alexandru.Chisinau

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE